עבור לתוכן

שאלה בנוגע לספק SPIRE ROCKETEER 2 400W

Featured Replies

פורסם

שלום ,

יש לי מחשב עם מעבד ליבה כפולה ואני קונה בקרוב את הספק הזה (חייב מ-KSP וזה מה שיש בתקציב ..) לצוות אותו למעבד 805 ולוח ABIT + אוברקלוק לא גדול

נכנסתי לאתר הבית של החברה ולא מצאתי משהו שקשור ל-PFC מייצב מתח אקטיבי\פסיבי (כתוב FCC בהגנות .אם זה קשור) וגם לא חיבור 8 פינים 12V ללוח (4+4 פינים)

מישהו יודע אם יש לדגם הזה מייצב מתח (אגב , זה בכלל כל כך חשוב?)וגם את החיבור 8 פינים ? באתר שלהם יש קישור לביקורת ושם בתמונה יש לכאורה חיבור 4+4 .....מוזר מאוד כי בנתונים טכניים מצויין שישנו רק חיבור 4 פינים אחד ולא שתיים .הביקורת מתייחסת לדגם 500W שזהה חוץ מהמפרג' שיותר גבוה.

מישהו מכיר ויכול לעזור ?

פורסם

חוץ מהעובדה שהספק הזה לא מומלץ עד שאין בדיקות מקיפות עליו (ולא, תמונות ובדיקה עם מערכת נורמלית זה לא בדיקה מקיפה)?

פורסם
  • מחבר

אז איזה מומלץ מהספקים של ENERMAX

EG365P-VE WHISPER או EG365AX-VE . הם באותו סדר גודל של מחיר 300-350 . 350W . אופציה מ-LOGICPC ומ-גולדטופ מחשבים.

מה ההבדל בין הספקים האלה בכלל? הם בשמות דומים.

פורסם

הם אותו דגם רק שה-P הוא עם PFC פאסיבי, וה-AX-E הוא עם PFC אקטיבי

לא הבדל עצום, אם מתוכנן אל פסק ה-AX-E יצדיק את עצמו (לאותה מערכת יידרש אל פסק יותר חלש)

שניהם מצוינים

לפחות כמה רמות מעל ה-Spire

פורסם

מישהו באמת בדק בכמה אחוזים מקטין PFC אקטיבי את צריכת הזרם מהאל פסק מול PFC פסיבי, או ללא PFC בכלל?

פורסם

פאסיבי זה 70% בערך

אקטיבי 90% במקרה Thermaltake ו-99% במקרה של חברות יותר נורמליות

לגבי ההשפעה על הצריכת חשמל (הספק מדומה - VA)

VA = W / (Efficiency * PFC Value)

כאשר היעילות וה-PFC הם המספר באחוזים חלקי 100

פורסם
  • מחבר

ראיתי עכשיו גם את הדגם : ENERMAX NOISETAKER 370W ב-SKYPC . המחיר : 377 ש"ח . ההבדל בינו לבין ה-365 הוא 70 ש"ח .

שווה להשקיע עוד קצת ולקחת אותו (באתר החברה מצויין שהוא למעבדי פנטיוםD) . ה-365 רייל אחד עם 26 אמפר וה-NOISETAKER הוא עם 2 של סה"כ 27 מקסימלי לשני הריילים. לשניהם אין חיבור 8 פינים 12V , אז בכל מקרה אני אצטרך מתאם מ-4 ל-8 .

מה כדאי יותר ל-805D ? אין לי כרטיס מסך חזק .

פורסם

אם מתוכנן OC המעבד שלך יודה לך אם תיקח את ה-EG365 ולא את ה-370W

פורסם
  • מחבר

חחחח...תודה . אני אקח את ה- 365P-VE מלוגיק .קצת פחות מ-300 ש"ח .

אגב , התלהבתי מה-SPIRE בגלל הלד הכחול שלו . יש אפשרות להוסיף לד למארז שלי . יש לי דלת שקופה . יש אולי מדריך איך בונים לד ? .למרות שלא קשור לת'רד..

פורסם

לד קונים לא בונים

פורסם
  • מחבר

ה-ENERMAX 420W שעולה 400 ש"ח , יש לו כבר 2 ריילים .כך גם לגבי ה-370W ( לפי האתר שלהם) .

הבנתי מליאור שבגלל שהמעבד שלי הוא ליבה כפולה , תהיה עדיפותברורה לרייל יחיד . מה גם ש - 350W ,יש לו 26A על הרייל שזה מעל ומעבר לדעתי בהתחשב שאין לי צרכני חשמל כבדים מלבד המעבד (שיהיהב-OC) . הכרטיס מסך שלי הוא X550 ויש לי צורב ודיסק קשיח אחד . אגב , ה-370W הוא 27A מקס' על 2 הריילים,כך שבשביל עוד אמפר אחד מוסיפים 70 ש"ח ...מה גם שהוא שהוא 2 ריילים . מבחינת יחס עלות-תועלת לא נראה לי שקנייה של דגם מסידרה זו עם יותר WATT אכן מצדיקה .

חוץ מזה , לא מבין למה באתר של ENERMAX הם מדגישים באותיות קידוש לבנה דווקא את הספקים עם 2 ריילים כתומכים במעבדי פנטיום D החדשים אם בעצם זה הפוך.

אנא תקנו אותי אם אני טועה . :nixweiss:

פורסם

אכן במקרה זה עדיף ה-350W עם המסילה הבודדת

לגבי ה-2 ריילים, הם פשוט ספקים חדשים יותר, ומותאמים לכפולי ליבה ללא OC

מכיוון שהזרם על כל רייל הוא נמוך יותר קל יותר לשלוט על הסטיות במתח

פורסם
  • מחבר

תשובה עניינית וממצה :xyxthumbs:

לוקח את ה-350W של ENERMAX עם PFC פסיבי או אקטיבי (לא מתכוון לחבר אל פסק בכל מקרה) . מקווה שהכל יעבור בשלום ...

תודה מקרב לב לכל מי שעזר .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים