עבור לתוכן

מחשב ליישומי גרפיקה, לאו דווקא משחקים.

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות מחשב שישמש בעיקר ליישומי גרפיקה גבוהים כמו דו מימד (קבצים גדולים! ב-PHOTOSHOP) ותלת מימד.

הרבה זמן כבר אינני מעודכן בטכנולוגיה.

יש ברשותי מחשב Athlon 64bit 3000 עם 1GB DDR וכרטיס מסך מתקופת קום המדינה.

הכוונה שלי היא לשדרג למעבד ליבה כפולה עם ביצועים מרשימים אבל לא יותר מדי HIGH END, כדי שגם יהיה חסכוני. בנוסף מעוניין ללכת על 2GB של DDR2 אבל לא יודע איזה סוג או מהירות כדאי. לגבי הכרטיס מסך - אני לא ממש מבין כמה הוא משנה ליישומי גרפיקה. מצד אחד כרטיס טוב למשחקי תלת מימד יסייע לי ביישומי תלת מימד, אפילו באפליקציות תוכנה ולא משחקים. מצד שני אולי זה לא כזה קריטי אם יש לי מעבד חזק. האם אני צריך להשקיע יותר בכמות הזיכרון שעל הכרטיס לעומת מהירות המעבד שלו? מה אתם ממליצים?

אני חושש שאת המחשב הקודם בניתי עם יותר מדי צווארי בקבוק ולכן הוא לא מספיק לי כרגע. אני מחפש להגיע לביצועים מעולים אבל לא הכי טובים שאפשר, שוב - כדי לחסוך כסף. מצד שני אני רוצה להשוות בין כל הרכיבים כדי שהמהירות תיהיה אחידה.

למעשה, אפשר להגיד שאני מחפש לבנות מקינטוש פי.סי. (אוקסימורון, הא?). מקניטוש יעלה לי פי 3, אבל אולי אני יכול להגיע לשלושת-רבע מהביצועים שלו בשליש מחיר.

אה, ואם אפשר אז מהר - כי מחר אני בחנות. :)

תודה.

פורסם
  • מחבר

בנוסף, כמעט שכחתי:

אינטל \ AMD - על מי אני הולך?

האם להשקיע בAMD - AM2 או שמספיק לי pentium PD930?

פורסם

הכי חשוב תקציב , אבל אני במקומך הייתי מחכה חודש

פורסם

אין מה לחכות תמיד יגיע משהו חדש וגם ככה אחרי חודשיים המחשב יחשב "ישן" במיוחד שגולשים בפורום הזה....

אני משתמש בפוטושופ בקבצים כבדים מאוד ואני יכול לומר לך ש 2ג'גה זיכרון לא מספיק לעבודה חלקה בלי להמתין ובלי הודעות פילטרים" אין מספיק זיכרון"

מעבד לא יודע לומר לך

כרטיס מסך יבחר בהתאם לתקציב כי הוא לא הכי חשוב אצלך

מה שכן קח בחשבון את הזיכרונות

2*1גיג + 2*512מגה

לפחות(אגב מעל 2 ג'יג צריך להגדיר איזה משהו בפוטושופ או בווינדוס, חפש משתמש lazyboy יש לו חומר על זה)

פורסם
  • מחבר

תוצאה:

ATHLON 64 3500+ AM2

(ביקשתי DUAL CORE אבל זה לא רשום במפרט. אבל אין מצב שזה לא, נכון?)

לוח אם:

MSI K9N NEO AMD 940 AM2

הוא אמר שזה הלוח אם הכי מתקדם. אני בספק, אבל הוא עושה רושם של לוח מצויין. מה שכן - כשחיפשתי ראיתי שיש כמה גרסאות לאותו לוח, כמו גרסאת "פרימיום" שעולה 200 שקל יותר. מה ההבדל?

בזיכרון פוצצתי:

2GB DDR2 667 - אני חושב שזה מספיק בהחלט. גם הקיבולת גבוהה וגם המהירות מצויינת. (TWINMOS)

כרטיס מסך:

GeForce NX7300LE 256mb - אין לי מושג מה הוא שם לי שם. חיפשתי את השם הזה ולא מצאתי. אני חושש שזה משהו זול שעושה רושם בשם אבל לא ממש נותן ביצועים טובים. מה אתם חושבים?

עם צורב CD (לא DVD) סטנדרטי ודיסק קשיח 160GB SATA2 יצא לי 4100 ש"ח.

אני די משוכנע שהמחיר זול אבל לא יודע כמה זול. אני חושש שאולי הייתי יכול להוריד אותו יותר. השאלה כמה. מה אתם אומרים על המחיר? ועל הביצועים?

הכי מטריד אותי זה הכרטיס מסך שאין לי מושג מאיפה הוא הגיע.

אני גם לא מבין בCHIPSETS או בלוחות אם. נאמר לי שהלוח תומך במהירות של עד 1000Mhz, מה שנותן לי את האפשרות להרחיב אח"כ לזיכרון DDR 1000, לא?

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה לגבי המעבד:

למיטב הבנתי (הדלה) - AM2 מתקדם יותר מ-939. האמנם? ובכמה? מה ההבדלים במחיר?

פורסם

למטרות שלך, זה יהיה הרבה יותר חזק:

№ Code Product Price Quant. Summ

0 8704 Gainward BLISS 7300GT 256MB Silent PCX DVI Video Card 517.52 ¤ 1 517.52 ¤

1 6649 Geil 2GB (1GB X 2) DDR2 667 Dual Channel Value Memory 1279.00 ¤ 1 1279 ¤

2 6595 Gigabyte GA-8I945PG Intel 945PG Motherboard 570.00 ¤ 1 570 ¤

3 7916 Intel Pentium D 3.0GHz 2X2M Cache 930 Dual Core 800MHz 775 Box CPU 1267.00 ¤ 1 1267 ¤

4 4180 LG 52/32/52 Black Bulk CD-RW 125.00 ¤ 1 125 ¤

5 7048 Samsung 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD 409.00 ¤ 1 409 ¤

4167.52 ¤

Kind of payment : Cash 1 -2%

Delivery: Without delivery 0 ¤

6 4084.17 ¤

כדאי להוסיף קרור איכותי למעבד

www.logicpc.co.il

עריכה:

ברור שזה לא DUAL CORE. ה 3500 זה SINGLE CORE

פורסם

סער_שי

קרא את החוקים בבקשה

אין לפרסם שתי הודעות ברצף

להבא השתמש בכפתור העריכה

פורסם
  • מחבר

מה?!

ה-3500+ הוא לא DUAL CORE? בטוח?!

מדובר ב-AM2. זה לא אוטומטית DUAL?

בכל מקרה המפרט שהצאת הוא פחות או יותר דומה לשלי, אני לא רואה הבדל גדול במיוחד.

פורסם

הוא שם לך כרטיס הרבה יותר חזק משלך.

וAM2 זה בסך הכל 939 בתחפושת עם DDR2.

פורסם

מה?!

ה-3500+ הוא לא DUAL CORE? בטוח?!

מדובר ב-AM2. זה לא אוטומטית DUAL?

בכל מקרה המפרט שהצאת הוא פחות או יותר דומה לשלי, אני לא רואה הבדל גדול במיוחד.

אני שמתי לך כפול ליבה של אינטל ואתה שמת חד ליבה של AMD.

באפליקציות כמו שלך, לכפול ליבה יהיה יתרון גדול.

שלא לדבר על כרטיס המסך. למרות שהייתי מוסיף עוד 200 שקל וקונה 7600GS.

פורסם

סער

אם זה לא X2 - אז זה לא דואל קור

היכן קנית ?

הכנס לחנות אונליין ותראה כמה עולה שלך לעומת דואל קור ותוכל לראות אם זה זה או לא...

ניר

פורסם
  • מחבר

אני חושב שקצת עבדו עלי.

או שהוא סתם היה אידיוט.

לפי מה שבדקתי והבנתי - 3500+ בכלל לא מגיע בגירסאת דואל-קור, אפילו שזה AM2.

אני חושב שאני אנסה להחליף למפרט שהציעו לי כאן... למרות שלא עדיף לי AMD? לפי מה שהבנתי, בגלל שהם לא כזה "מותג" חזק, הם נותנים תמורה הרבה יותר גבוהה לכסף. האם זה נכון?

אני חושב ללכת על ה-3800+ X2. הבעיה שאני לא רוצה להוסיף יותר מדי.

לגבי כרטיסי מסך - אין לי ממש מושג. אני צריך כרטיס אמין בעיקר ליישומי גרפיקה אבל לא יזיק שהוא יהיה גם בעל ביצועים בינוניים+ בתחום המשחקים.

לגבי הזכרונות - הפירמה שמכרו לי נחשבת טובה?

ובכלל - המחיר שקיבלתי על מה שפירטתי הוא זול\סביר?

אולי נלך סעיף סעיף...

כרטיס מסך - משהו טוב, יעיל ואמין, לא חייב להיות יותר מדי תותח אבל שייתן לי ייתרון בתוכנות גרפיקה דו מימד וקצת תלת מימד. פחות למשחקים. יש הצעות?

מעבד ולוח אם - משהו שיהיה אפשר לשדרג שנה הבאה למעבד חזק יותר. DUAL CORE כמובן, ביצועים טובים אבל מוכן להתפשר על יעילות מול מחיר. ובכן?

זיכרון - מה שלקחתי נראה סביר? תזכורת: TWINMOS 667 DDR2 (עזבו רגע את הכמות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים