פורסם 2006 ביולי 919 שנים sudo su - הוא אומר sudo: su - : command not found מה??? מאיפה הבאת את הפקודה המעוותת הזו? אם כבר sudo -i הוא מראה לי את השגיאה cannot execute binary file הקיצר שניהם לא עובדים ניסתי גם לעשות login ואז הכנסתי root וסיסמא נכנסתי ל nano ... ועדין אותה שגיאה (שאני יכול רק לקרוא)
פורסם 2006 ביולי 919 שנים /dev/sda3 on /type ext3(rw,errors=remount-ro)proc on /proc type proc(rw)/sys on /sys type sysfs(rw)procbususb on /proc/bus/usb type usbfs(rw)udev on/dev type tmpfs(rw)devpts on /dev/pts type devpts(rw,gid=5,mode=620)
פורסם 2006 ביולי 919 שנים מוזר...תסתכל גם ב /etc/groups ו /etc/passwdתראה אם root נמצא שם בgroup של rootותבדוק מה ההרשאות של הקובץ /etc/fstab ושל התיקיה /etcולמה העתקת את זה ידני ?!?
פורסם 2006 ביולי 919 שנים לא קשור למה שביקשתי ממך לעשות... ואין לך אינטרנט על המחשב ההוא ? (או רשת פנימית)
פורסם 2006 ביולי 919 שנים זה אותו מחשב ולא הבנתי מה לעשות יש דפדפנים טקסט, היית יכול לשים שם בכל מקרה... מה הפלט של הפקודות האלו ? cd /etcgrep "root" /etc/passwd /etc/groupls -l /|grep etcls -l /etc/fstab
פורסם 2006 ביולי 919 שנים אתה יכול לפרט קצת על הדפדפנים האלו?אין לי כח להעתיק את כל הפלטים האלוודבר אחד לא הבנתיל root לא אמורה להיות גישה להכל?אז איך הוא אומר לי שיש לי רק לקריאה כשאני לפני זה עושה לוגין לroot?
פורסם 2006 ביולי 919 שנים יכול להיות שיש בעיה בהרשאות לקובץ או ב owner שלו, תנסה לעשותchmod u+rw /etc/chmod u+rw /etc/fstabוהדפדפן הכי מומלץ נראה לי הוא links או הגרסא המשפורת elinks (שנראה לי יכולה לעבוד עם ספריית svga בצורה גרפית בלי X)
פורסם 2006 ביולי 919 שנים מה ההבדל בין הרשאה ל owner?ולפי שהיתה את הבעיה יכולתי עם root לשנות את הקובץ
פורסם 2006 ביולי 919 שנים הרשאות מתחלקות בגרסא הבסיסית (בלי ACL) להשראות owner, group, other, כשלכל קובץ יש owner and group. למשל:ls -l /etc/fstab-rw-r--r-- 1 root root 1329 May 4 03:29 /etc/fstabמראה שלקובץ /etc/fstab יש אחראי בשם root ושייך לקבוצה root. וההרשאות שלו הם כתיבה וקריאה לאחראי, וקריאה בלבד לאחרים בקבוצה ולאחרים בכלל.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.