עבור לתוכן

מעבד הסיליקון בעל התדר הגבוה ביותר בעולם!! הגיוני?

Featured Replies

פורסם

חוקרים ממעבדות IBM בשיתוף חוקרים מאוניברסיטת גורגיה הכריזו היום על שבירת השיא העולמי למעבד מבוסס סיליקון.

אם זה לא נראה לכם מדהים, כדאי שתקראו שוב את המספר - 500Ghz או חצי טרה הרץ.

המהירות המסחררת הושגה על ידי קירור המעבד לטמפרטורה הגבוהה במעלות ספורות מהאפס המוחלט (הכוונה היא לטמפרטורה בא החומר מפסיק לנוע ולא לנשיא בוש).

מהירותו של השבב בטמפרטורת החדר הינה מדהימה לא פחות ואולי אפילו יותר - 350Ghz, רחוק מאוד ממהירותם של השבבים המהירים ביותר היום.

לדברי החוקרים, ההישג מראה כי אנו רחוקים מאוד ממיצוי הפוטנציאל המלא של טכנולוגית הסיליקון הנוכחית.

לא יודע אם אני יכול לפרסם את שם האתר שנלקח ממנו כי האתר הזה הוא קצת התחרות של HWZONE

אבל באתר הזה לא כתוב מאיפה זה נלקח אז אני לא יודע כמה זה נכון!

אבל אם זה נכון אז זה מדהים ביותר!!

500GHZ!!!!!!

זאת לא טעות!

זה 500

חצי טרה הרץ!!

מהירות בטמפ' החדר 350GHZ!!!

לא פחות מדהים!!!

אם מישהו יכול למצוא מקור לידיעה הזאת או בסיס אמין יותר אני ישמח לראות

• תגובות 57
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

תודה אחי

אז כנראה שזה נכון!!

זה פשוט מטורף!!!

ותראו מה הם אומרים בסוף

The team believe it is possible to make chips run at 1,000 Ghz, or one Terahertz, at room temperature.

פורסם

בקרוב ב PC.. 8)

פורסם

עם תדרים כאלה מי צריך כפול ליבה או מרובע ליבה זה מעבד מפחיד מידי מעניין מה יהיה הבנצ'ים שלו חחח :smile1: :smile1: :smile1::cool2:

עדיין לא נתפס לי חשבתי בגלל השעה שאני מדמיין ואז שפשפתי תעניים וקראתי שוב

מפחיד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני רוצה כזה חחח :jump:

פורסם

מעניין כמה זמן הוא מחשב PI של מגה 1 :lol:

פורסם

השאלה שלי זה עלות של הדבר והאם הוא יהיה בהפצה מסחרית.

לא ממש נראה לי שארה"ב יסכימו דבר כזה ימכר כל מני מדנות יכולו לעשות סימולציות לפצצות גרעינות.

לא ממש נראה שהולכים למכור את זה.

פורסם

מעניין לאיזה מהירות הוא יגיעה אם חנקן נוזלי ::)

אבל באמת איזה לוח אם צריך בשביל חיה כזאתי :jump: :jump: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2:

אמן שיגיעה אחד כזה למחשבים בייתים אבל בארץ בפנדה או בנועה אמן :please:

פורסם

השאלה היא מה הארכטרקטורה של הדבר הזה, כי תדר גבוה זה נשמע מגניב, אבל מה הטעם בתדר גבוה עם ארכיטקטורה לא יעילה?

אם ישתמשו בטכנולוגיית הייצור הזו על מעבדים מודרניים, אז מילא. אם לקחו מעבד של מחשבון וייצרו אותו בליתוגרפיה שונה או בתהליך ייצור אחר.... זה לא כזו חוכמה :nixweiss: (המהירות כן, אבל הביצועים לא)

פורסם

שאלה איפה פיתוחו את הדבר הזה? באיזה מקום הוא נמצא? ואם אפשר לדעת את כול קוי הגנה של הבניין שנמצא שם הדבר הזה ואני אולי יצליח לקחת את הדבר הזה עליי

ואולי אולי אני יראה כאן את הביצועים של זה ב SPM32 ;D ;D

וגם איפה אפשר להתקבל לעבודה הזאתי שבטוח יתנו לי אחד כזה?

וזה

ואם אפשר לדעת את כול קוי הגנה של הבניין שנמצא שם הדבר הזה ואני אולי יצליח לקחת את הדבר הזה עליי

ואולי אולי אני יראה כאן את הביצועים של זה ב SPM32 ;D ;D

היה בצחוק כי בטח המפלצת הזאת שוקלת כמו מכונית

אבל אם אפשר אני יסתקל אולי אבל לא בטוח כי אני יכול לשבת הרבה זמן בכלא

פורסם

חברת IMB מפתחת מעבדים שהם בארכיטקטורה שונה מהמעבדים של אינטל ואיאמדי זאת אומרת לא X86.

פורסם

ועוד

למעבד הזה יש לוח אם מישהו יודע

האם הוא יכול לשחק נגיד בFEAR אן בNEED FOR SPEED

ובכלל איזה WIN צריך בשביל הדבר הקדוש הזה

פורסם

תדר השעון לא אומר כלום על ביצועי המעבד.

זה לא בעיה לעשות מעבד שעובד ב- 500GHz אבל כל פקודה לוקחת לו 1000 מחזורי שעון.

אל תתלהבו יותר מדי, אבל כל העניין של התדר זה פיקציה. זה רק אומר שהמעבד מתוזמן ע"י שעון מאד מהיר.

השאלה מה הוא עושה בכל מחזור שעון. כמה פקודות ניתן לבצע במחזור שעון אחד (או במעבדים לא יעילים - כמה מחזורי שעון צריכים בשביל פקודה אחת).

המונח המקצועי הוא IPC - instructions per cycle. יש IPC מקסימלי אפשרי (באת'לון 3, בקונרו 4) , ו-IPC ממוצע (מצליחים להגיע לסביבות 1 תלוי בבנצ'מרק ובמעבד).

שילוב של ה-IPC הממוצע ביחד עם תדר המעבד הוא זה שיקבע את הביצועים שלו. אי אפשר להסתכל רק על התדר.

בפנטיום 4, אינטל ניסתה להעלות את התדר על חשבון הורדת ה-IPC. וראינו מה היו ההשלכות. תדר גבוה גורם לבזבוז אנרגיה ויצירת חום משמעותית, ולכן מעבד עם תדר גבוה ו-IPC נמוך ייחשב למעבד גרוע במושגים של Performance per Watt.

כמובן שעוד דבר שישפיע על הביצועים זה סט הפקודות שהמעבד מסוגל לבצע. מעבד עם תדר 500GHz ו- IPC סופר גבוה, שיודע לעשות רק 1+1, לא יריץ SuperPI כל-כך מהר...

אז.... שלא יעבדו עליכם!! :screwy:

פורסם

צריך קודם לקרוא לפני שמגיבים:

http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/19843.wss

בעקרון לא מדובר במעבד אלה באיזשהו מעגל משולב (לוגי מן הסתם אבל לא מצויין איזה בדיוק) שיוצר בטכנולוגיה מעט שונה מהמקובלת היום, SiGe במקום SOI.

מדובר כאן על שלב מחקרי בו בודקים כיצד ניתן לנצל טכנולוגיה ולפרוץ מגבלות הקיימות היום. מבלי לזלזל בהישג שהוא מרשים מאוד, כרגע אין לזה שום שימוש מסחרי.

אז תצטרכו להפסיק להזיל ריר ולשאול שאלות כמו מתי אפשר לקנות ואיזה לוחות תומכים ואיזה מערכת הפעלה . . . :screwy:

המחקר הזה ופריצת הדרך ימצאו את דרכם לתעשיה בעתיד ואנו ברמת נראה את הפירות רק עוד כמה שנים.

ולמי שהזכיר כאן IPC, אם יהיה מעבד שיעבוד ב 500G גם אם הוא יהיה לא יעיל באופן לא סביר ויעשה 10 IPC עדיין הוא יהיה מהיר פי 10 ממעבד יעיל מאוד של 1 IPC שרץ ב 5G (ואין כזה היום)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים