עבור לתוכן

GDDR4 -שאלה מעניינת

Featured Replies

פורסם

אין טעם לשים DRAM (משפחה של סוגי זכורן שבה נכללים כל ה DDR/GDDRים) על מעבד.

SRAM - שהוא הזיכרון שממנו עשוי ה Cache - הוא תא זכרון שבנוי מטרנזיסטורים בלבד"תא" SRAM מורכב ממספר טרנזיסטורים בודדים (באזור ה 6-7 תלוי איזו חברה וכו').המבנה של התא זכרון "כולא" את המצב (1 או 0) של התא באופן תמידי כל עוד יש מתח.

DRAM הוא סוג זכרון שמורכב מקבל וטרנזיסטור בודד במקום ממספר טרנזיסטורים וזה למה הוא כ"כ קטן וזול יותר. אם זאת הוא פחות מהיר. אבל הבעיה האמיתית בסוגיה שלפנינו היא שכיון שהוא מורכב מקבל שלאט לאט מאבד אלקקטרונים יש צורך לטעון מחדש בזרם את הקבל באופן סדיר מה שגורם לצריכת חשמל גבוהה.

במעבדים שהם יצורים עדינים מאוד הטעינה החוזרת במתח גבוהה שדורש ה DRAM תגרום להשלכות פליטת חום וצריכת חשמל שיהפכו את השילוב ללא פרקטי.

האפשרות שלשלב DRAM קטן ומהיר בתור זכרון מהיר מחוץ למעבד היא אפשרית אבל העלות גם של הזכרון וגם התכנון והישום של הלוגיקה הנוספת שהמעבד יצטרך הופכים את זה ללא כדאי עבור רוב השווקים. אולי שווקי התחנות עבודה הגרפיות למשל ירוויחו מזה אבל גם זה במחיר...

התגובה הזו מסכמת כ"כ יפה את הדיון גם בלי הספאם מסביב.

סופסוף משהו מסודר, לא עילג שבאמת מסביר את התיאוריה באופן פשוט אבל ממצה לרמת הדיון הזו.

:xyxthumbs:

• תגובות 35
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

תשמע מה שהבחור אמר יכול להיות שזה נכון

אבל ברור שהרעיון שלי לא היה 1 2 3 הופ וגמרנו

ברור שאי אפשר לקחת לוח אם להלחים לו איזה סלוט לדחוף שם איזה 2GB וגמרנו

אני מאמין שאם יעשו מחקרים ונסיונות אפשר להגיע לדברים מעניינים

ברור שזה יקח הרבה זמן למחקר לניסויים ופיתוח

אבל חברות משקיעות כל כך הרבה כסף על דברים שלא תמיד יוצאים לשוק

וזה סתם היה רעיון שעלה לי בראש

קיוויתי לפתח אותו בין כולם שכל אחד יתרום משהו

אבל יש אנשים שמדברים שטויות אז אין מה לעשות :nixweiss:

פורסם

מן הסתם אנשים כן חשבו על זה לפניך... אנשים חכמים ומשכילים יותר.

למעשה אחרי מחקר קטן נראה שהרעיון לשלב DRM על מעבד כן יושם מתישהו ב-96:

http://global.mitsubishielectric.com/news/news_releases/1996/motorola_b.html

אם היה בזה עתיד עבור מערכות מחשב יותר מתקדמות אינטל או AMD או IBM או SUN או HP או היו כבר מיישמות את זה...

ד"א coldfire שהיא משפחת מעבדים שמוזכרת בכתבה משמשת הרבה נגני MP3 מתקדמים... למעשה יש לי מעבד כזה בבית ב X5L.

פורסם

התכוונת DRAM, לא DRM (כבר חשבתי שאתה מדבר על הטכנולוגיה החדשה של intel להגנה על זכויות יוצרים :) ולא הבנתי מה הקשר ).

ב coldfire אין גם היום dram, כן ? (ד"א חברה עם נוכחות ישראלית גבוהה).

פורסם
  • מחבר

אוקי ומה התדרים של המעבד הזה ושל ה Embedded DRAM?

פורסם

זה לא רלוונטי מכל כך הרבה כוונים שאני לא יודע איפה להתחיל.

כמו שנאמר GDDR זה DRAM - ו-DRAM מצריך מנגנון REFRESH שמבזבז חלק מזמן הגישה לרכיב (בערך 5%-10%).

חיבור GDDR4 הולך להיות טורי ויהיה לו כזה latency (יותר גרוע מ- DDR רגיל ) שהוא בכלל לא בכוון של להיות cache. כל המטרה של cache היא לקצר latency בלבד.

ולמי ששאל על EMBEDDED DRAM - זה DRAM שניתן לשלב כמודול כשמתכננים רכיב. באפליקציות מסוימות זה מאפשר לגשת לרוחב bus מאד גבוה אל תוך ה- DRAM בלא להתעסק בזכרון חיצוני. ב- DRAM רגיל יש אילוצים של מחיר שמחייבים רוחב bus קטן לרכיב (עד 16 ביט). ב- EDRAM יכול להיות רוחב bus בשימוש של מאות ביטים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים