עבור לתוכן

עזרתכם בבניית מעגל על שתי בטריות 1.5V

Featured Replies

פורסם

לצורך התערבות עם חבר אני צריך לבנות מעגל שיהיה מבוסס על 2 בטריות 1.5V (מסוג AAA או AA, עם עדיפות ל-AAA - הקטנות יותר)

המעגל צריך לחמם (בעזרת נגדים) חצי כדור (רק את החצי העגול, לא את החלק ה"פנימי" שנחתך מהכדור)

כתוספת רצויה 2 לדים, או אם אפשר יותר

עכשיו כאן מגיע הצורך בעזרתכם

איזה נגדים, איזה חיבורים? חיבור בטור או במקביל?

איפה במעגל ייכנסו הלדים?

הערה:

החום צריך להיות יחסית נמוך, עד כ-30-35 מעלות, לא יותר מזה

פורסם

לא הבנתי בדיוק מה אתה רוצה לעשות

איזה מין כדור זה ומה הכוונה החצי העגול?

זה יעזור אם תשרטט איזה שירטוט שיהיה מובן יותר.

פורסם

ליאור,

גם לי לא מובן החימום של הכדור אבל הנה כמה עקרונות מנחים.

חימום של גוף כלשהו קשור כמובן ליכולת שלו לספוג חום ולשחרר חום (סוג החומר) וכמובן למסה שלו. אני לא בטוח שתצליח לחמם כדור כלשהו ל 35 מעלות . תלוי מה גודלו וממה הוא עשוי.

כדי ליצור חום צריך להזרים זרם דרך התנגדות. הנגד יוצר את החום.

אני יודע שבטריות AA יכולות לספק לפחות 1000mA/h כי כמעט כל סוללה נטענת מסוגלת לכך (יש סוללות נטענות של 1500, 1800, ואפילו 2300 mA/h )

סוללות AAA בד"כ יתנו פחות מאמפר שעה.

אתה צריך לקנות נגד הספק, שזה נגד גדול יותר עם גוף המסוגל לפזר חום.

אתה יכול לחבר את הסוללות במקביל (1.5V) או בטור 3V

בטור אפשר לקבל יותר מתח אבל זרם של סוללה אחת במקביל תקבל פחות מתח אבל אפשרות לזרם כפול.

נוסחת הזרם במעגל היא I=V/R כלומר מתח הסוללה לחלק לנגד מחובר יהיה הזרם.

נוסחת ההספק במעגל היא P=I^2*R.

או נוסחה אחרת P=I*V או P=V^2/R

ועכשיו נשאר לחשב מה הצירוף האידיאלי של 3V או של 1.5V עם נגד X שיתן את ההספק הגבוה ביותר.

אז תחשבו - זאת בעיה במטמתיקה.

פורסם
  • מחבר

בואו נגיד שזה כדור בקוטר של 6-7 ס"מ

חותכים את הכדור ל-2 חצאים שווים

יש חלק שטוח וחלק קמור, אני צריך לחמם את החלק הקמור

אגב אני לא חייב שהטמפ' של הכדור תהיה 35 מעלות

אלא הטמפ' של הנגדים תהיה בערך 35 מעלות

פורסם

זה בעייה הסיפור הזה... יש אפשרות לחשב את הטמפ' של נגד עם הספק מסויים (הספק = אנרגיה חלקי זמן פעולה, אנ' = קיבול החום של החומר כפול הפרש בין הטמפ' ההתחלתית לטמפ' הסופית)

הבעייה היא שהאנרגיה "מצתברת" עם הזמן, ככה שלא תוכל לשמור על 35 מעלות... הכדור יתחמם כל הזמן אם לא תשלוט על קצב הקירור שלו אחרי שהוא יגיע לטמפ' הרצוייה.

וגם יש בעייה לחשב את ההספק הדרוש כי אתה לא יודע מה קיבול החום של החומר...

פורסם
  • מחבר

אז אני רוצה לחמם אותו מעט

ממש לעשות איזשהו חימום סביבתי בטמפ' לא גבוהה

כדאי להשתמש בכמה נגדים בשטח הקמור לא?

פורסם

אם הכדור עשוי מאלומיניום או נחושת אז מספיק אחד... אבל שוב, אם אתה מוצא מה החומר שממנו עשוי הנגד ואת קיבול החום שלו יהייה אפשר לחשב בדיוק איזה נגד צריך...

פורסם
  • מחבר

הכדור הוא כדור מפלסטיק

אני רוצה לחמם אותו באופן כמה שיותר אחיד

פורסם

<p><p><p><p><p><p><p><p><p><p><p><p><blockquote data-ipsquote="" class="ipsQuote" data-ipsquote-username="LiorP23" data-cite="LiorP23"><div><p>הכדור הוא כדור מפלסטיק</p><p>אני רוצה לחמם אותו באופן כמה שיותר אחיד</p><p></p></div></blockquote><p>אם הכדור הוא מפלסטיק המעגל, הכדור ישמש כנתק ולכן לא יעבור בכלל זרם במעגל.</p><p>אחי תקשיב הנוסחה להספק היא p=VI אבל V=IR ולכן p=I*I*R. מה אפשר להבין מכך שלזרם יש השפעה הרבה יותר גדולה על ההספק. בשביל להשיג הספק יותר גבוה אתה צריך לעלות את הזרם העובר במעגל. הדרך היחידה לעשות את זה ע"י הקטנת ההתנגדות (או הוספת בטריות). ולמרות שR קטן Iגדל ולכן ההספק גדל.</p><p>יכול היות שאני טועה פה, אבל אתמול סיימתי את הבגרות בחשמל אז כבר לא אכפת לי מהנושא.</p></p></p></p></p></p></p></p></p></p></p></p></p>

פורסם

אז למה אתה מגיב? :kopfpatsch:

חוץ מזה, את זה כבר shlomom כתב לו...

ליאור, כדי לחמם את הכדור בצורה אחידה תצתרך כמה נגדים... לגבי חיבור בטור או במקביל זה כבר משהו שתצתרך לבדוק... רק תזכור שחיבור נגדים במקביל מוריד את ההתנגדות ומגדיל את הזרם... אגב, איפה אתה רוצה למקם את הבטריות? כי כדי לקבל הספק גבוה תצתרך להשתמש בAA, ואנילא בטוח שהם יכנסו לתוך הכדור... 4 בטריות כפתור (כמו בשעונים...) הולך? ::)

פורסם
  • מחבר

אפשר גם להשתמש בבטריה 9V בלוק אחת

פורסם

הבעיה עם סוללות 9V שיכולת דחיפת הזרם שלהם מאוד מוגבלת

תראה כאן http://www.duracell.com/oem/Pdf/new/1604_US_CT.pdf

יכולת הסוללה היא בסביבות 100ma לשעה עד הפריקה. ומולה סוללת 1.5 טובה יכולה לתת הרבה יותר

http://www.duracell.com/oem/Pdf/new/1500_US_CT.pdf

אז יכול להיות שסוללת 9V תעמוד בצריכת הזרם כמה דקות אבל פיתרון נכון יותר שיחזיק יותר זמן זה 4 סוללות 1.5 (רצוי נטענות) שיספקו לך זרם גבוה לאורך זמן.

פורסם
  • מחבר

4 סוללות אצבע זה קצת גדול

אבל מחוסר ברירה אחרת זאת תהיה האפשרות הנבחרת כרגע

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים