עבור לתוכן

איזה מאוורר למעבד עדיף? BIGTYPHOON של TT או ה-NINJA של SCYTHE???

Featured Replies

פורסם

היי,

אני רוצה לברר איזה מאוורר למעבד עדיף: את ה-BIGTYPHOON של TT או את ה-NINJA של SCYTHE?

שני המאווררים עולים בערך אותו דבר, ואני יודע שה-BT יותר שקט אבל ה-NINJA מאוורר טוב יותר, מה שאני לא יודע מה עד כמה מגיעים ההבדלים ברעש ובאיוורור ( של כל היחידה ולא רק של המאוורר עצמו שבא עם הגוף קירור ), וזה יעזור אם תגידו לי מה ה-DBA של כל מאוורר ( אני יודע שב-TT כתוב 16DBA אבל זה לא מוגזם קצת? )

ועכשיו אני רוצה לדעת על הגוף קירור עצמו, בלי המאוורר שבא איתו, איזה מהם הוא יותר טוב? כי אחרי הכול אם הבעיה היא במאוורר אז תמיד אפשר להחליף אותו, לא!?!

אז לאיזה מאוורר יש את הצלעות קירור היותר טובות???

תודה מראש, יובל :xyxthumbs:

פורסם

הנינגה עם מאוורר מציג תוצאות יותר טובות מהBT..(במעלות בודדות)..

וה16DB זה שקט ממש שקט...(גם 21-25 לא שומעים אז..)..

ואם יש לך תקציב ומקום לך על הנינגה עם מאוורר טוב...

אם לא הBT יהיה "פשרה" טובה ביותר..

ואתה מתכנן OC..?

פורסם

אז ככה,מבחינת ביצועים הנינג'ה וה-BT מאוד קרובים אחד לשני

אם כי מכול ההשוואת שראיתי הנינג'ה לוקח במעלה או שתיים,יתרון

נוסף של הנינג'ה הוא היכול לעבוד במצב FANLESS עקב מבנה הצלעות שלו,

לגבי המאוור הוא מגיע עם שליטה דרך הלוח אם,עצה שלי - תעיף אותו וקנה לך

איזה NEXUS 120 MM שים אותו על 7V ואתה לא תשמע אותו גם אם תרצה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה.

אני לא מתכנן לעשות OC.

אני מתכוון לרנות את המארז טרנספורמר אז אני מניח שיהיה לי מספיק מקום ל-NINJA, לא?

בקשר ל-16dba של BT, אני לא בטוח לגבי זה, הרבה אמרו לי שהנתונים של TT לא כאלה מדויקם, וגם אם כן, אז אני מניח שזה הרעש המינימלי במנוחה כנראה, אבל מה יקרה כאשר המהירות תגדל ( זה smart fan )?

לכן הכי פשוט זה לקנות מאוורר בניפרד, ולכן אני רוצה לדעת לאיזה מהשנייים הגוף קירור/צלעות הקירור הטובות ביותר ( כל היחידה בלי המאוורר עצמו )???אה, וזה לא משנה לי שאת הNINJA אפשר לשים בלי מאוורר כי אני לא מתכוון לעשות את זה כי זה טיפשי ובקושי מקרר ( קראתי מאמר עם בדיקות ).

וזה יעזור אם מישהוא יביא לי השוואה בין השניים :xyxthumbs:

פורסם

המאוורר של הBT מנוטר לפי טמפ' אבל המקסימום שלו זה1300RPM...

ויש לי אחד כזה (והוא על מקסימום) והוא ממש ממש שקט....(במקרה הזה TT לא זייפו)..

וזה לא טיפשי להשים קירור (שמיועד לזה) בלי מאוורר יש אנשים שאוהבים שקט וזה חוסך להם המון רעש..

ולי אישית היה ST שהחזיק תמעבד מצוין ושהוספתי לו מאוורר הוא עבר לBT ולא במעט....

ולדעתי לך על הנינגה..

פורסם
  • מחבר

המאוורר הזה של TT הוא גם מאוורר טוב? ואתה בכלל לא שומע אותו???

אבל שוב, אני צריך שתגידו לי במפורש, לאיזה מהמאווררים יש את גוף קירור יותר טוב ( שוב, בלי המאוורר עצמו )???

פורסם

המאורר של ה-BT נותן 23DB~, צלעות הקירור של הנינ'גה בלי המאורר הרבה יותר יעילות מאשר BT ללא מאורר.

פורסם

NINJa Rulez/

פורסם
  • מחבר

אני לא שואל איזה צלעות קירור יעבדו יותר טוב בלי מאוורר, לא הבנתם אותי נכון, התכוונתי איזה צלעות קירור יעבדו יותר טוב עם אותם מאווררים.

וה-NINJA תיכנס טוב למארז טרנספורמר ולא יפריע לזרימת האויר?

פורסם

הנינגה יותר טוב מהBT בלי מאוורר אז מין הסתם שעם אותו מאוורר הוא יהיה יות רטוב..

ואם עדיין לא הבנת אז לך על הנינגה...

והוא לא צריך להפריע לך בסירקולציה..

פורסם

אני ממש לא מבין אותך.

אתה מציין בפירוש שאתה לא הולך לעשות OC, אז בשביל מה אתה צריך גוף קירור כזה כמו הBT או הNINJA?

לא ציינת איזה מעבד יש לך, אבל כל עוד זה לא AMD בתושבת AM2 אין שום סיבה שלא תלך על arctic cooling freezer בגרסא המתאימה לתושבת שלך. רמת הרעש שלו תהיה כמעט נמוכה כמו של השניים הנ"ל, והוא לא יקרע לך את הכיס.

בקשר לNINJA, אני הרכבתי כזה, ואני ממש לא ממליץ עליו. ההתקנה שלו די מסובכת שכוללת פירוק של כל לוח האם, ועבודה עם מברג אומים מיוחד כהם מספקים בבאנדל (אלא אם כן יש לך AMD939 ואז ההתקנה מסובכת - ), אתה יכול לשים את המאוורר שלו רק שיכניס אויר לכיוון המעבד ולא יוציא, ואז ללא מאוורר בצד המארז הקירור ייפגע משמעותית. כמו כן הדבר הזה פשוט עצום, ובמקרה שלי לפחות בגלל הגודל, היית יכול לשים את המאוורר שלו רק בכיוון אחד מתוך ה-4 (לך יש מארז גדול, אז אולי אצלך יהיה יותר נוח). את המאוורר\ים שלו אתה מתקין עם תיילים מברזל, שגם זה סיפור מהפטרה עד שהם נכנסים, ולא יודע אם זה יותר טוב מברגים פשוטים.

בקיצור שני הדברים היחידים הטובים שאני יכול להגיד עליו שהוא באמת שקט כמו שאומרים (אני בדקתי עם מאוורר אחד בלבד), ושהוא בקלות יכול לשמש כלי נשק מרוב שהוא כל כך חד ומצדיק את השם NINJA =)

זה לא מקריות שרוב האנשים בוחרים ב- BT.

פורסם
  • מחבר

אני ממש לא מבין אותך.

אתה מציין בפירוש שאתה לא הולך לעשות OC, אז בשביל מה אתה צריך גוף קירור כזה כמו הBT או הNINJA?

לא ציינת איזה מעבד יש לך, אבל כל עוד זה לא AMD בתושבת AM2 אין שום סיבה שלא תלך על arctic cooling freezer בגרסא המתאימה לתושבת שלך. רמת הרעש שלו תהיה כמעט נמוכה כמו של השניים הנ"ל, והוא לא יקרע לך את הכיס.

בקשר לNINJA, אני הרכבתי כזה, ואני ממש לא ממליץ עליו. ההתקנה שלו די מסובכת שכוללת פירוק של כל לוח האם, ועבודה עם מברג אומים מיוחד כהם מספקים בבאנדל (אלא אם כן יש לך AMD939 ואז ההתקנה מסובכת - ), אתה יכול לשים את המאוורר שלו רק שיכניס אויר לכיוון המעבד ולא יוציא, ואז ללא מאוורר בצד המארז הקירור ייפגע משמעותית. כמו כן הדבר הזה פשוט עצום, ובמקרה שלי לפחות בגלל הגודל, היית יכול לשים את המאוורר שלו רק בכיוון אחד מתוך ה-4 (לך יש מארז גדול, אז אולי אצלך יהיה יותר נוח). את המאוורר\ים שלו אתה מתקין עם תיילים מברזל, שגם זה סיפור מהפטרה עד שהם נכנסים, ולא יודע אם זה יותר טוב מברגים פשוטים.

בקיצור שני הדברים היחידים הטובים שאני יכול להגיד עליו שהוא באמת שקט כמו שאומרים (אני בדקתי עם מאוורר אחד בלבד), ושהוא בקלות יכול לשמש כלי נשק מרוב שהוא כל כך חד ומצדיק את השם NINJA =)

זה לא מקריות שרוב האנשים בוחרים ב- BT.

בקשר להתקנה מסובכת זה לא כלכך משנה לי כי אני מביא לחנות שממנה קניתי את המחשב שלי להרכיב את המאוורר ( בתשלום כמובן ) בשביל לשמור על הביטוח.

ואתה יכול בבקשה להסביר לי יותר על המשפט שסימנתי שאתה כתבתה?

ומה ההבדל במעלות בין שני המאווררים?

ויש עוד מישהו שיכול לומר לי מה הוא חושב???

פורסם

אתה יכול להרכיב את המאוורר\ים שמגיע עבור הNINJA רק בכיוון אחד, הכיוון שמכניס אויר לתוך הגוף קירור. כאשר מנסים לשים אותו הפוך, התיילים מברזל האלה שאיתם אתה מתקין את המאוורר מפריעים לסיבוב נקי של המאוורר.

אם תשים לב, אצל הרוב המאוורר שעל גוף הקירור מוציא אויר, כי זה פשוט הרבה יותר יעיל לפנות את החום שמעביר הHEATSINK מאשר לנסות לקרר אותו עם אויר קר.

מה גם, שהאויר הקר היחיד שנכנס למארז (אצלך) הוא זה ממאוורר קדמת המארז, אשר עד שהוא מגיע למעבד ומוכנס לכיוון ה-HEATSINK , הוא אוסף חום מהדיסקים הקשיחים ומעוד מה שבדרך. לכן, אם אין ברירה ומאוורר המעבד רק מכניס אויר, עדיף לשים מאוורר בצד המארז שיכניס אויר קר ישר לכיוון.

פורסם
  • מחבר

רגע, אז אפ במארז שלי המאוורר היחיד שיכניס לי אויר יהיה מקדימה, אז בשביל הקירור הטוב ביותר למעבד, מומלץ לשים את המאוורר כך שיוציא אויר, ומאחר שזה לא אפשרי ב-NINJA אז ה-BT יעשה את העבודה טוב יותר???

פורסם

על הBT לא שמעתי אף תלונה ואף חיסרון, אלא רק מעט ייתרונות על הNINJA.

אני אישית לא הייתי לוקח את ה-NINJA.

האמתי שבמצב שלך לא הייתי חושב בכלל לכיוון של אף אחד מהשניים, כאשר אתה לא מתכוון לעשות OC, והייתי לוקח בלי לחשוב פעמיים את הFREEZER, אבל אחרי הכל זו החלטה שלך לא שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים