עבור לתוכן

למה לינוקס?

Featured Replies

פורסם

אפשר לחשוב, משנים פה קובץ שם קובץ וזהו

• תגובות 41
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

תראה, אני לא רוצה בבת אחת לקפוץ למים העמוקים. צריך להכנס לאט לאט, להתרגל לעקרונות, להבין מה הולך שם, להחליט אם בכלל כדאי להשקיע בזה, ורק אז לעבור למערכות מתקדמות יותר.

פורסם

אם כבר פדורה, ממש לא התרשמתי מCORE 5, היא אמנם מאוד גרפית ומצועצעת, אבל כבדה מדי, הגרסה האחרונה של אובונטו יותר מהירה ממנה, אז אם פדורה, אז 4 לדעתי, ופשוט תתעדכן(יהיה הרבה עדכונים, חח, שוב, זה מה שרע בהפצות שמתקינות המון דברים כברירת מחדל. אני ממש ממש ממש ממש מצפה לאפשרות של netinstall בפדורה...זה מה שחסר לה לטעמי)

פורסם
  • מחבר

כבדה? גם אם אני אהיה על GNOME היא תהיה כבדה, או שזה לא קשור? לא אכפת לי להיות איתו, KDE אולי יפה, אבל יש לו יותר מדי אפשרויות..

מהו NETINSTALL?

אני ממש לא מעוניין להתקין גרסא ישנה של פדורה..

חוץ מזה די אהבתי בפדורה שניתן לבחור בהתקנה אילו תוכנות להתקין ואילו לא, וגם ראיתי שהוא שומר את ההגדרות שלה, מה שבעתיד אומר שאני יותר לא אצטרך להגידיר כלום, אלא הוא יתקין בכל בעזרת קובץ ההגדרות. תקנו אותי אם אני טועה.

אם זה כך אז יש לו יתרון משמעותי נגד אובונטו.

פורסם

לא הבנתי לגבי ההגדרות, אתה מוכן לנסח מחדש? תודה.

לגבי הNETINSTALL, זה בדיוק מה שזה נשמע, להוריד ולהתקין את המערכת מהאינטרנט, ואז יש לך מערכת הכי מעודכנת שיכולה להיות, דביאן כזה(וזה טוב מאוד) גם ג'נטו...

אם אתה לא מעוניין להתקין גרסה ישנה, אז אין לך ברירה ממש, אלא ללכת על פדורה 5. לא הייתי איתה מספיק זמן כדי לעמוד על הבדלים משמעותיים בינה לבין 4, חוץ מכמובן,העובדה שכל החבילות חדשות, וגנום חדש, ואני יודע שהם עברו ל XORG 7 כבר(אם אני זוכר נכון).

בכל מקרה תסביר למה התכוונת שאמרת "שומרת הגדרות"...אם אתה מתכוון שבהתקנה זה זוכר את ההאפשרויות שבחרת וישתמש בהן, אתה תועה, זה לא אפשרי ממש. כי 1.אתה מפרמט אז אי אפשר לשמור הגדרות על הHD, ו2.אי אפשר לכתוב אותם לDVD, אז אם זה מה שהתכוונת, אז לא.

אם משהו אחר, אנא הסבר

פורסם
  • מחבר

זה הסבר על KICKSTART שדרוש להתקנה אוטומטית: http://fedora.redhat.com/docs/fedora-install-guide-en/fc5/sn-automating-installation.html

ופה תמונה מההתקנה שאומרת שיש לי אחד כזה: http://shots.osdir.com/slideshows/slideshow.php?release=596&slide=12

אז עשיתי 1+1 והנחתי שניתן לעשות התקנה חוזרת עם הגדרות זהות. זה לא כך?

פורסם

אכן משהו שלא שמתי לב אליו, נחמד לדעת. זה בעצם כמו unattended setup בווינדוס, אתה יוצר קובץ הגדרות ומפנה את ההתקנה למיקום שלו, וזה מתקין לבד. טוב לדעת שיש. :xyxthumbs:

רואה זה מה שקורה כשלא מתעדכנים הרבה,תמיד לומדים משהו חדש

פורסם

עצה שלי - לך על אובנטו, קהילה גדולה (בארץ ובעולם) המערכת לא מצועצעת יותר מדי, יש שם הרבה חבילות, משם אני התחלתי

פורסם

אני התחלתי מפדורה, ואני רואה שגם אני וגם אתה בסופו של דבר עברנו למערכות יותר כיפיות. מסקנה, לא משנה מאיפה תתחיל, משנה איפה תסיים. :P

מה שכן, לא אהבתי אובונטו(אבל יכול להיות שזו רק דעתי, כי ניסיתי אותו הרבה אחרי שעברתי לג'נטו, אז אני מניח שכל מערכת גרפית יותר הייתה מרגישה מוזר)

פורסם
  • מחבר

הייתי עם אובונטו זמן מה(שבוע). עכשיו אני רוצה לנסות את פדורה, והיא נראית לי מקצועית יותר מאובונטו, אבל לא מקצועית יותר מדי.

חוץ מזה, לפדורה יש קהילה גדולה יותר, ומאגר תוכנות גדול יותר, לא כך?

פורסם

נתחיל מזה ששבוע זה ממש לא זמן מספיק להעריך הפצה,במיוחד אם אתה עוד לא יודע למה לצפות מלינוקס. כך שזה ממש לא ישנה לך פדורה או אובונטו....לא יודע לגבי יותר מקצועית,היא פשוט מאפשרת יותר בחירה. בקשר לקהילה, אני מאמין שלאובונטו יש יותר גדולה,אבל אני לא יודע, אני בחיים שלי לא השתמשתי בשום פורום או משהו ל"עזרה",חוץ ממש בהתחלה. כל החומר נמצא בוויקים למיניהם, ועמודי MAN... זה מספיק. לדעתי לפחות, קהילה צריכה להוות שיקול משני. מצד שני אם באמת תתצטרך תמיכה, לאובונטו יש קהילה יותר גדולה(לפחות לדעתי-מערכת קצת יותר פופולרית מפדורה)

פורסם
  • מחבר

טוב, בעצם לא ממש אכפת לי מגודל הקהילה. לא הרוב קובע את מה שהכי טוב.

מה שכן חשבו לי זה באמת שיהיה מבחר של תוכנות גדול, וזה לפי מה שאמרת מקודם יש בפדורה. אני אהיה עם פדורה גם זמן מה, ואז אני יעשה החלטה, אם אני רוצה את XP,פדורה, או אובונטו.

אני לא מתכוון להעריך אותה ממש עד למתחת מכסה המנוע. אלא בתור התחלה איך התוכנות שם, הנוחות, והכל.

לפי מה שראיתי אבל מהתמונות, יש שם הרבה מאוד תוכנות שמופיעות באובונטו. אז בעצם יוצא שהם די דומים...

יש אולי איזה אתר שעושה השוואות בין הפצות? כלומר נגיד, למי יש מאגר גדול יותר, למי ויקי טוב יותר, איפה התקנה נוחה יותר, מי יציב יותר, וכו'.

ובכלל שיהיה רשום את ההבדלים ביון ההפצות, כי חוץ ממהתקנה אני רואה את פדורה ואובנטו די זהים, רק שלפדורה יש אבטחה טובה יותר. יש שם פירוול ועוד איזה מערכת שלא ממש זוכר איך קוראים לה שמגנה על SERVICES.

פורסם

מה זה משנה בכלל אם אתה לא מתכוון לדעת מה יש בכל הפצה? כן, כמעט לכל הפצה יש אותם דברים. מה שבאמת משנה זה "מה שמתחת למכסה". אם אתה לא מתכון לרדת לעומק, וותר על לינוקס. בקשר לאבטחה בפדורה, לא אמרת שזה לא מעניין אותך? אם אתה מדבר על הSElinux תשכח מזה, יש לזה יותר מדי בעיות מעצבנות, התנגשויות עם תוכנות, חוסר תאינות לחלק ממערכות הקבצים(תנסה להתקין פדורה עם SELINUX על ReiserFS...תראה איך זה לא יציב)

פורסם
  • מחבר

הנקודה היא שמערכת הפעלה היא אמצעי, לא מטרה. אני לא אמור לדעת איך זה עובד, אני אומר לדעת שזה עובד וזהו. אם אני יראה שהכל עובד כמו שצריך, אז אני אולי ינסה לגלות מה מסתתר מתחת למכסה, אבל אני לא ממש מבין בזה וגם לא ראיתי באתר של פדורה יותר מדי הסברים על מה יש מתכת למכסה.

אשמח לקבל כמה דוגמאות של מה יש מתחת למכסה באובונטו או בפדורה או ההבדל.

אני מתכוון להיות עם EXT3, ולא עם RFS. גם שם יש חוסר יציבות? חשבתי שזה ההפך אמור להגביר את האבטחה. בכל אופן, כמו שאמרתי אבטחה לא ממש מענינת אותי, אז לא אכפת לי לוותר עליו. הנקודה של האבטחה שלא מענינת אותי היא שבתור מי שמכיר את וינדוס מכף רגל ועד ראש אני יודע ממה להזהר, מה מסוכן, מה לא כדאי לעשות, וככה אני נשאר מוגן. בלינוקס אין לי ממש נסיון, ולכן בעצם אבטחה כן אמורה לעניין אותי. פשוט לפי מה שהבנתי אין ממש וירוסים ללינוקס, וגם אם יש, אז בגלל מערכת ההרשאות הם לא יכולים להרוס לי את המערכת. מצד שני יש כל מיני SERVICES שיכולים להיות מסוכנים, כמו ה-REMOTE ASSISTANCE, או איך שלא קוראים לו, שהבנתי שמגיע מופעל בברירת מחדל על פדורה. אין לי שום צורך בזה ולכן זה טוב שיש פירוול שסוגר אותם, ושאר פתחים שלא צריכים להיות.

הבעיה אם לינוקס שמרוב זה שתמיד אומרים שהכל מאובטח ואין בעיות, אז אנשים מתנהגים בחוסר זהירות טוטאלי, ואז אוכלים אותה. לעומת זאת עד כמה שוינדוס לא מאובטחת, אנשים למדו להזהר וכבר לא פתוחים כל קובץ EXE שמגיע באימייל. זה מוביל לשאלה איך וירוסים נכנסים ללינוקס?

פורסם

למחשב ביתי ממוצע ווירוסים ללינוקס לא נכנסים. יש כמה תולעים שתוקפות דרך האפאצ'י, אבל למה שזה ירוץ אצלך?

אם אתה כל כך בדעה של "מערכת היא אמצעי ולא מטרה", למה את ווינדוס אתה מכיר "מכך רגל ועד ראש"? למה את זה כן ולינוקס לא?

בקשר ל"אני לא אמור לדעת איך זה עובד, אני אמור לדעת שזה עובד". לא יודע, זאת גישה שאני ממש ממש ממש ממש ממש (עוד הרבה ממשים)שונא אצל אנשים(לא משהו אישי :P).

אם אתה לא יודע איך זה עובד, איך תדע לתקן את זה כשזה לא יעבוד? גישה רעה לחיים. מה ההבדלים מתחת למכסה? בגדול כמו ההבדלים בין רד-האט לדביאן.

מנהלי חבילות שונים,גישה שונה(דביאן הולכים על כמה שיותר יציב, גם במחיר של חוסר עדכונים, רד-האט מנסים לשמור על כמה שיותר חדשנות, ובאותו זמן יציבות וכו', לא משהו רציני. שום דבר לא יכול להיות שונה באופן מהותי, כי כל מערכת לינוקס מריצה את אותו קרנל, בדרך כלל אותם שירותים, ואותם תוכנות. שונה הדרך שבה אתה מתפעל את המערכת,ומשתמש בה, והגישה מאחורי ההפצה. EXT3 עם SELINUX עובד סבבה, אבל אני לא מוצא סיבה להפעיל את הSELINUX הזה בכל מקרה.

טוב אני זזתי, בגרות בהיסטוריה, בהצלחה לי :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים