עבור לתוכן

HTPC - עזרה במפרט - עד 5000 ש"ח +/-

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

קודם כל - באמת אחלה אתר ואחלה פורומים,

אז גם אני נדבקתי בחיידק ה- HTPC ואחרי קניית טלויזית LCD של Grunding 32 אינץ'

ואחרי שבוע שלם של קריאת חומר בלילות פה בפורומים אני מתחיל לתכנן מערכת HTPC לסלון.

הדרישות מהמערכת יהיו:

- צפיה בסרטים בכל הפורמטים הקיימים ו- HD בעתיד הקרוב (מקבצים על המחשב וגם סרטי DVD על דיסקים)

- ניגון שירים (אני מתעתד להעביר את כל ספריית הדיסקים שלי, כ- 500 דיסקים ל- MP3)

- ללא משחקים בכלל (ככה שהדרישות לגיימרים לא חלות עלי .....)

- לכידת וידאו (הקלטות, Pause בזמן אמת וכאלו - כמו YesMax ו- HotMagic)

- חיבור לרשת אלחוטית (למחשב נוסף בבית)

- עכבר ומקלדת אלחוטיים ושלט כמובן

- צורב DVD

זהו פחות או יותר.

בגלל ריבוי האינפורמציה החלטתי ללכת שלב שלב (עם ראיה עתידית) בבחירת החלקים:

כרגע זה המפרט הראשוני הוא:

לוח ראשי GA-K8NF-9 --ULTRA GIGABYTE

מעבד מרכזי C.P.U. AMD Athlon 64 3700 San-Diego Socket 939

זיכרון פנימי RAM DDR 512 400GHz

כרטיס מסך: 6600GT

כרטיס קול דיי פשוט עם יציאת 5.1 לרסיבר

לכידה Hauppaug win TV-PVR 150

האם יש סיבה לבחור AMD ולא אינטל ?

האם עדיף להתקדם ל- DDR2 ?

אשמח להתייחסות לגבי הלוח והמעבד כדי שאוכל להתקדם .....

גיא

פורסם

מה התקציב? בכל מקרה, קבל את זה :

Intel Pentium D 930 Dual Core 3Ghz 2x2Mb L2 LGA 775 Box 1450 ¤ 1

GIGABYTE GA-8I945PG-RH 670 ¤ 1

PQI TURBO DDR2 667MHZ 2048MB DUAL CHANNEL 1200 ¤ 1

WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 575 ¤ 1

CONNECT3D Radeon X1300 Pro 256mb DDR II 650 ¤ 1

CREATIVE AUDIGY 2 ZS 715 ¤ 1

NEC ND-4551 LABELFLASH WHITE/BLACK 295 ¤ 2

THERMALTAKE MOZART 760 ¤ 1

FSP 400W ATX 12V (Version 2.0) 400W 12CM Fan 380 ¤ 1

Hauppauge WinTV PVR 150 625 ¤ 1

הרכבת מחשב חדש 170 ¤ 1

מחיר כל תשלום: ¤ 7615

מחיר סופי: ¤ 7615

יש כאן מעבד איכותי ביותר, לוח אם נחמד, 2 גיגה זיכרון, ספק שיחזיק את הכל ביחד, שתי צורבי דיוידי, כרטיס מסך נחמד, מארז נהדר, וכרטיס טלויזיה מעולה.

אם זה קצת יקר בשבילך, תאמר ונוריד את המחיר, אבל זה המפרט שיתן לך את התמורה הכי טובה למחיר. אל תשכח להתייעץ עם עוד אנשים בפורום לפני שאתה קונה.

פורסם

guypick

ברוך הבא לפורום :)

ערוך בבקשה את כותרת ההודעה כך שתכיל את התקציב

קרא בבקשה את חוקי הפורום:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=59714.0

האם המחשב ישמש למשחקים?

פורסם
  • מחבר

OK

תודה

סליחה

:cool2:

בלי משחקיםעל המחשב, אני תמיד מפסיד גם ככה .... ( ::) )

פורסם

הדרישות מHTPC הם שקט, אסתטיקה, ויכולות לכידה/קידוד טובות. אלו דרישות יקרות במיוחד.

בגדול אתה זקוק ל:

- מערכת חזקה כדי שתוכל להריז את ויסטה אולטימייט עם כל הממתקים שלה, ובמיוחד את המדיה סנטר - כפול ליבה בסיסי, 1GB ראם. אפשר לקפוץ מעל הפופיק, אבל אתה באמת לא צריך את הכח עיבוד הזה. מה שחשוב זה קירור שקט ונמוך למעבד. יש לציין שלוחות 945 מקוררים פאסיבית, וזה אחלה.

- הפתרון אודיו של לוחות 945 סביר לחלוטין ואתה לא חייב כרטיס קול באופן מיידי. גם ככה קיימת יציאה דיגיטלית על הלוח, והרסיבר יעשה את עיבוד המידע.

- כרטיס לכידה PVR.

- כרטיס מסך בסיסי עם יחס עלות ביצועים טוב, מינימום X1300 או 6600, אבל עדיף 7600GS. רוב הכרטיסים האלה מגיעים עם קירור פאסיבי שזה מצויין.

- 2 דיסקים קשיחים - אחד פיצי (80GB) למערכת ההפעלה ואחד נוסף לחומר המוקלט, מינימום 160, אבל אפשר גם 250 במחירים של ימינו.

- צורב DVD טוב.

- מארז וספק שקטים ואלגנטיים, שלא תתבייש להציב בסלון.

זה יכול לעלות לך *קצת* יותר מ5K.

לדוגמא: כמות. מוצרים סה"כ

1 Gigabyte GA-8I945PG-RH Intel 945P Chipset LGA 775 627 ש"ח

1 Intel Pentium D 805 Dual Core 2.66Ghz LGA 775 Box 845 ש"ח

1 Thermaltake Golden Orb II CL-P0220 186 ש"ח

1 eVGA GeForce 7600GS Passive Heatsink 256MB PCI-E 770 ש"ח

1 Hauppauge WinTV PVR150 622 ש"ח

1 Western Digital 80GB SATA II 8MB 7200RPM WD800JD 325 ש"ח

1 Western Digital 250GB SATA II 16MB 7200RPM WD2500KS 530 ש"ח

2 Patriot 512MB PDP DDR II 667 560 ש"ח

1 Thermaltake BACH Silver HTPC 678 ש"ח

1 ENERMAX EG365AX-VE 350 Watt 347 ש"ח

1 NEC ND-4571 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Bulk Silver 310 ש"ח

סה"כ 5,800 ש"ח

pandas.co.il

זה באמת המינימום שהייתי משקיע.

פורסם

עוד אוצפיה זה ללכת על לוח שמותאם לHTPC ולוותר על כרטיס המסך למשחקים ועל הליבה נכפולה:

http://hwzone.co.il/specslist/view/68/

פורסם

עוד אוצפיה זה ללכת על לוח שמותאם לHTPC ולוותר על כרטיס המסך למשחקים ועל הליבה נכפולה:

http://hwzone.co.il/specslist/view/68/

הכרטיס מסך שהצעתי זה לא בדיוק שועל משחקים. הוא בסך הכל כרטיס ENTRY LEVEL עם יחס עלות ביצועים מצויין. בהתחשב בזה שאני מתאר לעצמי שהוא ירצה להריץ ויסטה עם מדיה סנטר, לא כפול הליבה ולא כרטיס המסך מיותרים בעיני.

סך הכל, אף אחד לא יודע מה יהיו הדרישות הגרפיות של ויסטה, אבל מה שבטוח שכרטיס מובנה זה NO NO.

ובכלל, במפרט אין בכלל ספק. תוסיף 300 שקל :P

פורסם

למחשב HTPC אני ממליץ לך לקנות מעבד אשר אינו פולט הרבה חום (כדי שתוכל לקרר אותו עם קירור פשוט בשקט), לכן במקרה הזה AMD עדיפים , קח Athlon 64 3000+ S939 עם לוח MSI K8NGM2-FID אשר יש עליו כרטיס מסך מובנה GeForce6150 הכולל יציאה DVI שחשוב שתחבר דרכה למסך LCD והכרטיס משדר גם HD720/1080 , עוד אפשרות זה הלוח A8N-VM CSM שמגיע עם אותו כ.מסך מובנה ועם אותם יציאות כמו הMSI.

לגבי מארז הHTPC ראיתי שהמליצו כאן Thermaltake מדגמים MOZART/BACH , אני גם רציתי את אחד מהם מהתחלה, אבל מצאתי בהם חיסרון אחד בולט שכבר דחה אותי מלקנות אותם וזה שאין כפתור EJECT לכונן התקליטורים ויש צורך לפתוח את דלת הפאנל כדיי ללוחץ על כפתור מסכן להוצאת המגש.

אני ממליץ על מארז SilverStone LC17 , הוא לא רחוק במחירו מהמארזים של Thermaltake הנ"ל , מגיע עם מאווררים שקטים יותר ויש אפשרות להרכיב בו שני כונני תקליטורים עם כפתור EJECT לכל אחד.

לגבי הHard-Disk אני ממליץ לך לקנות דווקא סמסונג בגלל שהם שקטים.

מחשב HTPC לדעתי צריך לצרוך כמה שפתוח חשמל כדיי להשאירו דולק (להקלטות קריטיות/ניגון מוזיקה/צפייה בTV וכו'..) , להכיל רכיבים שפולטים כמה שפחות חום וכמובן שקט.

פורסם
  • מחבר

זה הכל טוב ויפה אבל ......

למרות שהכרטיסים של MSI ו- ASUS יש להם יציאת HDMI שיש לי גם ב - LCD, אני לא אוהב את הרעיון שכרטיס המסך שלי יהיה OB, הוא יקח לי חלק מהזיכרון .....

אני תמיד מעדיף כרטיס נפרד ..... יש כאללו נפרדים עם יציאת HDMI ????

וגם שאתמול עשיתי נסיון עם המחשב השני בבית (שהוא פנטיום 3 800 עם כרטיס ATI AIW 128) וחיברתי את ה- LCD למחשב עם כבל VGA (שיש לי גם כניסה כזו ב- LCD), וראו ממש ממש טוב גם את המחשב וגם סרטים מהמחשב ..... (ךעומת החיבור ב- S-VIDEO שיש לי היום ....

החלטתי ללכת על מעבד ליבה כפולה אינטל 3 לפחות ולוח GB, שתומכים ב- DDR2 עם כרטיס נפרד למסך והבנתי שיש היום כבר לוחות עם יציאת קול אופטית דיגיטלית אז אני אשאף לכזה לוח של GB

מה אומרים ?

פורסם

למחשב HTPC אני ממליץ לך לקנות מעבד אשר אינו פולט הרבה חום (כדי שתוכל לקרר אותו עם קירור פשוט בשקט), לכן במקרה הזה AMD עדיפים , קח Athlon 64 3000+ S939 עם לוח MSI K8NGM2-FID אשר יש עליו כרטיס מסך מובנה GeForce6150 הכולל יציאה DVI שחשוב שתחבר דרכה למסך LCD והכרטיס משדר גם HD720/1080 , עוד אפשרות זה הלוח A8N-VM CSM שמגיע עם אותו כ.מסך מובנה ועם אותם יציאות כמו הMSI.

לגבי מארז הHTPC ראיתי שהמליצו כאן Thermaltake מדגמים MOZART/BACH , אני גם רציתי את אחד מהם מהתחלה, אבל מצאתי בהם חיסרון אחד בולט שכבר דחה אותי מלקנות אותם וזה שאין כפתור EJECT לכונן התקליטורים ויש צורך לפתוח את דלת הפאנל כדיי ללוחץ על כפתור מסכן להוצאת המגש.

אני ממליץ על מארז SilverStone LC17 , הוא לא רחוק במחירו מהמארזים של Thermaltake הנ"ל , מגיע עם מאווררים שקטים יותר ויש אפשרות להרכיב בו שני כונני תקליטורים עם כפתור EJECT לכל אחד.

לגבי הHard-Disk אני ממליץ לך לקנות דווקא סמסונג בגלל שהם שקטים.

מחשב HTPC לדעתי צריך לצרוך כמה שפתוח חשמל כדיי להשאירו דולק (להקלטות קריטיות/ניגון מוזיקה/צפייה בTV וכו'..) , להכיל רכיבים שפולטים כמה שפחות חום וכמובן שקט.

המעבד הזה, ה805, כשהוא מקורר ע"י קירור סביר (כפי שהצעתי) ואינו בOC, לא עולה על 33 מעלות במנוחה. בOC ל3.6GHZ, הוא לא עבר את ה44 במנוחה. השיקול שלך של חום המעבד שגוי.

מעבד AMD עם לוח NF4 - רעיון רע לHTPC. למה? הגשר הצפוני של לוחות NF4 אינו מקורר פאסיבית, מה שאומר מאוורר קטן שנוטה לעשות רעש של מכסחת דשא.

כמו כן, שני הלוחות עם כרטיס מסך מובנה, והסברתי כבר למה זה גרוע במחשבה לעתיד (ויסטה וכו').

ובכלל, אתה מדבר על חד ליבה, ואני על כפול ליבה. הבדל תהומי.

לגבי סמסונג, אני מסכים. אבל המחירים לא מעודכנים בפנדה. זו הסיבה היחידה שלא כללתי אותם במפרט. אם הוא קונה (נגיד) בלוג'יק שם המחירים עדכניים, אין לי התנגדות.

לגבי המארז, טעם אישי. מה גם שאם יש לך שלט (כמו שמגיע עם הכרטיס של האופאוג') שעליו כפתור EJECT, אתה לא ממש צריך לפתוח את הפאנל.

GUYPICK!

כל הדרישות שלך מתקיימות במפרט שכבר הרכבתי לך (שהוא בסך הכל 800 שקלים מעל התקציב המקורי). אני מציע שתביט שוב על הודעתי הקודמת.

אין כרטיסים עם HDMI עד כמה שידוע לי, אבל יש כרטיסים עם DVI שהיא גם יציאה דיגיטלית, וכל כרטיסי הקול מגיעים עם יציאה אופטית דיגיטלית.

HDMI זה בסך הכל שילוב של שניהם.

פורסם

הכרטיס מסך שהצעתי זה לא בדיוק שועל משחקים. הוא בסך הכל כרטיס ENTRY LEVEL עם יחס עלות ביצועים מצויין. בהתחשב בזה שאני מתאר לעצמי שהוא ירצה להריץ ויסטה עם מדיה סנטר, לא כפול הליבה ולא כרטיס המסך מיותרים בעיני.

סך הכל, אף אחד לא יודע מה יהיו הדרישות הגרפיות של ויסטה, אבל מה שבטוח שכרטיס מובנה זה NO NO.

ובכלל, במפרט אין בכלל ספק. תוסיף 300 שקל :P

עניין הספק תוקן.

לגבי ה VISTA אני חושב שאתה מגזים. מקסימום לא יראה את הששקיפות. בכל מקרה הלוח כולל גם PCIE כך שתמיד אפשר להוסיף אחד. לעומת זאת במפרט הזה החסכון גדול. לא אמרתי שאין הגיון במפרט שאתה נתת (שמבוסס על המומלצים ב 5500), אבל פשוט נתתי לו עוד אופציה לחסכון.

לגבי החום של הציפסט ב 6150. לא תהיה בעיה עם זה.

SUBX,

זה בדיוק מה שהמלצתי לו במפרט ב 4500, למרות שגם לדעתי עדיף לשלם את הפרמיה ל 805. לגבי המוצרט מול הסילברסטון, זה עניין של טעם אישי. יש דעות לכאן ולכאן.

לפותח הטרד,

ה 930 אוברקיל רציני לטעמי. בכל מקרה, אם 930, אז תוודא שאתה מקבל סטפינג C1 אחרת תהיה בבעיית חום רצינית.

רק לשם ידיעתך, ללוח MSI שנתתי גם יש יציאת VGA והזכרון שיקח כרטיס המסך לא יפריע לכלום כשיש לך 1 גיגה, במיוחד לאור העובדה שאינך משחק.

עריכה:

עוד אופציה אפשרית, אם חשוב לך כפול ליבה חזק, זה לקחת את המפרט ב 4500, להוריד את הווניס 3000 ולהוסיף:

http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=8567

אבל עם קרור חזק יותר מהאיגלו לייט.

פורסם

עניין הספק תוקן.

לגבלא אמרתי שאין הגיון במפרט שאתה נתת (שמבוסס על המומלצים ב 5500), אבל פשוט נתתי לו עוד אופציה לחסכון.

לגבי החום של הציפסט ב 6150. לא תהיה בעיה עם זה.

הא :lol: אפילו לא שמתי לב, זה נראה ממש כאילו הרכבתי את אותו מפרט :o

לגבי החום לא תהיה בעיה, לגבי רעש המאוורר... סיפור אחר לגמרי. זה לא כמו הדיון שלנו אז על מחשב לעבודה משרדית שמי שקנתה אותו ביקשה שקט. זה HTPC, שקט זה בכותרת.

פורסם

טוב, אני מעדכן את המומלצים, אז לא פלא ששכחתי ספק. אני רואה כבר הכל פעמיים.

לגבי ה MSI, וכל לוחות ה 6150, הם באים עם קרור פסיבי.

לפותח הטרד,

עריכה:

עוד אופציה אפשרית, אם חשוב לך כפול ליבה חזק, זה לקחת את המפרט ב 4500, להוריד את הווניס 3000 ולהוסיף:

http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=8567

אבל עם קרור חזק יותר מהאיגלו לייט.

פורסם

אופס, צודק, קירור פאסיבי :o

טוב נו, אני דבק במפרט שהצעתי.

פורסם

המעבד הזה, ה805, כשהוא מקורר ע"י קירור סביר (כפי שהצעתי) ואינו בOC, לא עולה על 33 מעלות במנוחה. בOC ל3.6GHZ, הוא לא עבר את ה44 במנוחה. השיקול שלך של חום המעבד שגוי.

מעבד AMD עם לוח NF4 - רעיון רע לHTPC. למה? הגשר הצפוני של לוחות NF4 אינו מקורר פאסיבית, מה שאומר מאוורר קטן שנוטה לעשות רעש של מכסחת דשא.

כמו כן, שני הלוחות עם כרטיס מסך מובנה, והסברתי כבר למה זה גרוע במחשבה לעתיד (ויסטה וכו').

ובכלל, אתה מדבר על חד ליבה, ואני על כפול ליבה. הבדל תהומי.

השיקול הוא לא רק חום , אלא שמחשב HTPC במטרותיו האמיתיות אינו צריך כוח עיבוד חזק (יש מחשבי HTPC עם מעבדים הרבה יותר חלשים והם עושים את העבודה) , לכן הצעתי לו מעבד זול יותר אשר צורך הרבה פחות הספק חשמל , הרבה יותר קריר בסטוק (כלומר אפשר להריץ אותו על הקירור המקורי וכמאט על מצב פאסיבי) ונוסף על כך טכנולוגיית הCool n Quite שמורידה עוד את צריכת החשמל ופליטת החום.

רק מבחינה אחת הייתי ממליץ לו על כפול ליבה וזה קידודי VIDEO/AUDIO אשר יתבצעו עליו מהר יותר.

נראה כי רשמת דברים "בעל פה" , הלוחות הספציפיים האלו לא מגיעים עם מאוורר (צווחני) על הצ'יפסט.

הלוחות אומנם מגיעים עם כרטיס מסך מובנה , אין כל רע בזה אם לא רוצים להריץ משחקים עם פילטרים והגדרות גבוהות , את שאר הדברים הם עושים כמו שצריך (שידור Dual Monitor , HDTV OUT, רינדור עצמים 2D כמו כרטיסים נפרדים וכו') , אם יש שימוש נוסף במחשב וזה משחקים אז לשים GeForce 6600 ומעלה.

כשתצא ויסטא תמיד אפשר לשדרג ולשים כרטיס מסך אחר לניצול ממשק הגראפי , בכלל אז בעתיד יהיו כרטיסים טובים יותר (תמיכה בDX10 שתהיה בויסטא).

מארז זה גם נוחיות , חברי פורום רבים לא "האמינו" שאין במארזים של TT כפתור EJECT שזה ממש טפשות לשמה להוציא כזה מארז לשוק.

נראה כי גם רציתי לחסוך לו כסף ולהגיע לתחום התקציב , אבל אם הוא מוכן לסטות למעלה אז המפרט שנתת מתאים רק שהייתי משנה בו את הארד-דיסקים לסמסונג (לשקט ואמינות טובה מWD) ולמארז SilverStone LC17 (עשיתי גם המון שיקולים לגביו) , הוא עולה כ740 ש"ח.

הקירור למעבד לא משהו , הZalman CNPS7700-AlCu עדיף בהרבה , לא ממליץ על BT משום שהוא יהיה ממש צמוד לגג המארז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים