עבור לתוכן

רזולוציה טבעית=רזולוציה מקסימלית?

Featured Replies

פורסם

איך אני יודע מהי הרזולוציה הטבעית של המסך(LCD).קראתי את הסטיקים ואני לא ראיתי תשובה/הסבר מה זה.

האם לאחר הגדרת והבנת הרזולוציה הטבעית יש הבדל לטקסט,גרפיקה,ומשחק?

ומה הקשר של התשובה בבקשה לכרטיס מסך?

תודה לעונים.

פורסם

ת'אמת אצלי יש מסך LCD של מאג 18 אינג' [זה מספר בין 19 לבין 17]

ואני עובד על 1024X768 ורואים אצלי מצויין

ז"א שאין הבדל בין זה לבין רזולוציות אחרות.

ובמשחקים חדשים אני לפעמים על רזולוציה יותר קטנה והכל בסדר

למרות זאת בחלק מהLCD לא רואים טוב אם הרזולוציה נמוכה מידי

רזולוציה טבעית זה לא רזולוציה מקסימלית

מקסימלית זה 1600X1200 נראה לי

וטבעית זה פחות לא זוכר כמה

וזה קשור לכרטיס מסך מפני שלא כל כרטיס מסך יכול להריץ משחקים חדשים על הרזולוציות גבוההות

פורסם

ההבדל בין רזולוציה טבעית לרזולויה נמוכה יותר מתבטא בעיקר בטקסטים מעט "מרוחים"

לא רציני, אבל די מציק.

למי שיש מסך בחיבור DVI- גם האפקט הזה מאבד חלק מההשפעה.

יש כאן כמה כאלו שיגידו לך "תזיז מהרזולוציה הטבעית והכל ייראה מגעיל זוועה דוחה לא שווה"

זה בולשיט

אני עובד עם סאמסונג 730B, על 1280X1024. עברתי לרזולוציה הזו רק כי אני צריך את המקום על המסך.

פורסם

בLCD כן, בCRT לא.

פורסם
  • מחבר

אבל מהי הרזולוציה הטבעית?זאת השאלה.

לא עניתם מהי רזולוציה טבעית ואיך אני מזהה אותה.

פורסם

אבל מהי הרזולוציה הטבעית?זאת השאלה.

לא עניתם מהי רזולוציה טבעית ואיך אני מזהה אותה.

הרזולוציה שבא מספר הפיקסלים הפיסי על המסך תואם את הרזולוציה שבא אתה נמצא.

כלומר עם פאנל LCD מורכב מ1024*1280 פיקסלים זאת תיהיה הרזולוציה הטבעית שלו, למסך LCD יש גם רשת של פיקסלים שמקנה לו רזולוציה "טבעית" אבל בשונה מLCD זה לא מגביל את הרזולוציה המקסימאלית שלו.

פורסם

האם יש מסכי LCD שמראים תמונה איכותי בכל הרזולוציות? זה בתכנון לפחות, או שזה מגבלה פיזית?

פורסם
  • מחבר

הרזולוציה שבא מספר הפיקסלים הפיסי על המסך תואם את הרזולוציה שבא אתה נמצא.

כלומר עם פאנל LCD מורכב מ1024*1280 פיקסלים זאת תיהיה הרזולוציה הטבעית שלו, למסך LCD יש גם רשת של פיקסלים שמקנה לו רזולוציה "טבעית" אבל בשונה מLCD זה לא מגביל את הרזולוציה המקסימאלית שלו.

חבר'ה..למה ללכת מסביב ולא לענות בידיוק?אם יודעים סבבה,לא יודעים תגידו לא יודעים.

שאלתי שאלה פשוטה,ןאני מקבל "מסביב" אבל לא את התשובה.מה הרזולוציה הטבעית של מסך XXXX?איך אני בודק?לפי מה?יש נוסחה?מסתכלים מאחורי הצג?אתם משתמשים כל הזמן במושג הזה: "....תשתמש/תעבור לרזולוציה טבעית..." "...אתה לא ברזולוציה טבעית.."

אבל איך FGS יודעים/מחשבים/מסתכלים/רואים מה זה הרזולוציה הטבעית של מסך מסויים?

פורסם

שואלים אותו?

מה לא ברור?

אמרנו כבר לך במסך LCD זאת הרזולוציה המקסימאלית שלו שגם תיהיה מפורטת מן הסתם כשתקנה אותו.

במסך CRT בלי לבדוק בספסיפיקציות של המסך עצמו אי אפשר לגלות סתם ככה, אפשר להעריך, מסך 19" עם גודל נקודה 0.25-0.20 בד"כ 1152*864, 17 1024*768, אבל זה לא רלוונטי במיוחד ולא משנה שום דבר.

פורסם

מה הבעיה שלך? DOGMA כבר ענה לך על על זה!

אני בכוונה לא אצטט אותו כדי לתת לך לקרוא את מה שכותבים לך.

פורסם
  • מחבר

חבר'ה למה לריב?הכל ברוח טובה.

יכולתם לענות על הכותרת בשתי מילם:<כן>.כי שאלתי האם הרזולוציה הטבעית היא הרזולוציה המקסימלית.

כלומר שאם אני לדוגמא לוקח את המסך שבלינק האם אני יכול לומר עליו(ועל כל מסך LCD) שהרזולוציה שהיצרן אומר שהוא המקסימום תומך זאת הרזולוציה הטבעית?

ואם כן,אז איך אני קורא בפורומים שאומרים: תעלה מעל הרזולוציה הטבעית??הרי זה המקסימוםן לא?

http://www.samsung.com/Products/Monitor/LCD_Digital/LS17HABKBXAA.asp?page=Specifications

פורסם

אז כנירא לא קראתה נכון או איפה שקראתה הטעו אותך

אי אפשר לעלות יותר כי ב מסכי LCD הרזולוציה הטבעית היא המקסימלית והיא תיתן את האיכות הכי טובה(לפחות ככה זה היה עד עכשיו או שיש מסך יוצא דופן שלא ראיתי)

כמבון שב LCD אפשר ליראות ברזולוציה לא טבעית גם כן מצוין

ב CRT כמו שנאמר אין רזולוציה טבעית רישמית והמסך מראה בכל הרזולוציות מצוין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים