עבור לתוכן

איזה מצלמה יותר טובה ה A700 של CANON או DMC LZ3 של פנסוניק?

Featured Replies

פורסם

הם עולות אותו דבר , עברתי על כל המצלמות ונישאר לי לבחור או אחת שתי אלה או S2 של קנון (במקרה שה' יתן לי 400 שקל ליום הולדת).

פורסם

אולי תשקול את

Fuji FinePix F30?

תיתן תמונות טובות משמעותית משתיהן.

לקנון יש מצב ווידאו נפלא.

לפנסוניק לרוב יש בעיה עם יכולות ISO גבוהות, למרות שלרוב יש להם את המייצב הכי יעיל.

אני ממש אוהב את הצבעים של פוג'י, הטווח הדינמי ויכולות ה- ISO הכי טובות בשוק הקומפקטיות.

פורסם

הקומפקטיות של פוג'י משתמשות בחיישני SuperCCD HR שמתבלטים בכושר הפרדה מעולה ומעט מאוד רעש (באופן יחסי), אבל לא בטווח דינמי מוגדל. התכונה הזו שמורה לחיישני ה-SuperCCD SR שקיימים במצלמות ה-DSLR של החברה. פרטים נוספים כאן.

פורסם
  • מחבר

לפוג'י יש תמונה הרבה יותר יפה הבעיה היא הזום אופטי , הזום שלה לא מספיק.הייתי צריך לדבר הרבה עם אבא שלי לפני שהוא בכלל איפשר לי ללכת על מצלמה שהיא לא סופר זום כי הוא בצמו חלק מהתמונות שלו עם המצלמה שלו היו יכולות להיות יפות יותר עם היה לו עדשת זום טובה יותר (יש לו מצלמת פילם SLR מקצועית)

פורסם

אני מסכים שהבעיה של הפוג'י זה הזום, אבל לא הצד הארוך שלו. ברוב המקרים אני לא צריך יותר מ-100mm. מה שחסר לפוג'י זה עדשה רחבה יותר. ה-36mm שלה די מבעס, 28mm היה יכול להיות הרבה יותר שימושי.

מרבית הסיכויים שאם אבא שלך יריץ תוכנה סטטיסטית על התמונות שהוא צילם עד היום הוא יגלה שגם הוא צריך עדשה יותר רחבה מאשר זום ארוך.

פורסם

כן, אתה צודק, עדיף לצלם 28mm על רזלוציה של 7-9 מגה פיקסל, ואז לעשות זום קרופ (כאילו להגדיל את התמונה (זום דיגיטלי \ של פוטושופ אני לא יודע איך לקרוא לזה בדיוק חח) ואז לעשות לזה קרופ) והתמונה עדיין תישאר איכותית כי זה צולם על רזולוציה גבוהה.

פורסם

זה לא מה שאני מציע. עדיף לצלם באורך מוקד הנכון או להתקרב לנושא (אם הפרספקטיבה מתאימה למה שאתה רוצה להשיג). קרופ אני שומר למקרים של חוסר-ברירה.

פורסם
  • מחבר

אפשר תשובה ישירה איזה מהשתים יותר טובות כי עברתי גם על מצלמות בחול וזה המינימום שאני יכול בזום

פורסם

תשובה ישירה? אם אתה רוצה מצלמה עם זום גדול וקונה בחו"ל, אז ה-R4 של ריקו היא ההמלצה שלי. יש לה זום x7 (?28-200), מייצב תנועה, תגובות סופר-מהירות וגודל מאוד קומפקטי.

על ה-A700 ו-LZ3 לא הייתי ממליץ. יש לשתי החברות מצלמות טובות יותר.

פורסם

הקומפקטיות של פוג'י משתמשות בחיישני SuperCCD HR שמתבלטים בכושר הפרדה מעולה ומעט מאוד רעש (באופן יחסי), אבל לא בטווח דינמי מוגדל. התכונה הזו שמורה לחיישני ה-SuperCCD SR שקיימים במצלמות ה-DSLR של החברה. פרטים נוספים כאן.

אורן, גם הדוגמה שהבאת לא נכונה (מדובר על אינטרפלוציה) וגם סתרת את עצמך.

אין יכולת ליצור פחות רעש מבלי להגדיל טווח דינמי אלא אם זה בא לידי ביטוי בתוכנה (ופוג'י טוענת לייתרון בחומרה).

העניין הוא מה מנסים להפיק, נכון שב- HR יש ניסיון להוציא יותר רזולוציה מגודל מסויים.

אבל זה רק משוואה דיפרנציאלית בין איכות תמונה לגודל שבב ועלות ייצור.

עדיין לפוג'י יש טווח דינמי טוב יותר.

די להיתלות באילן גבוה.

פורסם

אורן, גם הדוגמה שהבאת לא נכונה

איפה הבאתי דוגמה? הבאתי הסבר עקרוני של שתי טכנולוגיות החיישן.

(מדובר על אינטרפלוציה)

לא. בדגמים ישנים כמו ה-F700 דובר גם על אינטרפולציה בנוסף למבנה חיישן שונה, אבל בדגמים עכשווים כמו ה-F11/F30 ו-S3 Pro זה לא המצב. אני מציע שתקרא קצת יותר על המצלמות האלה.

וגם סתרת את עצמך.

מה הסתירה?

אין יכולת ליצור פחות רעש מבלי להגדיל טווח דינמי

מה הקשר בין השניים? לפוג'י S3 למשל, יש טווח דינמי הרבה יותר גדול מאשר כל מצלמת DSLR אחרת - כולל אלה שפחות רועשות ממנה, וגם אלה שיותר רועשות. אין קורלציה בין שני הפרמטרים האלה.

אלא אם זה בא לידי ביטוי בתוכנה (ופוג'י טוענת לייתרון בחומרה).

לפוג'י אכן יש יתרון ברור בחומרה, ואפשר לראות את זה אם משווים את התוצאות של ה-S9000 לאלה של ה-FZ30. כמות הרעש נמוכה בהרבה בפוג'י, למרות שכמות הפיקסלים וגודל החיישן דומים למדי.

העניין הוא מה מנסים להפיק, נכון שב- HR יש ניסיון להוציא יותר רזולוציה מגודל מסויים.

אבל זה רק משוואה דיפרנציאלית בין איכות תמונה לגודל שבב ועלות ייצור.

לא מדובר רק בניסיון, אלא בהצלחה ביצועית מרשימה מאוד. במצלמות האלה (במיוחד ב-F10/F11/F30) יש אכן כושר הפרדה גבוה יותר מאשר כל מצלמה מתחרה עם כמות פיקסלים דומה.

עדיין לפוג'י יש טווח דינמי טוב יותר.

ב-SR כן, אבל ב-HR ממש לא. יותר מזה, אחת הטענות העקריות של בעלי F10/F11 היא שהטווח הדינמי של המצלמות האלה קטן מדי. הביקורת של dpreview.com על ה-F10 התייחסה ספציפית לבעיה הזו. ציטוט: "There are a few problems - a rather tight dynamic range...‎".

יש הרבה סיבות טובות לבחור במצלמות הכיס של פוג'י, אבל בוא ננסה להשאר מחוברים למציאות. טווח דינמי גדול במיוחד אין להן.

פורסם

מה הקשר בין טווח דינמי לרעש?

אם אתה לא מבין את זה, ההבנה שלך בסנסור התמונה לקוייה ביותר.

לתוצר שיש לנו כתמונה ורמת הרעש בו רחוקה מלומר משהו על החיישן, המתאם לרוב גבוה אך לא הכרחי.

הבנייה של חיישן כפי שפוג'י בונה פשוט בנוי לספוג פוטונים טוב יותר.

עכשיו לאן את זה שלב עיבוד התמונה - זה מדע בפני עצמו.

סתם מצחיק אותי, כי בפורום אחר נתת דוגמה כמה קטן על אותה מצלמה (ה- F11) כל מבחן של טווח דינמי.

עזוב, אל תהיה רק אחד שאומן בחיפוש מידע באינטרנט, בשביל זה יש גוגל.

תבין את המידע.

ההסבר שהבאת לטכנולוגיה של פוג'י נכון ל-4 הדורות הראשונים של הטכנולוגיה.

פורסם

לתוצר שיש לנו כתמונה ורמת הרעש בו רחוקה מלומר משהו על החיישן, המתאם לרוב גבוה אך לא הכרחי.

אני לא רואה שום מתאם, בטח לא גבוה. אתה מוזמן להציג סימוכין לטענה הזו.

הבנייה של חיישן כפי שפוג'י בונה פשוט בנוי לספוג פוטונים טוב יותר.

עכשיו לאן את זה שלב עיבוד התמונה - זה מדע בפני עצמו.

לא יודע לגבי "לספוג פוטונים", אבל בשורה התחתונה החיישן שלהם מספק תמונה הרבה יותר נקיה. זאת עובדה. זה שאין לו טווח דינמי גדול יותר זאת עובדה נוספת.

סתם מצחיק אותי, כי בפורום אחר נתת דוגמה כמה קטן על אותה מצלמה (ה- F11) כל מבחן של טווח דינמי.

איפה בדיוק טענתי דבר כזה?

ההסבר שהבאת לטכנולוגיה של פוג'י נכון ל-4 הדורות הראשונים של הטכנולוגיה.

אתה מוזמן להביא הסבר אחר שמראה שחיישני SuperCCD HR עכשווים ניחנים בטווח דינמי גדול במיוחד. אני מחכה, יש לי סבלנות :cool2:

פורסם

http://fujifilmusa.com/JSP/fuji/epartners/digitalSampleImages.jsp?item=I844732&&dbid=844732&urltype=overview&NavBarId=844732&

קרא...

ראה במפורש:

an increased signal/noise ratio

וזה בדיוק המשמעות האלקטרונית לטווח דינמי.

והנה משהו מעט יותר מדעי:

To solve this problem, Fuji Photo Film Co., Ltd, in collaboration with its subsidiary Fujifilm Microdevices Co. Ltd, developed the next generation charge-coupled device (CCD) technology. The first digital cameras with the new octagon array CCDs are due to be released during the late spring of 2000 and will carry the FinePix name. Radically different from conventional CCDs with square photodiodes and pixel arrangements, Fujifilm's new SuperCCD has octagonal-shaped photodiodes and pixels situated on a 45-degree angles. This "octagon" pattern of the Super CCD increases sensitivity, improves signal-to-noise ratio and offers a much wider dynamic range, attributes that produce digital images with richer, true-to-life colors and sparkling clarity. The Super CCD mirrors the optics of the human eye to interpret collected information. Similar to the function of the retina, which is used to interpret color and light, the Super CCD transforms optical signals into electrical impulses. These impulses are then passed through a signal processing system to form the image. By arranging the pixels at 45-degree angles in an octagon pattern, the new Super CCD sharply increases the image sensor's ability to capture more resolution in both the horizontal and vertical directions. The Super CCD also streamlines the process by which electrical charges are transmitted through the photodiodes, making high-speed continuous photography possible, thus offering high-quality, full-motion video output. Fujifilm's Super CCD makes it possible to match the optical characteristics of human sight.

והלינק:

http://fujifilm.com/products/digital/ccd/review/index.html

יש מבין?

אין ניקיון אלקטרוני גדול יותר בלי לשפר טווח דינמי.

אלא אם הניקיון נעשה לאחר הצילום ואז הוא מתמטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים