עבור לתוכן

מה העלויות של הקמת רשת אלחוטית בייתית?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתכנן לקנות נייד, ולכן חשבתי על רשת אלחוטית בבית.

אני לא מתמצא בחומרת תקשורת אלחוטית אז מה המחיר לנתב אלחוטי אמין ממוצע (ממוצע = תקן G אני מניח..?)?

כרטיס רשת יש במחשב.

האם צריך התאמה כלשהי למודם?

תודה.

פורסם

העניין פשוט יחסית.

דבר ראשון אתה צריך לדאוג שהמודם שברשותך הוא מודם רשת ולא USB. הכוונה היא לדרך בה הוא מתחבר למחשב.

במידה והוא לא מודם רשת את יכול לגשת לבזקסטור ולהחליף אותו.

כרטיס רשת אלחוטי כבר יהיה לך במחשב הנייד, ולכן כל מה שתצטרך זה רק נתב אלחוטי שיתחבר למודם הרשת שלך וישדר.

כמבון מומלץ שתקנה נתב העובד בתקן G, תומך ב-WPA2 (הצפנה חזקה יחסית), ובעל אבטחה טובה (פיירוול פנימי כדרישת מינימום).

אני אישית ממליץ על נתב של חברת SMC, אף על פי שכרגע אני עובד עם נתב של לינקסיס מדגם WRT54GL (שרבים פה ימליצו עליו).

ה-SMC שעבדתי איתו עד לפני חודשיים (עבר לאחי) היה מצויין מכל בחינה, ואני ממליץ עליו במיוחד לחדשים בתחום.

מה שלא תבחר, בהצלחה.

פורסם

מה לעזאזל?

האם המודם הכחול של בזק (ALE 070) לא יתאים? הוא מחובר דרך USB.. זה לא מודם רשת? :s05: :s05: :s05: :s05:

פורסם

הוא מודם USB.

פורסם

זאת אומרת אם יש ברשותי מודם כבלים, שמתחבר או דרך USB או דרך רשת... כל מה שאני צריך זה נתב אלחוטי?

ומה לגבי המחשב הנייח? יש צורך בכ. רשת/כ. רשת אלחוטי??

פורסם

valorien

האם הוא יוכל או לא יוכל לשמש כמודם שפועל ברשת האלחוטית? (מודם הUSB)

פורסם

מודם המתחבר למחשב באמצעות USB בלבד אינו ניתן לחיבור לראוטר אלחוטי או קווי (יתכן וישנם דגמים של ראוטרים שכן מאפשרים זאת , לא נתקלתי בהם ויתכן שמחירם יהיה יקר יותר), מה שכן ניתן לעשות במרבית המיקרים לפנות לבזק או לכבלים ולבקש להחליפו למודם רשת.

במידה והמודם כולל גם חיבור USB וגם רשת אז אין שום בעיה לחברו לראוטר כל מה שצריך זה כבל רשת.

לגבי חיבור למחשב כל הראוטרים האלחוטיים הם גם קווים כך שאפשר לחברם לכל מחשב כל מה שנדרש הינו כרטיס רשת קווי או אלחוטי.

למחשב נייח בהנחה והוא בקירבת הראוטר ההיתי הולך על כרטיס רשת קווי זה פשוט זול ואמין, אני מניח שב 50 שקל +/- תלוי בפירמה ניתן לסגור את הפינה הזאת כל זאת בהנחה והלוח אם במחשב אינו כולל אחד כזה כבר משולב עליו.

לגבי הראוטר אני ממליץ בחום על הראוטרים של LINKSYS מה גם שיאמר לזכותם שהשירות שלהם בארץ הוא מקצועי הוגן וטוב.

ה WRT54GL הוא בהחלט ראוטר אמין וטוב שלהם אשר תומך בפרוטוקול L2TP של האינטרנט בכבלים (חיבור באמצעות חייגן)

והוא יחסית זול.

פורסם

^^^^^^^^^^^^^^

What he said :xyxthumbs:

אני בכל מקרה שב וממליץ על נתבים של SMC (לא אני עדיין לא עובד שם), אף על פי שהלינקסיס שלי מצויין והוא בחירה טובה לא פחות.

פורסם

הממ זה מוזר

מה שאמר האיש שמעל האיש שמעלי , אתה צודק, המודם שלי מחובר למחשב רק דרך USB , והחיבור השני הוא לשקע הטלפון.

טוב שציינת הערה זו..

להחליף מודם זה בחינם?

פורסם

שאלה קטנה, כרטיס רשת לבדו בשני המחשבים לא מספיק על מנת ששני המחשבים יוכלו להתחבר לאינטרנט?

אם אני רוצה שתהיה לי יכולת התחברות לרשת בשני המחשבים אני חייב ראוטר? וגם אז המחשב הראשי חייב להיות מופעל על מנת שאני אוכל לגלוש מהמשני?

פורסם

ראוטר מחייג בעצמו לאינטרנט, כלומר שאם יש לך אותו, הרשת תלויה רק בו ולא באף אחד מהמחשבים האחרים.

פורסם

ראוטר מחייג בעצמו לאינטרנט, כלומר שאם יש לך אותו, הרשת תלויה רק בו ולא באף אחד מהמחשבים האחרים.

אוקי, מזה אפשר להסיק שאם אין לי ראוטר אבל יש לי כ. רשת בשני המחשבים... אני עדיין יכול להתחבר בתנאי שהראשי יהיה מחובר?

פורסם

הממ זה מוזר

מה שאמר האיש שמעל האיש שמעלי , אתה צודק, המודם שלי מחובר למחשב רק דרך USB , והחיבור השני הוא לשקע הטלפון.

טוב שציינת הערה זו..

להחליף מודם זה בחינם?

כן בהחלט. גש לחנות בזקסטור הקרובה למקום מגורייך ותבקש להחליף למודם רשת. למען האמת עדיף שתתקשר למוקד של בזק קודם (199 אם אני לא טועה) ותשאל האם ניתן להחליפו כבר (כלומר שכבר חכרת אותו לגמרי).

שיהיה בהצלחה.

ל-DBUNG: לא הבנתי בדיוק מה הבעיה שלך...אתה שואל אם לשני מחשבים שונים בעלי כרטיס רשת כל אחד ישנה אפשרות לחלוק אינטרנט ללא נתב? אשמח אם תבהיר לי את העניין.

יום נעים לכולם.

פורסם

^^^^ כן זאת בדיוק השאלה שלי

פורסם
  • מחבר

ואוו קהילה פעילה יש הרבה תגובות.

כן המודם שלי רשת.

אז פשוט לקנות נתב.

השאלה הראשונית הייתה כמה צריך לעלות נתב?

והאם קיים הבדל משמעותי (שמצדיק עלייה במחיר) ביניהם או שאפשר לקנות אחד זול ופשוט?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים