עבור לתוכן

חתמו לביטול החוק של הסעת שתי נוסעים בלבד לנהג חדש!

Featured Replies

פורסם

מה קשורה עילגות לעניין?

זה כמו שתגיד שאסור לתת רישיון למכוערים :lol:

לעילגים יש בעיות להבין את הכתוב, בין היתר.

• תגובות 79
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אפשר להסביר להם אותו לאט לאט :s05:

פורסם

שים לב מה החוק אומר:

שים לב למילים "טווח זמן מיידי". הכוונה היא שאם הנהג, באמצע הנהיגה, רואה שעומד לקרות לו משהו שיגרום פגיעה, ואין דרך להימנע מהפגיעה למעט עבירה על החוק, מותר לנהג לעבור על החוק.

לדוגמה, נהג נאלץ לסטות לשוליים על מנת לא להתנגש במשהו (רכב לפניו, אדם שהתפרץ לכביש, עץ שנפל וכו'). הרי נסיעה בשוליים אינה חוקית, ובכל זאת השופט יזכה אותו.

אם הייתה קיימת אופציה (הגיונית) לנהג למנוע את התאונה בלי לעבור על החוק, הוא היה צריך לבצע אותה.

במקרה שלנו - האופציה הלא חוקית היא להסיע 3 אנשים באוטו. האופציה החוקית היא להגיע הביתה בדרך חלופית (אף אחד לא מכריח אותך לנהוג).

ובהליכה ברגל השיכור לא מסכן את עצמו ואת האנשים מסביבו?

מה עם אופניים? ורולר בליידס?

פורסם

קודם כל, אופניים זה כלי רכב לכל דבר (הרבה אנשים לא יודעים את זה, ולכן מרגישים חופשיים לעבור על חוקי התנועה כמו לנסוע באור אדום). לאדם שיכור אסור לרכב על אופניים, ואם שוטר יתפוס אותו הוא יכול לתת לו קנס + שלילת רישיון נהיגה (אם יש לו).

וכן, אני מודע לזה שזה בעייתי, אבל על זה לא הדיון עכשיו.

לגבי רולר בליידס אני לא אדבר כי הם לא מוגדרים היטב בחוק (לפי החוק בכלל אסור לרכב על רולר בליידס ברחוב - מותר רק באיזורים מוגדרים לכך).

אם מישהו מספיק שיכור כך שגם כשהוא הולך ברגל הוא מסכן את עצמו ואת מי שסביבו, אז הוא לא צריך ללכת ברגל - תזמינו לו מונית, או שתתקשרו למישהו שיאסוף אותו, או שפשוט יילך לישון, יתפכח, ואז יחזור הביתה.

פורסם

לא בטוח שהקטע הזה של לקחת מישהו שיכור בטענה שזה מציל חיים/רכוש של מישהו

תתפוס בבית משפט. אפשר תמיד להגיד שהשניים הלא שיכורים יכלו לקחת מונית, והיית

לוקח רק את השיכור. אם כי למשל אפשר להגיד כי אם היו לך 3 נוסעים, וכולם היו שיכורים

אז זה כן אופציה. למרות שגם אז אפשר תמיד לטעון כי יכולתם כולכם לקחת מונית ביחד

הפואנטה היא שתמיד אפשר למצוא טיעונים למה יכולתם להתחמק מנהיגה נגד החוק

בכל אופן, בסופו של דבר, זה תלוי בשופט שישפוט אתכם, ולכן לא הייתי מסתמך על זה

(אלא אם כן אתם באמת לא רואים אופציה אחרת מאשר לעבור על החוק)

בנוגע לחוק עצמו, אני אישית נהג חדש, ואני יכול להגיד שאני שונא את החוק הזה

אני מכיר הרבה מאוד אנשים שעוברים על החוק הזה, למרות הסיכונים הכרוכים בכך, ולא אכפת

להם. ואילו האנשים שאני מכיר שמצייתים לחוק הם גם ככה אנשים שאני סומך על הנהיגה שלהם ושלא

נוהגים בצורה פרועה או מסוכנת. נכון שזאת לא סיבה לבטל את החוק, כי באותה מידה אפשר להגיד שאפשר

לבטל את החוק שאוסר על רצח, כי הרוב לא רוצחים ומי שרוצח גם ככה ירצח, בלי קשר לחוק, לא שאני משווה בין נהיגה לרצח. (לא שהם רחוקים לצערנו...)

אישית אני לא עובר על החוק הזה כי אני לא מוכן לקחת את הסיכון. זה מעצבן ומרגיז, אבל זה החוק ואני לא מתכוון

להפר אותו, למרות שאני חושב שהוא מיותר לחלוטין.

בנוגע לתקופת הליווי שגם עלתה כאן, הרי שאני חושב שזה דבר מאוד חיובי

עם זאת, יש בעייתיות מסויימת בחוק הקיים. אישית, אני נהגתי כל יום הלוך-חזור עם אבא/אמא לבית ספר בזמן תקופת

הליווי (ואחריה גם) ונדנדתי להם בשביל לצאת לכביש לנהוג אבל אני מכיר מספיק אנשים שפשוט לא נהגו 3 חודשים ואח"כ

עלו על הכביש למעשה בלי שום ניסיון ממשי. אני חושב שאפשר ללמוד הרבה מאוד בזמן תקופת הליווי, בעזרת המלווה הנכון.

הבעיה זה האלה שאין להם מלווה נכון (כלומר, ההורים שלהם שנתפסים עם 100 עבירות תנועה ונהיגה בשכרות וכד') או כאלה

שאין להם מלווה (לא קיים/לא מלווה אותם מסיבות כאלה ואחרות)

וכמו שכבר הזכרתי, הרי שאפשר לנהוג זמן מצטבר של שבוע שלם בזמן תקופת הליווי, ואפשר לא לנהוג בכלל

אולי במקום החוק הקיים צריך לבסס את זה על פי שעות שהנהג החדש נוהג, אם כי מערכת כזאת שלא יהיה לזייפה תעלה יותר

מדי ולכן פשוט אינה פרקטית...

בנוגע לזמן הליווי, אישית, אני חושב שגם חודשיים היו מספיקים לי, אבל מהכרותי עם אנשים אחרים אני חושב ש3 חודשים זה זמן

אידיאלי למדי, ושהחצי שנה המוצעת זה פשוט מוגזם מדי.

בנוגע לעצומה, צורה כזאת ילדותית וחובבנית של כתיבת עצומות לא ראיתי הרבה זמן

אם זאת הדרך שבה אתם מנסים לבטל את העצומה, אז שיהיה לכם בהצלחה, כי אתם תצטרכו אותה...

פורסם

פעם אחת נסענו 5 ברכב, ובדיוק היו שוטרים מקדימה שעצרו נהגים לביקורת

2 מהנוסעים פשוט חמקו החוצה בלי שהשוטרים ישימו לב

פורסם

[ציניות]אפשר ללחוץ לך את היד?[/ציניות]

פורסם

פעם אחת נסענו 5 ברכב, ובדיוק היו שוטרים מקדימה שעצרו נהגים לביקורת

2 מהנוסעים פשוט חמקו החוצה בלי שהשוטרים ישימו לב

גבר גבר. חבל שלא עשיתם תאונה ונפצעתם קשה.

בגלל חלאות כמוך יש תאונות מיותרות והרוגים מיותרים, יום יום.

פורסם

זה היה או זה , או להשאיר שני חברים בהרצליה, אני לא יודע מה איתכם, אבל אצלנו כשאתה חבר אתה מוכן להסתכן קצת בשביל לעזור לחבר שלך.

ואגב, דברים כאלה אני גם לא מאחל לאוייבים שלי :bash::kopfpatsch:

פורסם

לא איחלתי כאן מה שאני באמת מאחל לך.

פורסם

אני שונא אנשים שאומרים את המשפט הזה

"אני לא מאחל לאוייבים שלי"

מי אתם לעזאזל שיש לכם כמויות אויבים?

ולעניין, ואיך בדיוק הגעתם להרצליה?

אלא אם כן התקלקל לכם אוטו אחד בהרצליה ולא היה אפשרות לתקנו

ולחזור באף דרך אחרת (מה שאני בספק), אז זה עדיין לא בסדר

פורסם

בקצב החתימות הזה הם לא יגיעו לשום מקום....

פורסם

יש אופנוע אין דאגות

פורסם

מכרת את נישמתך לשטן איך שעלית על האופנוע.

פורסם

אני לא חותם, לא רוצה שילדים צעירים יסכנו עוד אנשים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים