עבור לתוכן

[שאלה] איזה ספק טוב יותר ?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

זה כל ספק עושה

ה-PFC זה לא משהו ייחודי לאנרמקס

אבל ה-Active PFC (שהוא PFC יותר איכותי ויעיל) לא קיים כמעט באף דגם אחר בטווח המחירים הזה

סלח לי שאני כזה דפוק אבל רציתי לדעת בטוח לפני שאני הולך לרכוש אותו ... כל מה שכתבת לי עכשיו בקשר ל - Active PFC יש לי את זה ב - ENERMAX EG365AX-VE 350 Watt ?

פורסם

אכן

פורסם
  • מחבר

אכן

תודה רבה ! :jump:

פורסם

Active PFC דווקא מקטין את היעילות, הוא בעצמו צורך חשמל

פורסם

לא טענתי לרגע שה-PFC מגדיל את היעילות

הסיבה היחידה שציינתי את היעילות זה כדי להסביר למה ההספק שיוצא מהספק הוא לא ההספק שנכנס, ואיך PFC יכול להקטין את ההספק שנכנס ולשמור על אותו הספק שיוצא

פורסם

לא טענתי לרגע שה-PFC מגדיל את היעילות

הסיבה היחידה שציינתי את היעילות זה כדי להסביר למה ההספק שיוצא מהספק הוא לא ההספק שנכנס, ואיך PFC יכול להקטין את ההספק שנכנס ולשמור על אותו הספק שיוצא

... זה בדיוק לטעון שה-PFC מגדיל את היעילות. למעשה אין לו שום קשר להספק (זה שהספק צורך או זה שהספק מוציא).

פורסם

לפותח התרד.:

הניק שלך באמת מתכוון למי שאתה?

פורסם
  • מחבר

לפותח התרד.:

הניק שלך באמת מתכוון למי שאתה?

הניק שלי מתכוון בדיוק לאנשים כמוך !

עוד תגובות ממך לא רצויות פה, תודה .

פורסם

... זה בדיוק לטעון שה-PFC מגדיל את היעילות. למעשה אין לו שום קשר להספק (זה שהספק צורך או זה שהספק מוציא).

אין קשר בין שני חלקי ההודעה שלי (או בין הנושא של ה-PFC ובין הנושא של היעילות)

החלק של היעילות היה אך ורק להסביר למה ספק שמוציא 300W לוקח יותר מהקיר

פורסם

ה-PFC מקטין את ההספק שנכנס, ושומר על אותו הספק יוצא

ואיך PFC יכול להקטין את ההספק שנכנס ולשמור על אותו הספק שיוצא

אין כאן יותר מדי דו משמעות לדעתי

פורסם

נוסחאת ההספק האמיתי היא P=I*V ואילו של המדומה היא (S=I*V*cos(phi בשניהם מופיע ערך הזרם וכאשר מופחת הזרם יורד ההספק ולכן יורד התשלום לחברת החשמל (לא משנה באיזו דרך מחשבים את זה).

פורסם

http://www.silentpcreview.com/article28-page5.html

Does higher PF reduce my electricity bill? No, if you are a home user. If you are an enterprise running hundreds of PCs and pay not only for power but also VA, then yes. For more details, see PFC discussion above.

Does PFC make a power supply more efficient? No, the power factor correction is usually applied by an input circuit which uses a small amount of input power. With two PSUs that are identical, equipping one with PFC will cause a typical efficiency drop of 2~4%. Many PSUs that have Active PFC also have high efficiency, as APFC is usually found on higher quality PSUs, but the two are not intrinsically related.

PFC משפיע גם על הזרם וגם על ה-phi בנוסחאות הנ"ל

פורסם
  • מחבר

http://www.silentpcreview.com/article28-page5.html

PFC משפיע גם על הזרם וגם על ה-phi בנוסחאות הנ"ל

אז רגע, ENERMAX EG365AX-VE 350 Watt לא כל כך טוב ?... (בטווח של ה - 350 ש"ח)

פורסם

זה ספק מצויין. אין קשר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים