עבור לתוכן

קבלתי את המצלמה הדיגיטלית החדשה שלי!

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני נהנה מהם.. זה שהם "חלשים" כמו שעדי אומר זה לא ממש נכון, הם דיי חזקים.. ואין לי שום דבר נגדם, ואני גם לא בדיוק משתמש בהם בעוצמות גבוהות..

• תגובות 48
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה הקטע של התיקון צבע?

לא יכולת לעשות מהמצלמה? או שזה פאק כלשהו במצלמה ?

לא אני יכול לעשות מהמצלמה וגם לא אתה... אני אסביר...

כאשר מצלמים תמונה בעזרת מצלמה דיגיטלית או פילם יש אפקטים אטמוספריים או אפקטים של תאורה שהעין יודעת לסנן והמצלמה לא, לדוגמה בתמונה הראשונה כתוצאה מהאבק התמונה נראית מעט צהובה.. אגב זה גם מופיע בתמונות האחרות... לאחר תיקון הצבע התמונה מתקבלת תמונה עם הצבעים האמיתיים שהיה אמור להיות לתמונה כאילו ראו אותה בעין אדם.

וכדי להסביר יותר טוב את הרעיון הנה התמונה הראשונה בתראד.... אחת לפני תיקון צבע, השניה אחרי

אמנם ההבדל לא כל כך גדול.. אבל בתמונות נוף רואים את ההבדל בבירור....

befaf%2Ejpg

פורסם

תגיד עם איזו תוכנה עשית את זה...

תיקון הצבע?? ואיזו פונקציה, תודה

פורסם

PHOTOSHOP 7

Image > adjustments > auto color

וזהו... אין יותר פשוט מזה.

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שכל תמונה שאני עושה של הנוף אני אצטרך לערוך ?

ואם היה לי מצלמה רגילה על פילם זה היה קורה או לא?

פורסם

אז אתה אומר שכל תמונה שאני עושה של הנוף אני אצטרך לערוך ?

ואם היה לי מצלמה רגילה על פילם זה היה קורה או לא?

גם במצלמות פילם זה קורה... ולפעמים אפילו בצורה יותר גרועה.

לא כל תמונת נוף אתה צריך לערוך... חלק מצולמות בתנאים אופטימליים ואין שום סיבה לשנות אותם.אבל מומלץ לנסות לראות את ההבדל בין התמונות ולהחליט מה יותר טוב.

אגב... כמובן שתיקון צבע הוא לא חובה... אבל הוא משפר משמעותית את איכות הצבע של התמונה כפי שהראתי בשתי הדוגמאות האחרונות.

פורסם

הלוגו של אנג'לפייר ממש מדהים לא רואים כזה כל יום

פורסם

אתה צריך לפתוח חלון חדש והלכניס את הכתובת

פורסם

blabla תגיד כמה עלתה לך המצלמה שלך ה NIKON D100?

ומאיפה קנית?

פורסם

היא אלתה מחיר מחירון של 2000 דולר וזה בא בלי עדשות!! (היה לנו מצלמה ישנה של nikon ואנחנו יכולים להשתמש בעדשות ובפלש למרות שיש built in flash) וקנינו בb&h בניו יורק והינה קישור עוד צריך רק לפתוח

http://www.angelfire.com/or3/blabla2002/image1.htm

http://www.angelfire.com/or3/blabla2002/image2.htm

פורסם

אה המחיר בארץ הוא בסיבות ה17000 ש"ח :asthanos: :asthanos:(מטורפים)

פורסם

אני מבקש, להשאר בנושא, בלי ספאם, ותלמדו להשתמש בכפתור העריכה..

פורסם

מה הקטע של התיקון צבע?

לא יכולת לעשות מהמצלמה? או שזה פאק כלשהו במצלמה ?

לא אני יכול לעשות מהמצלמה וגם לא אתה... אני אסביר...

כאשר מצלמים תמונה בעזרת מצלמה דיגיטלית או פילם יש אפקטים אטמוספריים או אפקטים של תאורה שהעין יודעת לסנן והמצלמה לא, לדוגמה בתמונה הראשונה כתוצאה מהאבק התמונה נראית מעט צהובה.. אגב זה גם מופיע בתמונות האחרות... לאחר תיקון הצבע התמונה מתקבלת תמונה עם הצבעים האמיתיים שהיה אמור להיות לתמונה כאילו ראו אותה בעין אדם.

וכדי להסביר יותר טוב את הרעיון הנה התמונה הראשונה בתראד.... אחת לפני תיקון צבע, השניה אחרי

אמנם ההבדל לא כל כך גדול.. אבל בתמונות נוף רואים את ההבדל בבירור....

befaf%2Ejpg

רק חבל שזה דפק לגמרי את החדות והמעברי צבעים,

תשים לב למארז שלו, אחרי התיקון שלך הוא נראה כמו כתם שחור.

פורסם
  • מחבר

נכון, וכמו שהוא אמר, בחלק מהתמונות זה מזיק מאשר מוסיף, ופה למשל, לדעתי, זה יותר מזיק.

לא רק המארז, גם הגוונים האדומים של התיק עוד יותר נהרסו, הקיר נעשה לבן כמו בבית משוגעים (הוא אכן ככה, אבל לא עד כדי כך)

ו.. זהו.

ניסיתי כמה תמונות "נוף" של הגינה שלי, וברובם רואים שיפור קליל, אבל בצילומים רגילים לא תמיד מוסיף.

(יש לי תמונה מזה יפה (!!) שתפסתי בזמן השקיעה של החלק הקדמי של הגינה שלי :) :), וזה יוצא פשוט מדהים, ועוד יותר מדהים לאחר כיוון צבע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים