פורסם 2006 ביוני 2419 שנים מישהו יכול להסביר לי איך עוב הזכרון של המוח האנושי?כאילו איך נשמר המידע לטווח ארוך במוח?מהו החומר ששומר את הזכרונות (בדיסקים זה שכבה מגנטיתת איך זה במוח האנושי?)
פורסם 2006 ביוני 2419 שנים יש לנו הארדיסק מסוג פלאש מאוד זעיר בגודל 400 טרה בייט ששם נשמר כל המידע אהא... הרדיסק-פלאש... יופי גאון
פורסם 2006 ביוני 2419 שנים אני יודע נגיד לא יודע אם זה עוזר לך נגיד כשאתה רואה פרצוף של מישהו המוח שלך מתחיל לסרוק במהירות מטורפת פרצופים ושמות יעני לא ממש שמות אלא איך אתה מכיר אותם לא יודע איפה למה כמה וכיצד זה עובד אבל ככה זה עובד ראיתי בערוץ 8
פורסם 2006 ביוני 2719 שנים אני יודע שיש לנו מעין "מגירות" כאלה ששם נשמר הזיכרון וכל פעם שאתה פותח וסוגר(כמובן הכל בדימויים) אותם אז אתה זוכר יותר טובלדוגמא שאתה מתכונן למבחן נגיד בהיסטוריה אתה קורא ועוד פעם קורא וככה אתה זוכר יותר טוב
פורסם 2006 ביוני 2719 שנים מחבר כן זה נשמע הגיוניאבל תאמת השאלה שהכי מענינת אותי זה מהו החומר שממנו עשוי הזכרוןכאילו איך הוא נשמר במוח?שוב אני ישווה את המוח לHDD בHDD זה החומר המגנטי (שלא יודעך קוראים לו בעברית)אז מה זה במוח?
פורסם 2006 ביוני 2819 שנים תכלס המוח זה אחד הדברים שיודעים עליו הכי פחות...בעיקרון יש מה שנקרא רשתות ניורונים, שמעבירות פולסים חשמליים בנייהן וכל רשת כזאת היא בעצם זכרון ספציפי וכל מיני רשתות מחוברות בנייהן...הזיכרון עובד בצורה של הסוציאציות, הכוונה היא שרשתות שמחזיקות מידע מחוברות לרשתות אחרות שמחזיקות מידע שאנחנו מקשרים אליו...הכוונה היא שנגיד שרשת אחת מחזיקה מחזיקה את התפיסה שלנו לאהבה יכולה להיות מחוברת לבן אדם מסוים שאליו אנחנו מקשרים את זה והאדם הזה לאכזבה מה שנותן שאהבה מחוברת לאכזבה ובגלל זה אצל האדם שיש לו תחיבור הזהכל מחשבה על אהבה תעלה גם זכרונות של אכזבה...כמובן שזו מערכת דינאמית שכל הזמן משתנה בלי הספקה...איך בדיוק המידע נשמר אני לא יכול להגיד לך, שנה הבאה אני אלמד על רשתות ניורונים ואוכל להסביר לך את זה יותר לעומק, בנתיים אתה מוזמן לראות תסרט WHAT THE BLEEP DO WE KNOW שהוא סרט מאוד מומלץ שמסביר המון על הנושאים האלה...אבל אם אתה רוצה לדעת יותר תחפש רשתות ניורונים בגוגל אני מאמין שתמצא המון מידע על הנושא....
פורסם 2006 ביוני 2819 שנים מחבר יש לי את הסרט הזהעדיין לא ראיתי אותוכבר כמה אנשים המליצו לי עליואני יראה אותי סוף שבוע הזה אין לי זמן עם הלימודיםבקיצור למה אני שואל את זה?פשוט יום אחד חשבתי לעצמי....עם כל הפיתוחים החדשניים וכל הטכנולוגיות הכל כך חדשניות שיש למה מדענים לא מצליחים ליצור זכרונות מלאכותיים?כלומר אם היינו יודעים באיזה צורה הזכרון נשמר ומאיזה חומר הוא עשוי אני מתאר לעצמי שמדענים היו יכולים ליצור זכרונות מלאכותייםואז אתם יודעים מה יקרה??תראו את הסרט מטריקס!אנחנו נוכל ללמוד דברים שלמים בלי להתאמץ בכללאני יודע שזה נשמע ילדותי ומופרח מהשורשאבל אם תחשבו על זה לרגע זה לא כזה טיפשיכל זה יכול להתקיים ברגע שמדענים יגלו איך הזכרון עובד , איך הוא נשמר ומאיזה חומר הוא עשוי!מה אתם חושבים?
פורסם 2006 ביוני 2819 שנים יש עם זה 2 בעיות, האחת כסף, יצור מלאכותי של רשתות ניורונים הוא אפשרי ונעשה אבל זה רחוק מאוד משימוש המוני וכל זה..מה גם שיודעים מה יש שם אבל כל העיבוד הזה של המידע ושל הפולסים וכל זה זה עדיין לא ידוע....
פורסם 2006 ביוני 2819 שנים איפה ראיתי, הרצאות באוניברסיטה...אבל כמו שכבר אמרתי, חפש רתות ניורונים בגוגל ותראה את וואט דה בליפ, זה יתן לך כיוון כללי דיי טוב...ואם אתה ממש מתעניין תמצא אנשים שלומדים את זה (השם הפורמאל של התחוםי הוא: מדעי המח - חישוב ועיבוד מידע במוח)או שתחפש הסברים על התוכנית לימודים, שם הם לפעמים נכנסים להסברים ברמה נחמדה, משם למשל אני יודע שכן הצליחו ליצור רשתות ניורונים מלכותיות...
פורסם 2006 ביוני 2819 שנים מחבר אתה ראית את הסרט הזה?הוא ריאלי?כאילו הדברים שמדברים שם וההסברים שנותנים שם הם אמיתיים או שהכניסו שם דברים רק כדי שהסרט יהיה מוצלח?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.