עבור לתוכן

חדש בלינוקס יש לי כמה שאלות לפני שאני מתקין...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :)...

בזמן האחרון התחלתי להרגיש שדי מיצתי את WINXP שאין לי את כל החופש שאני רוצה במערכת הפעלה ושאני רוצה לפחות לנסות עוד פיתרון ולראות איך זה...

לפני שאני מתקין רציתי לברר כמה דברים.

1. אני עדיין מתלבט בעניין חבילה אני נוטה לכיוון האובנטו אבל עדיין לא החלטתי סופית, ממספר אנשים שמעתי שדווקא פדאורה טובה גם למתחילים..

בעיקרון הדרישות שלי מהחבילה הן הבאות - ממשק גרפי חמוד לא צריך את העיצוב הכי מדהים אבל אני גם לא רוצה לשבת כל היום מול הטרמינל... חשוב לי גם מערכת לא כבדה מידי וכמובן שתיהיה נוחה למשתמש מתחיל בלינוקס אך למרות זאת משתמש שרוצה לדעת מה קורה לו במחשב ורוצה שליטה על הדברים שלו וגם מעוניין לשחק קצת עם הטרמינל וללמוד מה בדיוק קורה שמה בלינוקס ןגם מערכת יציבה זה דבר די נחוץ... הגעתי למסקנה שאובנטו הכי כדאית בשבילי אבל אולי תוכלו לשנות לי את המסקנות אולי יש דברים שיותר מתאימים לי? ובאותה נימה אני מתלבט גם בין KDE ל-GENOME לא הבנתי כל כך מה ההבדלים, איפה יש יותר תמיכה בתוכנות וכו' מה בעיקרון עדיף לי? מה היתרונות לכאן ולכאן?

2. נגיד ובחרתי להתקין אובנטו הבנתי שיש גרסאת דאפר וגרסא אחרת? מה זה הדאפר הזה? ובכללי מה הגרסא הכי חדשה ומומלצת ואיפה אני יכול להוריד אותה?

3. רציתי לדעת האם תיהיה לי בעיה עם דרייברים ועם אינטרנט הנה המפרט שלי תגידו לי אם הוא בעייתי -

AMD 1800+

512MB

EPOX 3rda+

ati readeon 9600xt

motorola sb4200 לכבלים מן הסתם והוא מחובר גם לראוטר של לינקסיס ואני ללא חייגן האינטרנט מתחבר אוטומטית תמיד.

צריכה להיות לי בעיה עם החומרה הזאת? יש דרייבים לכרטיס מסך? יש דרייברים לאינטרנט? הכל אמור לעבוד לי בקלות? או שאני יסתבך על ההתקנה ויהיו בעיות?

4. זה בקשר לשילוב של ווינדוס ולינוקס יש דרך ששניהם ירוצו בלי התנגשויות? ושכל הפעלה של המחשב תיהיה לי אופציה לבדוק מה אני רוצה להתחיל?

מה הסכנה שאני יהרוס את הווינדוס בזמן ההתקנה של הלינוקס?

5. ועכשיו שאלה בקשר למחיצות... יש לי 3 כוננים במחשב

- כונן מספר 1 של 40 ג'יגה עליו יש את המחיצה של ווינדוס שנקראת C ויש עוד מחיצה בשם E שיש בה 9 גיגה והיא ריקה לגמרי...

- כונן מספר 2 80 ג'יגה ללא מחיצות משמש לגיבויים.

- כונן מספר 3 200 ג'יגה גם ללא מחיצות משמש לגיבויים.

השאלה היא האם אני יוכל פשוט להתקין את לינוקס על הכונן E שנמצא באותו הארדיסק עם המחיצה של ווינדוס? האם 9 ג'יגה זה מספיק? מקום ללינוקס?

האם זה יצור בעיות שאני מנסה להתקין למחיצה קיימת? כי קראתי שצריך להתקין על שטח פנוי ממחיצות ולא הבנתי מה זה.. בקיצור להתקין על E יעבוד? אם לא מה עושים?

6. הבנתי שיש הרבה בעיות עם NTFS ואני עובד כרגע עם NTFS רציתי לדעת מה האפשרויות שלי כי חשוב לי שתיהיה לי אפשרות לגשת לכוננים שלי מלינוקס ולגשת גם לכוננים של לינוקס דרך ווינדוס... האם זה אפשרי בדרך כלשהי כאשר אני עם NTFS? או שעדיף להחזיר לFAT32? זה יכול לפגוע בקבצים להחזיר אחורה ל-FAT32? בכל מקרה גם כאן אני אשמח לכל הסברים על איזה אופציות יש לי..

7. קיים כזה דבר מירנדה ללינוקס? כרגע אני משתמש במירנדה כבר הרבה מאוד זמן וקשה לי לדמיין את עצמי עובר לתוכנה אחרת, אם לא קיימת תמיכה ללינוקס מה האפשרויות שלי?

8. בשביל תמיכה מלאה בקריאה וכתיבה והכל בעברית אני צריך ששפת מערכת ההפעלה תיהיה בעברית? אני עדיין מתלבט מצד אחד יותר נוח לי אנגלית ומצד שני עברית גם נוחה לכן השאלה היא האם ניתן להתקין את כל העברית שצריך על אובנטו עם הממשחק באנגלית?

9. הבנתי שיש למשל חבילות שמגיעות עם האובנטו רציתי לדעתי מה בעקרון הם כוללות? ואיפה יש עוד מקורות בשביל תוכנות ללינוקס?

10. יש קומפיילרים ל-C ללינוקס? אני בטוח שיש השאלה איזה והאם הם נוחים?

אני מאוד אשמח אם מישהו יכול לענות לי על כל השאלות הנ"ל זה מאוד חשוב לי :)

תודה רבה רבה לעוזרים :)

יום טוב.

פורסם

3. אין בעיה

4. זה אוטו' והסיכונים דיי נמוכים

5. תמחק את E לגמרי (שלא יהיה מערכת קבצים, פשוט מקום ריק) ואז יהיה לך יותר קל לזהות אותה בהתקנה של הלינוקס

6. אין בעיה בלקרוא את הקבצים, הבעיה היא בכתיבה אליהם (לינוקס + NTFS) בקשר ל XP + EXT3 אז יש לך תוכנה שמאפשרת לקרוא את הקבצים, גוגל יעזור לך

7. לא, יש לך GAIM

8. לא, ומומלץ שהשפה לא תיהיה בעברית, זה סתם מגעיל

9. באובונטו מגיעות מלא חבילות, זה יהיה בזבוז זמן להתחיל לספר לך עליהן

10. בוודאי, יש GCC

על שאלה 1 לא עניתי לך כי זה עיניין של טעם וריח

על שאלה 2 ג"כ לא עניתי כי טחנו את זה פה

פורסם
  • מחבר

קודם כל אחי תודה על התשובה..

עכשיו 3 דברים..

1 - תוכל להביא לי לינק לגרסא הכי חדשה ויציבה של אובונטו?

2 - איך אני מוחק לגמרי את E? אם אני לא ימחק? איך אני יוכל לזהות אותו? זה אפשרי בלי למחוק כי אני מעדיף לא ללמחוק לא נראה לי בעיה לזהות אותו כי יש לו הרבה פחות מקום מב-C

אז זה אפשרי?

3 - ראיתי שיש דרך לערוך משהו בטרמינל ולכתוב גם ל-NTFS מה הסיכון בכך? והאם הסיכון הזה הוא דבר נפוץ שכמעט תמיד קורה שעושים את זה? או שזה קורה בסבירות נמוכה?

פורסם

1. http://ubuntu.cs.utah.edu/releases/6.06/ubuntu-6.06-desktop-i386.iso גם לבד היית מוצא את זה

2. אם יש הבדל במקום אז כן, תוכל לזהות

3. סיכונים גדולים - דפיקת הכונן (לא פיזית אלא פשוט תצטרך לפרמט), שמעתי שגם אי אפשר ליצור קבצים או לערוך קבצים שקטנים מ 4KB, בקיצור, פשוט אל תשתמש בזה

פורסם

טיפ קטן (מה nim901 משום מה לא אמר לך) ,אם אתה מעוניין לעבוד עם המערכת אתה תהיה חייב להתחיל להשתמש בגוגל,הוא מכיל את כל המידע שאתה צריך.

לפני התקנה תקרא קצת שתבין לפני מה אתה עומד (מה תצטרך להגדיר באופן ידני,קצת ידע על המערכת,אופן הגדרת העברית (שבאבונטו חסכו הרבה ע"י הממשק הגרפי),ועוד...)

פורסם

רציתי להוסיף כמה דברים:

דבר ראשון אל תתלבט בין KDE לגנום, פשוט תתקין גנום, שזה בא לבד באובונטו, ואם תצטרך תוכנות של KDE, זה לא בעיה להתקין אחרי זה.

בקשר לסיכונים של ההארדיסק, אכן יש סיכון, כי האפשרות ברירת המחדל זה פירמוט כל ההארדיסק, ואם לא שמים לזה לב, אז אתה יכול להשאר ללא XP..

יש לך מזל גדול שהוא מתחבר לך לבד, זה יחסוך לך הרבה בעיות..מנסיון..

בשביל מחיקה תשתמש ב- PARTITON MAGIC ב XP, ככה הכי בטוח. דרך אחרת לא מומלצת.

בקשר ל NTFS, אל תתעסק עם זה. תיצור לך מחיצה נוספת FAT32 שתהיה לך משותפת ל 2 המערכות, וככה תוכל להעביר קבצים ביניהם(הבנתי שיש לך די הרבה מקום, אז זה לא אמור להוות בעיה..)

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

הפצות לינוקס (יותר ממשקים), זה כמו קונסולות, יש שאוהבים את זה, ויש את זה...

אני ממליץ לנסות כמה ולראות מה הכי מתאים, במיוחד ב GNOME / KDE / XFCE (העיקריים לפחות), UBUNTU מאפשר לך להתקין את KUNUBTU ן XUBUNTU שנותנים ב UBUNTU עצמו תמיכה גם בממשקים אחרים ולראות איך זה.

אתה יכול להריץ תוכנות של windows כמו miranda ואחרים על ידי wine (אבל זה לא להיט).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים