עבור לתוכן

המחשב המהיר בעולם יבנה ממעבדי אופטרון

Featured Replies

פורסם

איך מקררים כזאת חיה באמת :s05:

• תגובות 33
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

24 אלף BT :smile1:

לא סתם, אני מניח שזה מעין מיזוג מרכזי.

פורסם

סתם שאלה שתמיד עניינה אותי, למה אומרים שהמחשב החזק בעולם לעלם לא יהיה

חזק כמו המח האנושי , כלומר , גם בחלומות הפרועים שלי אני לא אצליח לחשב יותר מ 7 ספרות אחרי הפאי

אז מה הכוונה? אולי זו שאלה קצת טיפשית אבל הנושא הזה מבלבל אותי.

פורסם

נו, אז מה אפשר להסיק מזה? שאופטרון הוא מעבד מצויין ושכדאי לבחור בו?

זה מעבד לשרתים. אבל בכל מקרה, אין ספק שכאשר חברה כמו CRAY בוחרת במעבד מסויים למחשב על שלה, זה מחזק את השם של המעבד...

סתם שאלה שתמיד עניינה אותי, למה אומרים שהמחשב החזק בעולם לעלם לא יהיה

חזק כמו המח האנושי , כלומר , גם בחלומות הפרועים שלי אני לא אצליח לחשב יותר מ 7 ספרות אחרי הפאי

אז מה הכוונה? אולי זו שאלה קצת טיפשית אבל הנושא הזה מבלבל אותי.

המוח פועל שונה מאיך שמחשב פועל. המוח הרבה פחות מדוייק ויותר היוריסטי - כלומר, בוחר בענפים הנכונים מבין האפשרויות שלו, תוך ויתור על דיוק.

ת'כלס, מחשב יוכל להיות חזק כמו המוח (כנראה) רק כאשר יתוכנן באופן דומה - כלומר, על בסיס סטטיסטי ולא לוגי.

עם מחשבים חזקים כמו הנ"ל, ניתן לדעתי לדמות את המוח האנושי. אבל חלק חשוב מהיכולות האנושיות קשורות לחושים, ובתחום הזה עדיין יש הרבה מה לשפר (תחשוב על כמות החיישנים שצריך לחבר למחשב הזה, על מהירות זרימת המידע אליו לצורך זה - והכי חשוב על צפיפות החיישנים על "יצור" ממוחשב שייבנה בשביל זה).

פורסם

החוזק של המוח האנושי הוא בהפעלת הגוף האנושי, וביצרת תוכן מקורי

תחשוב על תפיסת כדור, זוהי פעולה מסובכת להחריד, שדורשת חישובים מתמ מסובכים לשיחזור בעצמאות מחשב, אך המוח יודע להעריך כיוון, תנועה, מהירות בשניות ולהגיב, תוסף לזה שתוך כדי הוא שולט בכל שאר הגוף.

הדבר השני הוא המחשבה היצרתית, מחשב מסוגל לפעול רק ע"פ המידע שניתן לו ללא אילתור

לכן יש היום תחום במדע של רשתות נוירונים של חישבוים בצורה שהמוח עושה זאת

פורסם

וואו נדב לא חשבתי על זה ככה , זה באמת מטורף שחושבים על זה , כמה זמן לקח לסוני ללמד רובוט

ללכת , שזו פעולה שכל בן אדם מסוגל לעשות.

ובקשר למחשבה , אולי אפשר להגיד שהבעיה בליצור מחשב "חכם" היא בצורת התכנות שלנו , כמו שבלה אמר

לא בצורה בינארית \ לוגית אלא בצורה "לומדת" , כמו שנדב אמר?

פורסם

http://www.alicebot.org/

AI מתקדם מאוד לדעתי. לפחות אפשר ללמד רובוט לדבר נורמלי :-\

פורסם

כשאתה אומר שהוא יהיה יותר מהיר פי 3 ממחשב העל הכי מהיר היום, אתה מתכוון ל- Blue Gene/L?

אם כן, זה וואחד דבר.

נ.ב: windows יכולה לתמוך במחשב על?

פורסם

לכול הידוע לי לא

פורסם
  • מחבר

כשאתה אומר שהוא יהיה יותר מהיר פי 3 ממחשב העל הכי מהיר היום, אתה מתכוון ל- Blue Gene/L?

אם כן, זה וואחד דבר.

כן הכוונה ל IBM BlueGene/L שמשתמש ב 65,536 מעבדי PowerPC של IBM/Motorola ומגיע כיום "רק" ל 367 teraflops.

לא נראה לי ש Windows תוכננה למשימה כזאת, בד"כ (וגם במקרה הזה) המערכות רצות עם גרסאות מותאמות של לינוקס.

הקשר היחידי ל windows זה ש Vista צריכה מחשב על כדי לרוץ טוב עם כל הגדג'טים שלהם.

לשם האיזון יש לומר שברוב המחשבים יש דווקא מעבדים של אינטל - לפחות לפי זה (לפני שנה): http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3102480,00.html

פורסם

איך אתם יכולים להשוות את עוצמת המחשב לעוצמת המוח האנושי ?

מחשב יכול לחשב, הוא מחשב בעיות לוגיות ומתמטיות במהירות גבוהה הרבה יותר ממוח של אדם. אבל :

מחשב, אין לו אינטואיציה - המחשב לא יבין בדיחה.

מחשב, אין לו רגשות - מחשב לא יכול להרגיש תחושת אושר, עצבות, התרגשות, לחץ, או אהבה ושנאה.

מחשב לא יקבל החלטות על דעת עצמו, יעשה רק את מה שאמרו לו לעשות, מחשב לא יהיה סקרן, לא ייזום, לא ינסה להשתפר.

מחשב לא יכול להסיק בעצמו מסקנות, למשל אם תגיד לו שאתה רוצה מים, הוא לא יסיק מזה שאולי אתה צמא.

מחשב הוא לא יצירתי. מחשב לא יכול לצייר ציור (לא רנדומלי), בכלל מחשב לא יכול להמציא כלום, לא יכול לפתח משהו מאפס. אפילו לא יכול להמציא מספר, שלא נדבר על כתיבת רומן רומנטי.

ועוד.... ועוד.....

לסיכום :

מחשב יכול לחשב. לא לחשוב. תן לו תרגיל ותלמד אותו איך לפתור, הוא יחזיר לך תשובה. זהו.

פורסם

מחשב יכול לחשב, הוא מחשב בעיות לוגיות ומתמטיות במהירות גבוהה הרבה יותר ממוח של אדם. אבל :

מחשב, אין לו רגשות - מחשב לא יכול להרגיש תחושת אושר, עצבות, התרגשות, לחץ, או אהבה ושנאה.

מחשב לא יקבל החלטות על דעת עצמו, יעשה רק את מה שאמרו לו לעשות, מחשב לא יהיה סקרן, לא ייזום, לא ינסה להשתפר.

מחשב לא יכול להסיק בעצמו מסקנות, למשל אם תגיד לו שאתה רוצה מים, הוא לא יסיק מזה שאולי אתה צמא.

מחשב הוא לא יצירתי. מחשב לא יכול לצייר ציור (לא רנדומלי), בכלל מחשב לא יכול להמציא כלום, לא יכול לפתח משהו מאפס. אפילו לא יכול להמציא מספר, שלא נדבר על כתיבת רומן רומנטי.

ועוד.... ועוד.....

לסיכום :

מחשב יכול לחשב. לא לחשוב. תן לו תרגיל ותלמד אותו איך לפתור, הוא יחזיר לך תשובה. זהו.

צודק 100% מחשב יעשה רק מה שתגיד לו לא כמו אדם עם רגשות!!

פורסם

מחשב לא יכל להמציא משהו חדש אם לא נותנים לא רעיון,מידע.......

מחשב עובד על פי נתונים מדויקים שנתנו לו מראש

פורסם

ועוד.... ועוד.....

לסיכום :

היום בבינה מלאכותית הצליחו להתקדם רבות. מחשב כן יכול להסיק מסקנות. הוא מסוגל לסרוק טקסטים ולחלץ מהם עובדות ולהסיק מסקנות מהעובדות. חפש מוצרים של CLEARFOREST.

קראתי גם שמחשב הצליח לתכנן ולערוך ניסוי בעצמו, ועשה את זה יותר יעיל מחבורת מדענים אחרת שניסתה לעשות את זה (הוא בחר את הניסויים הנכונים לעשות).

ברור שהכל תוכנה שבני אדם כותבים. אבל אפשר לפתח תוכנה שרואה משפט, חיים בן 21 מסתכלת מתי פורסם המסמך ומחשבת את שנת הלידה שלו, ודברים בסיגנון.

פורסם

ואני דווקא חשבתי על בעיות הזמינות שיהיו למעבדי אופטרון בתקופה הקרובה עקב המגבלות של כושר היצור של AMD

24,000 מעבדים - זאת חתיכת הזמנה . . .

AMD מייצרת עשרות מיליוני מעבדים בשנה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים