עבור לתוכן

תופעה אכזרית !!!

Featured Replies

פורסם

האים משהוא ניתקל בתופעה שבמהלך התקנת WINXP בלוח מבוסס VIA694T לאחר שלב העתקת הקצים והעלאת המחשב מחדש

נידפק הבקר של ה IDE ומתחיל ליצר שגיאות !!!

פניתי בנושא הלוח ל.... (לא רוצה להזכיר שמות) וקיבלתי תשובה שקודם צריך להתקין בלוח WIN98 אחרי זה לתקין 4IN1 החדש

ורק אחר כך לשדרג ל XP ולא לעשות התקנה נקיה כידי שהדריוורים של VIA יעברו לXP עוד לפני סיום ההתקנה וכך הלוח לא ינזק !!!

החליפו לי את הלוח לחדש !!!

מדובר בלוח חדיש מאוד התומך גם בטואלטין של יצרן מכובד מאוד מאוד !!!

דן

נ.ב. התצורה בעת ההתקנה היתה :VOODOO3 + CRAETIVE VIBRA128+WS20G+MODEM CREATIVE+512RAM

פורסם

אני די בטוח שזה מה שקרה לחבר שלי.

יש לו לוח של יצרן עלום שם.

כאשר מתקינים XP, הוא הרי מעתיק את כל קבצי ההתקנה, עושה ריסטרט ואז מעלה את ההתקנה כבר מההרד דיסק.

אז אצלו, אחרי הריסטרט הוא סירב לעלות מההרד דיסק ורק לאחר שהוא העביר את ההרד דיסק לIDE השני, זה פעל.

פורסם

מה זתומרת להעביר את ה HD לIDE השני !?!?!

על מנת שניתן יהיה לבצע תהליך BOOT תקין מהכונן הקשיח, עליו להיות התקן MASTER ב Primary IDE ! כל נסיון קונפיגורציה אחר לא יעבוד !

פורסם

יעבוד, יעבוד.

אפשר לבחור אם להעלות מכל IDE שיש.

פורסם

ואללה ?

פורסם

דהההההההההההה

ניסית פעם להעלות את הוינדוס רש כשההרד דיסק מחובר בsecondary slave, נניח?

תנסה.

ואתה יודע מה?

אתה אפילו תצליח!

פורסם

קשה לי להאמין.

זה משהו שנראה נורא מוזר - שהרי יש היררכיה מסוימת שעל פיה ה BIOS מזהה כוננים והתקנים. אני זוכר, אולי זה באמת היה מזמן, שעל מנת שHD יצליח לעשות BOOT, עליו להיות בהתקן Master IDE, עם השם C , ורק אז המערכת עובדת. נסיון כלשהו להעביר את הכונן למקום אחר גרם למערכת להיות חסרת תועלת לחלוטין.

חוצמזה - אני חושב שהדבר עדיין נכון לגבי לינוקס, אשר דורשת שה BootSecotr ישב במקום כלשהו בין 1024 הסקטורים או הצילינדרים הראשונים בדיסק הראשי.

אבל אולי אני טועה ;D

פורסם

לא יודע לגבי לינוקס אבל איך לדעתך פועלים מחשבים שבהם מותקנות שתי מערכות הפעלה?

הרי כל אחת מהמערכות עולה בנפרד וכל אחת מותקנת על מחיצה שונה (תמיד) ועל הרד דיסק שונה (לפעמים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים