עבור לתוכן

האם לכל מחשב שמחובר לSWITCH שמחובר לנתב יש IP משלו?

Featured Replies

פורסם

שלום.

נגיד שיש לי נתב.

מחובר אליו SWITCH.

לSWITCH מחוברים 5 מחשבים.

השאלה היא כזאת: האם לכל מחשב יש IP שונה? האם כל מחשב יכול לגשת לקבצים במחשב אחר?

עוד שאלה: אם יש חיבור אינטרנט במחשב א', הוא יכול להעביר את האינטרנט לכולם?

שאלה טכנית: אם הוא יכול, איך זה מתבצע? הוא מעביר את המידע לנתב שמעביר לשאר המחשבים? או שהSWITCH עצמו מעביר?

מי מחלק להם IPים? הSWITCH או הנתב?

יש אפשרות לא להשתמש כלל בנתב אלא רק בSWITCH?

תודה רבה מראש!

פורסם

לכל מחשב חייב להיות IP משלו אחרת הרשת לא תעבוד (לפחות יהיו הרבה בעיות עם המחשבים שיש להם אותו IP)

רוב שאר השאלות שלך זה מאוד תלוי באיך זה מכוון אבל אני אענה איך זה בדרך כלל

אם מוגדר בכל המחשבים שיתוף קבצים אז הם אמורים להיות מסוגלים לגשת אחד לקבצים של השני (לתיקיות\כוננים המשותפים)

יש כאן באתר מדריך לאיך לעשות ICS שייתן לכולם לגשת לאינטרנט או שהנתב יכול לעשות את זה (אופציה עדיפה)

ה SWITCH לא נותן כתובת IP זה או הנתב או שכולם משתמשים באוטומטית

וה SWITCH לא מסוגל לגשת לאינטרנט ולכן צריך נתב

(כמובן שיש מכשירים שהם גם SWITCH וגם נתב אבל אני מנחש שזה לא המקרה אצלך)

פורסם

1.כן (אם הוגדר כך ורוב הסיכוי שכן 99.9%).

2. כן

ע"י שיתוץ אינטרנט

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות!

יש עוד שאלה קטנטנה ברשותכם:

אם לנתב יש 4 יציאות LAN, ולאחת מהם מחובר SWITCH שאליו מחוברים 4 מחשבים, ולשלושת האחרים מחוברים שלושה מחשבים אחרים, האם המחשבים שמחוברים דרך הSWITCH יוכלו לדבר עם המחשבים שמחוברים ישירות לנתב? (השאלה תיאורטית...)

ועכשיו לשאלה המעשית:

יש לי נתב ECI. כרגע הוא עובד כמודם. אני מעוניין להפוך אותו לנתב, לחבר לו SWITCH ולSWITCH לחבר:

1. מחשב

2. עוד מחשב

3. מתאם של LINKSYS מאט'רנט לRJ-11 (בשביל לאפשר שיחות VOIP דרך טלפון פשוט)

מכיוון שצריך לקנפג את המתאם הנ"ל (לצורך שם משתמש וסיסמה לVOIP, ולצורך קביעת כתובות שרתי הSIP וכו'), צריך שהמחשב יוכל לגשת אליו, אז כמו שאני מבין לא תהיה למחשב בעיה לגשת למתאם. זה אפשרי לעשות מה שאני רוצה?

(מקסימום גם אם לא זה לא כזה נורא, אפשר לחבר אותו ישר למחשב, לקנפג אותו, ואז להחזיר אותו לSWITCH...)

תודה!!!

פורסם

IP זה layer 3.

switch זה layer 2.

כלומר במקרה שתיארת הswitch שקוף.

מה שאתה מתאר צריך לעבוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים