עבור לתוכן

עזרה בקינפוג ואבטחת רשת ביתית עם ראוטר חוטי וWAP

Featured Replies

פורסם

ראשית שלום לכולם.

ערכתי חיפוש באתר ולצערי לא מצאתי תשובות לשאלות שלי, אמנם ראיתי את מדריך האבטחה והקמת רשת אלחוטית, אולם לא מצאתי בו כיצד להגן בעזרת WEP WPA וכ"ו, כי כנראה שאין לראוטר שלי אופציה זו.

נתחיל מההתחלה: ברשותי לאפטופ של HP עם כרטיס רשת אלחוטי, כמו כן יש לי כרגע גם מודם BFOCUS ROUTER 312+ שהוא מודם חוטי, עד כה התחברתי איתו בצורת DHCP ( ללא חייגן, השתמשתי בספר הוראות שצורף עם הראוטר). אמא שלי הביא לי ממקום העבודה שלה WAP של חברת PLANET מדגם WAP4000. את היציאת רשת מהראוטר החוטי שלי (להלן נקרא לו BFOCUS) חיברתי לכניסת הרשת של WAP שלי. לאחר מכן הכל טוב, נכנסתי לכרטיס הרשת הוא זיה לי מספר רשתות, מצאתי את הרשת שלי (אצל אמא שלי בעבודה זה נקרא TEACHERS, לכן התחברתי אליו), וראיתי שהרשת פתוחה לכל דיכפין. השאלה שלי היא איך לאבטח אותה? נכנסתי ל10.0.0.138 למודם שלי ואין שם בנמצא בכלל WAP או WEP אוWPA או איך שלא קוראים להגנות הללו. האם זה אומר שאני כבר מוגן? אם כן אז איך זה שכתוב לי שהרשת שלי לא מוגנת ופתוחה לכל? מה צריך לעשות על מנת שהיא תהיה מוגנת?

בינתיים אני מתכוון לעשות אינטרנט אלחוטי רק למחשב הנייד, עוד שבוע שבועיים אני אחבר אליו את המחשב השולחני גם כן.

תודה לעונים.

פורסם

מה נעשה סדר בדברים.

1-יש לך מודם eci 312 של בזק שמדבריך אני מבין שהוא מתפקד כנתב ובו הגדרת את החייגן pppoa בשביל שתוכל להתחבר לאינטרנט ולגלוש.

2-ברשותך מגבר אלחוטי AP(WAP-4000 שנותן לך לחבר מחשבים בצורה אלחוטית+כניסת Lan אחת.

3-בשביל להגדיר הצפנה+mac filtering אתה צריך להכנס לממשק של AP לכן:

תכנס ל-tcp/ip בכרטיס הרשת האלחוטי שלך ושם תגדיר ידנית את הכתובות האלה:

ip 192.168.2.1

mask 255.255.255.0

ותעשה אישור.

לאחר מכן,אתה מקליד בדפדפן את הכתובת שלו 192.168.1.1 ואז בחלון של הסיסמה מקליד בשני השדות admin(באותיות קטנות).

ומשם אתה בוחר בהצפנה wep או wpa(אם כרטיס הרשת שלך תומך ב-wpa תגדיר זאת ב-ap)--תראה תמונות והסברים במדריך התצורה של הנתב בעמ 14:

ftp://ftp1.planet.com.tw/Wireless_Lan/WAP-4000/EM-WAP4Kv3.pdf

4-בעמ 19 יש לך הסבר איך להגדיר את ה-mac filtering .

לאחר סיימת,תחזיר את כרטיס הרשת לקבל ip באופן אוטומטי כדי שתוכל לגלוש.

5-לעוד הסברים על הגנה על רשתות אלחוטיות,קרא פה:

http://www.netcheif.com/Articles/WiFiSecurity/WiFiSecurity.htm

6-בשביל לחבר מחשב בצורה קווית,תצטרך לקנות מתג .

לכן תצורת הרשת שלך יכולה להיות כזאת ועדיף שתחבר אותה ככה:

מודם eci שהוא הנתב-->אליו תחבר את המתג-->ולמתג יתחבר ה-AP ומחשב באופן קווי.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על התשובה.

1. המודם מתפקד כנתב, החיבור הוא לא דרך חייגן, אלא חיבור DHCP, כלומר אני מפעיל את המודם ויש לי אינטרנט.

2. נכון

3. וכאן הבעיה. חיפשתי בגוגל ומצאתי את המדריך הנ"ל, אבל לא משנה מה אני עושה אני לא מצליח להתחבר למממשק של הAP. עשיתי הכל כפי שאמרת: שמתי את האייפי שכתבת, וגם את הזנתי את המאסק שנתת, לאחר מכן עשיתי סריקה לרשתות אלחוטיות, והתחבתרי דרך הAP. לאחר מכן הזנתי 192.168.1.1 בדפדפן והוא פשוט לא נכנס לי לממשק. אני מקבל ארור "אין אפשרות להציג דף זה" (אוף לצערי גם הלפטופ מכיל ווינדוס בעברית :\ ). לעומת זאת למשק של הנתב אני כן מצליח להיכנס, אני רושם 10.0.0.138 ונכנס, ולממשק של הAP לא מצליח ויהי מה. יכול להיות הבעיה היא בחיבורים?

מה שעשיתי זה לקחי את הכבל רשת שיוצא מהBFOCUS, חיברתי אותו לכניסה של הAP, חיברתי אותו לחשמל וזהו, וכל ההגדרות של הBFOCUS נשארו כמו שהם היו מקודם לכן (כלומר על חיבור DHCP). אולי מישהו פשוט שינה את הכתובת שאליה צריך להתחבר לממשק של הAP? איך אני יודע אם שינו אותה, ואם שינו איך לדעת למה שינו אותה? יכול להיות שאני עושה משהו לא נכון?

תודה לעונים.

פורסם

1.בסה"כ הגדרת בנתב את החייגן pppoa ואז יש לך חיבור קבוע לאינטרנט עד שכתובת ip מהספק תוכן משתנה--לכן תפסיק לקרוא לזה חיבור dhcp.

3.תנסה להגדיר שוב 192.168.1.3 ומאסק 255.255.255.0 ולעשות אישור.

ימני על כרטיס הרשת האלחוטי ואז בטל ולאחר כמה שניות תחזיר אותו שהיה זמין ואז נסה להכנס לממשק ה-AP ע"י 192.168.1.1 דרך הדפדפן.

תגיד לי מה קורה בנקודה זאת.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, הסדתרתי.

עשיתי את אותם צעדים כמו כניסה לBFOCUS רק החלפתי כתובות לכתובות של הAP.

הזנתי ב IP: 192.168.1.2

במאסק הזנתי 255.255.255.0

וגטווי הזנתי את כתובת הAP: 192.168.1.1

וכך הצלחתי להכינס לממשק שלו.

תודה על התשובה, וההסבר, בלי זה לא הייתי מצליח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים