עבור לתוכן

בעיית זיהוי DISK ON KEY במערכת הפעלה WINDOWS NT

Featured Replies

פורסם

היי :hi:

יש לי מחשב עם מערכת הפעלה NT (בין היתר..) ודווקא בה , חלונות לא מבצע זיהוי של התקן USB של DISK ON KEY , למרות שהחיבורים בוודאות תקינים וגם התקנתי דרייבר מתאים .

שמעתי בעבר שישנה בעייה ל-NT לזהות USB ....לא יודעת אם זה נכון ואם כן האם ידוע למישהו כאן על פתרון אפשרי ? או שזה אבוד...

אולי יש איזשהו PATCH להתקנה שיאפשר זאת .

תודה לכל מי שעוזר !

בברכה , סיוון .

פורסם

יש למערכת הפעלה את כל ה windows updates האחרונים ? וגם האם הותקן ה chipset drivers של הלוח אם?

פורסם
  • מחבר

בעבר כשהתקנתי את המחשב , ביצעתי את ההתקנה עם הדיסק של הלוח ..לא זכור לי כרגע של איזה חברה ...המחשב ממותג...של HP

מה שכן , עדכונים לא ביצעתי אף פעם כי זה מחשב שלא מחובר לרשת אינטרנט ויש עליו חומר מסווג של העבודה ..אם אפשר לקרוא לזה כך .

אני ממש שוברת את הראש איך לפתור את זה . לא ראיתי גם עדכונים באתר של SOFTWAREPATCH של מער' הפעלה NT .

אגב , בעבר חיברתי דיסק און קי של חברה מסויימת (מאז הדיסק שבק חיים) והוא כן עבד , רק מה שלא הופיע אייקון של חץ ירוק ליד שעון המערכת .. מה שהיה מצריך ניתוק "אגרסיבי" והוצאת הדיסק ישירות מההתקן ...אולי זה מה שגרם לו לנזק פיזי .חוץ מזה, גם אם הדיסק און קי לא היה מחובר , תמיד הופיע אות כונן F שמער' ההפעלה הקצתה לו...מוזר .

אני אנסה לבדוק גם בגוגל במקביל אם יש פתרון ... תודה בכל מקרה ואשמח לשמוע הצעות נוספות . :xyxthumbs:

פורסם

למחשבים מסווגים יש אפשרות להוריד את כל העדכונים ממחשב אחר ולהתקין אותם עליהם. איזו מערכת הפעלה זו בדיוק ? NT4 ? 2000 ? XP ?

פורסם
  • מחבר

מממ....מערכ' ההפעלה היא NT4 וזה מחשב שנמצא ברשת פנימית בעבודה שלי (לצערי אין עליו עוד אחריות של החברה..) . שאר המחשבים ברשת באותה פלטפורמה של חומרה \ תוכנה ..יש לי בעייה שאני צריכה להעביר קבצים גדולים שלא ניתן לשמור על דיסקט אלא רק לצרוב...וכמה דיסקים אפשר לבזבז על זה ..

מה שאני זוכרת זה שנאמר לי פעם שיש בעיית בתמיכה של NT עם USB ... :kopfpatsch:

פורסם

שאלה רצינית, יש אפשרות לשים לינוקס על המחשב ההוא ? (אולי לפחות ב livecd בלי התקנה, רק לשם העברת מידע).

וגם הדריברים שהתקנת של ה disk on key היו מותאמים ל NT4 ?

פורסם

אני מנחש שאת בצבא, תומכת במערכת בת עשר שנים לפחות שהמילואימניק שכתב אותה מסתובב כבר כמה שנים בהודו (או שאין ימ"מ לזמן אותו) ולכן נאלצת לתת תמיכה למערכת שנולדה כשאת למדת לכתוב...? Been there, done that.

לצערי (ולצערך), אין ל-NT לא Plug and play ולא תמיכה ב-USB. אבל הנה כמה רעיונות:

את יכולה לחפש בגוגל usb on nt, יש כמה חברות שמציעות מוצרי חומרה/תוכנה שונים שמאפשרים לעשות את זה. אני לא בטוח אם יש פתרונות חינמיים, אבל זו אופציה.

ממה שאני זוכר, ל- M-Systems היה פעם דרייבר ל-Disk on key שתמך ב-NT. שווה לנסות לברר איתם (לא מצאתי באתר החברה).

ואפשר לנסות פתרונות עוקפים - להעתיק את החומר דרך דיסק boot של לינוקס, Windows PE (לבדוק לפני כן שהוא לא משדרג את גרסת ה-NTFS לכזו ש-NT לא תומך בה או לחלופין שה-NT מצוייד לפחות ב-SP5), דרך דיסקט boot עם תמיכה ב-USB וכו' וכו'.

מה שאת מנסה, תזכרי שכמו שאמרתי, NT לא תומך ב-PnP, אז כדי להיות בטוחה שאת עושה ניסויים נכון, הייתי מדליק את המחשב כשה-USB כבר מחובר, ולא מנסה לנתק ולחבר בזמן שהמחשב דולק.

בהצלחה.

פורסם

1. לפחות כשאני עזבתי את הצבא (לפני שנתיים בערך), היו מעט מאוד NT-ים שעדיין רצו בצבא. הסיבה העיקרית הייתה הורדת התמיכה של מיקרוסופט. רובם הועברו לווינדוס 2000 ו2003 במהלך כולל של ממר"ם.

2. התקני USB בכלל וDOK בפרט אסורים בצבא. בתחנות עצמן ישנו ניטור וזה מודיע לצוות במ"מ כאשר התקן כזה מתחבר למחשב (והראייה, חיילים ששירתו איתי שהתקשרו לספר לי ששפטו על חיבורים כאלה שעשינו באופן קבוע ביחידה, כמה חודשים אחרי שהשתחררתי).

3. לגבי DOK בNT - אין פתרון חכם חוץ מלחבר את הDOK לפני שמפעילים את המחשב ומוודאים שהדרייברים שלו מותקנים לפני שמחברים.

אם הנפח הוא גדול יחסית וזו פעולה חד פעמית, שווה לקחת הרד דיסק, לשים עליו את המידע ולחבר אותו פנימית רק בשביל העברת המידע. אופציה אחרת היא לשים באותה רשת פנימית מחשב עם מ"ה קצת יותר חדשה, לחבר אליו את הDOK ולגשת למידע דרך הרשת הפנימית (אפשר גם עם כבל מוצלב).

שיהיה בהצלחה!

פורסם

realmagic, הצבא שאתה ואני שירתנו בו די שונה. אני מדבר על החלקים שלא כפופים לממר"ם. אין ספק שנעשה מאמץ לעזוב את NT, אני הייתי שותף למאמץ הזה אצלנו ביחידה והתנדבתי להסביר לכל ראש מדור שהיה מוכן לשמוע למה התמיכה במערכות שלו הופכת להיות בעייתית יותר משנה לשנה (שימור ידע בתור התחלה, כמה אנשים יודעים היום להתקין דרייבר ידנית ב-NT?), ועדיין, יש מקומות שנאלצו להשאר עם זה מהסיבות שכתבתי קודם, או כל מיני התקני חומרה שפותחו במיוחד לעבוד עם NT (ואלה הדרייברים היחידים שנכתבו עבורה אי פעם). כמובן שחיבור DOK היה ועודנו אסור גם במחוזותינו, אבל כשזו דרישה של מערכת מבצעית, הקב"ט לא יגיד לא. אבל אנחנו גולשים פה לאוף-טופיק.

הרעיון של כבל מוצלב באמת מוצלח למקרה שבאמת אי אפשר לחבר את המחשב לאף רשת (אני מכיר מספיק מחשבים שגם לא היו מחוברים לרשת הפנימית). אם מחברים דיסק קשיח נוסף צריך רק לבדוק גרסאות של מערכות קבצים (כמו שכתבתי קודם, SP אחרון ל-NT זה כמעט בגדר חובה היום)

פורסם
  • מחבר

מממ.....לא, אני כבר לא בצבא (למרות שלא עבר זמן רב..) . המחשב הוא בעבודה ולצערי החברה שנתנה שירות על המחשב ,כבר לא קיימת.

מה שכן , אתה צודק לגבי M SYSTEM ...זה הדיסק און קי הקודם שהיה לי והוא אכן היה מזוהה במחשב עם ה-NT לאחר שהתקנתי את הדרייבר.

עכשיו כשיש לי דיסק און קי של SWISSBIT זה כבר לא אותו דבר....

כשאתה אומר WIN PE אני מניחה שאתה מתכוון לדיסק CD שעושה BOOT דרך כונן ולא דיסק קשיח. נראה לי שיש לי אותו בבית ...הוא טוען ממשק גרפי שדומה מאוד ל-XP וזאת דרך ה-CD , מה שמאט את העבודה...אם לא מטעה אותי זיכרוני .

אני אביא אותו איתי לעבודה ואבדוק אם הטענתו תביא לזיהוי ה-USB . ... מקווה שכן .

המון תודה . אני אעדכן ...ביי בינתיים :hi:

עריכה : וואיי, גלשנו לצבא...עכשיו שמתי לב . אז ככה אני אחראית מחשוב בחברת תקשורת ואין עליי שום פיקוח עם מה שאני עושה עם המחשבים . אני עובדת על המחשבים הנ"ל ברשת עם תוכנות צד שלישי ובמידה ואחד מהם היה מותקן עליו XP או 2000 אז כמובן שלא הייתה בעייה , כי הייתי מעבירה את הקובץ (8 מגה) ברשת למחשב תומך ...

פורסם

כן, אתם יודעים, יש מחשבים מסווגים גם מחוץ לצבא :)

בכל מקרה, אפשר באותה מידה דיסק livecd של הפצת לינוקס עדכנית, גם חוקי, גם חינמי, וגם אמור לעשות את אותה עבודה (הורדת מידע דרך USB).

פורסם
  • מחבר

מה הפרוצדורה עם ה-LIVECD ? זה נטען דרך סידי או דיסקט 1.44 ? מאיפה מורידים? . סליחה על הבורות....אני פשוט לא מכירה

או שאולי כבר עדיף לבדוק עם ה-WIN PE ...

פורסם

יש מכל הסוגים, 1.44, CD, DVD

בשביל שיהיה מקסימום תמיכה עדיף איזה גרסאת CD או DVD

את יכול לבדוק בפורום לינוקס פה גם על המלצות...

יש את ה KNOPPIX המפורסם, ויש גם לכל מני הפצות כמו UBUNTU אפשרות של LIVE-CD

תחפשי בגוגל את האתרים שלהם, אפשר להוריד חינם משם...

מפעילים את ה LIVE CD, מקבלים ממשק גרפי, אמורים לחבר את הכונן וזה אמור לזהות אותו לבד נראה לי (ואז לגרור אליו).

פורסם

אם כל הסיפור הוא 8 מגה אז בהנחה שהמחשב מספיק ישן כדי שיהיה לך כונן דיסקטים, את יכולה לכווץ ולחלק אותו לדיסקטים...

:smile1:

שיהיה בהצלחה! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

הקובץ 8 מגה והוא בפורמט MP3 ןזה לאחר שקודדתי אותו מ-WAV

לא נראה לי הסרבול הזה של לעשות ספליט לקובץ עם תוכנה ואז לאחד חזרה במיוחד שאני צריכה לעשות את זה כמה וכמה פעמים ביום.... אני אבדוק את את האופציה של LIVECD .

תודה לך ולכולם על הרצון הטוב !! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים