עבור לתוכן

המחשב המהיר בעולם יבנה ממעבדי אופטרון

Featured Replies

פורסם

ידיעה מענינת כדי לשבור את עניני השגרה של Conroe vs The World.

חברת Cray הידועה כיצרנית מחשבי על הודיעה כי תבנה את המחשב המהיר בעולם ("Codenamed "Baker) עבור ORNL.

המחשב יבוסס על מעבדי AMD Opteron ויכיל 24,000 מהם וישמש למחקר בתחום האנרגיה והננו-טכנולוגיה.

הוא יוכל לבצע one-petaflops לשניה, כלומר 15^10 חישובי נקודה צפה בשניה - יותר מפי שלושה מהמחשב המהיר ביותר הקיים היום.

מקור: http://news.zdnet.co.uk/hardware/emergingtech/0,39020357,39276005,00.htm

• תגובות 33
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מדהים :)

בקצב הזה, המחשב לדעתי יכול לעשות יותר חישובים בשניה מהמוח האנושי (ברמת החישוב הבסיסית ביותר. נכון, שאם ירצו לדמות את המוח, אז כל חישוב של המוח ייוצג ע"י יותר מחישוב אחד של המחשב, שלא נדבר על כמות הזיכרון הנדרשת... אבל עדיין :)).

אגב, לצורך החישוב - כמות הנוירונים במוח, בסדר גודל, 12^10. קצב ממוצע של התפרצות של נוירון - 70Hz.

בסה"כ נניח שזה יוצא 14^10. אז המערכת הזאת יכולה להריץ (שוב, זה לא מדוייק, אבל משעשע ;) ) 10 מוחות אנושיים...

פורסם
  • מחבר

ואני דווקא חשבתי על בעיות הזמינות שיהיו למעבדי אופטרון בתקופה הקרובה עקב המגבלות של כושר היצור של AMD

24,000 מעבדים - זאת חתיכת הזמנה . . .

פורסם

מטורףף :screwy:

24 אלףףףףףף

מעניין איזה גודל יהיה המחשב הזה

פורסם

כשאני חושב על זה, זה באמת מוזר.

כי הרי כשמזמינים 24,000 יחידות בטח עושים להם הנחה גדולה... שלא נדבר על הנחה רק בגלל הפרסום של האופטרון... והרי אין להם יותר מדי כושר ייצור. אז ממה הם ירוויחו בדיוק...? :-\

פורסם

כשאני חושב על זה, זה באמת מוזר.

כי הרי כשמזמינים 24,000 יחידות בטח עושים להם הנחה גדולה... שלא נדבר על הנחה רק בגלל הפרסום של האופטרון... והרי אין להם יותר מדי כושר ייצור. אז ממה הם ירוויחו בדיוק...? :-\

אני חושב שמי שניהל את AMD עד היום,

יודע את העבודה יותר טוב ממני וממך. בקיצור - אל תדאג להם.

פורסם

יאללה, קניה קבוצתית?

פורסם

הממ, כתוב 24.000 סוקטים....וגם מצויין שאלו הם מעבדי DUAL CORE. לכן, אני אניח ש 24000 מעבדים, אבל 48,000 ליבות? נחמד ביותר.

למי ששאל איזה גודל, אתה מודע לעובדה שזה לא מחשב אחד עם 24,000 מעבדים, נכון? זה cluster עם המון מחשבים שכל אחד מבוסס על לוח עם 4 סוקטים. לקרוא תמיד טוב.

פורסם

ואני דווקא חשבתי על בעיות הזמינות שיהיו למעבדי אופטרון בתקופה הקרובה עקב המגבלות של כושר היצור של AMD

24,000 מעבדים - זאת חתיכת הזמנה . . .

הבעית זמינות היא יותר לאופטרונים לסוקט 939

לאתלונים לסוקט 939

לא לאופטרונים לסוקט 940

הממ, כתוב 24.000 סוקטים....וגם מצויין שאלו הם מעבדי DUAL CORE. לכן, אני אניח ש 24000 מעבדים, אבל 48,000 ליבות? נחמד ביותר.

למי ששאל איזה גודל, אתה מודע לעובדה שזה לא מחשב אחד עם 24,000 מעבדים, נכון? זה cluster עם המון מחשבים שכל אחד מבוסס על לוח עם 4 סוקטים. לקרוא תמיד טוב.

דווקא גם 8 סוקטים במחשב זה אפשרי אצל AMD

פורסם

אני יודע שזה אפשרי. בכתבה מצויין:

However, it will be based around dual-core processors in four-socket SMP nodes

לכן אמרתי 4.

פורסם

הלוח עצמו הוא 4 סוקטים

ומחובר ע"י HTT לעוד לוח עם עוד 4 סוקטים

חבל לקנות מערכת עם 4 סוקטים בלבד כשמדובר על כמות כזאת

עם 8 סוקטים מדובר על קיצוץ בחצי של הספקי כוח, מארזים, ומוצרי תקשורת

וכמובן הוצאה קטנה יותר על הלוחות אם (הלוח המשני הוא ללא יציאות וכו' אלא רק סוקטים וסלוטים לזכרונות)

פורסם

איך המחשבים מתקשרים ביניהם? grid?

פורסם
  • מחבר

כל התשובות בכתבה.

נכון שהמחשב יהיה מבוסס על לוחות שבכל אחד מהם 4 מעבדים. ונכון שהם יהיו דואל-קור. אלו לא לוחות של Tyan או משהו כזה אלה כנראה לוחות יעודיים שיפותחו לצורך הענין שמכלים גם ממשק יעודי של Cray.

אבל זה לא קלאסטר במונחים המקובלים אלה מחשב על אחד שכמובן מורכב מהרבה "ארונות ציוד" שמכילים את הכרטיסים.

התקשורת בין הלוחות מבוססת על פרוטוקול של Cray, שנקרא SeaStar 3D interconnect system

ומערכת ההפעלה מבוססת לינוקס.

פורסם

נו, אז מה אפשר להסיק מזה? שאופטרון הוא מעבד מצויין ושכדאי לבחור בו?

אני מאוד בספק אם זה מעיד על הביצועים שלו. זה פשוט מעיד על כך שהיתרונות הספציפיים שלו מתאימים לאפליקציות שלהם, ושאולי הם קיבלו דיל מצויין מAMD, כי בכל זאת 24,000 מעבדים, אז אולי כדאי לחסוך קצת כסף אם אפשר.

פורסם

500 מזגנים לא יקררו את המחשב הזה!!

ענננק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים