עבור לתוכן

עזרה בקינפוג רשת קצת מסובכת שילוב ראוטר אלחוטי עם IP קבוע

Featured Replies

פורסם

שלום..

אני מחבור לאינטרנט בחיבור קבוע בכבלים,ככה שיש לי IP קבוע

המודם מחובר להאב ושני מחשבים להאב ,כאשר כל מחשב מקבל כתובת IP חיצונית שונה,עד פה הכל בסדר והכל עבד ועובד.

עכשיו אני רוצה להוסיף ראוטר אלחוטי מדגם DLINK DI-524 שיתן לי גם אינרננט אלחוטי.

הבעיה,כשאני מחבר את הראוטר למודם הראוטר יוצר לי רשת דרכו ונותן לכל מחשב כתובת פנימית.

אני רוצה שלמחשבים החוטיים יהיה IP חיצוני שונה ושישארו באותו חיבור כמו שהם עכשיו ולאל חוטי לא אכפת לי שיקבלו כתובות פנימיות מהראוטר.

אפשרי לסדר את הענין??

תודה רבה

פורסם

אפשר אולי לחבר את המודם לסוויץ' (או להאב) ואליו לחבר את שני המחשבים והראוטר, במידה ושלושתם יכולים לרכוש כתובת IP בתצורה הזאת.

פורסם

[ltr]disable the DHCP in the router...[/ltr]

פורסם

[ltr]disable the DHCP in the router...[/ltr]

הראוטר לא צריך להיות קשור לשני המחשבים האחרים - הוא רוצה שהם יקבלו IP ציבורי ולא יהיו מאחוריי הראוטר.

פורסם

[ltr]don't argue!

it doesn't matter if the router is connected to the switch or if the computers are connected to the switch built into the router!

edit: make sure you connect the modem to the lan ports!![/ltr]

פורסם

edit: make sure you connect the modem to the lan ports!![/ltr]

עכשיו זה בסדר.

אבל אז הראוטר לא יוכל לחלק אינטרנט ללקוחות שלו.

פורסם

[ltr]it doesn't need to if he works with MPLS all he wants is an AP.

edit: FYI: you can define multiple DHCP servers and clients on a single lan using DHCP class id, but god knows how to define it, plus I'm pretty sure none of the home (last mile) routers support it.[/ltr]

פורסם

צודק בקשר לAP, אבל -

האפשרות הזאת תעבוד רק במידה והוא ימשוך לכל מי שיתחבר לAP כתובת IP ציבורית אחרת. ולא נראה לי שיש לו POOL כזה גדול. אם הוא רק רוצה חברות בLAN ללא אינטרנט אז זה יכול להיות פתרום טוב.

פורסם

[ltr]the pool size doesn't change.

modem+AP = 2 wired computers and 1 wifi computer = 3 IPs

modem+router= 2 wired computers and 1 router = 3 IPs

edit: dunno why I thought he has only 1 wireless computer but if it's the case than I'm right if not he'll need a switch...[/ltr]

פורסם

edit: dunno why I thought he has only 1 wireless computer but if it's the case than I'm right if not he'll need a switch...[/ltr]

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על העזרה...

לי חשוב רק 2 כתובות חיצוניות לשני המחשבים הנייחים שמחוברים תמיד בכל להאב ומקבלים IP חיצוני שונה לכל אחד.

חברתי את הDLINK עם כבל מוצלב לפורט בהאב וגם ניסית עם ישיר אבל בשתי הדרכים לא הצלחתי להכנס לראוטר (192.168.0.1)

מה עושים?

תודה

פורסם

[ltr]you need a computer with the same network address, 192.168.0.2 for example.[/ltr]

פורסם
  • מחבר

אוקיי,עכשיו חברתי את שני המחשבים ואת המודם ל כניסות LAN בראוטר והכל בסדר,כל מחשב קיבל כתובת IP חיצוני שונה,אבל הבעיה היא ש:

1.לא בדקתי עוד אם ה WIRELESS עובד,כי כרגע אין לי איך לבדוק.

2. אין לי גישה לראוטר:

Pinging 192.168.0.1 with 32 bytes of data:

Reply from 212.25.109.254: TTL expired in transit.

Reply from 212.25.109.254: TTL expired in transit.

בעקרון,רק נשאר לי לבדוק אם כרטיס רשת אלחוטי עכשיו יקבל כתובת אז הכל בסדר.

אבל יש לי עוד בעיה,בדרך כלל תמיד מחוברים שנים המחשבים להאב ומקבלים כתובת חיצונית שונה,במקרה ורציתי להוסיף מחשב שלישי אז הייתי צריך לכבות ולהדליק את המודם,אבל אם הייתי מנתק את המחשב השלישי ומחר אותו שוב אז לא הייתי צריך להדליק מחדש,רק אם הייתי מחבר מחשב חדש..

זה קשור איכשהו?

פורסם
  • מחבר

אוקיי,חברתי שני מחשבים חוטיים לשתי כניסות LAN בDLINK וגם חברתי את המודם לכניסת LAN בDLINK.

שני המחשבים מחוברים,הבאתי גם מחשב נייד שיתחבר באלחוטי וגם הוא התחבר,רק שנתקלתי שוב בבעיה שהייתי צריך לכבות את המודם ןלהדליק מחדש כדי שכתובת נוספת תגיע לנייד.

איך אני משלב את הUP הקבועים לשני השולחניים,ואת הרשת הסגורה לניידים??

*אין לי גישה כרגע לראוטר בכלל.

תודה

פורסם

לחבר את המודם לסוויץ' \ האב. לסוויץ' תחבר את הראוטר ואת שני המחשבים. שלושת המכשירים אמורים לקבל IP ציבורי אם יש לך POOL 3 3 כתובות IP לפחות.

את הניידים \ מחשבים אחרים תחבר לראוטר - ככה הם יהיו תחת אותה הרשת של הראוטר ויוכלו גם לגשת אליו וגם לקבל אינטרנט ממנו, אבל להם לא תהיה כתובת IP ציבורית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים