עבור לתוכן

צריך עזרה בבחירת לוח אם של ג'יגהבייט למעבד אינטל בסוקט 478

Featured Replies

פורסם

שלום :xyxthumbs: ,

אתמול הדלקתי את המחשב ושמעתי רעש של כמו פיצוץ מהמחשב . ככל הנראה הספק כוח הג'נרי שלי נדפק ולקח איתו את הלוח אם . החלפתי ספק וראיתי שהלוח עדיין לא מגיב ואין צפצוף כשהוצאתי זיכרון . איפסתי גם ביוס ולא עזר .

עכשיו אני צריך לוח אם חדש והלוח הקודם שיש היה מדגם : 8S661FXM-RZ עם צ'יפסט של SIS . קישור : http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1777&ModelName=8S661FXM-RZ

אין לי מושג איזה מהירות הזיכרונות שלי ויש לי כרטיס מסך AGP מחובר . ספק הכוח החדש של HEC עם חיבורי 20+4 PIN (שיתאים ל-2 קונפיגורציות) .

אנא עזרתכם . אני צריך לוח חדש ורק של GIGABYTE . המחשב גם של אחי והוא מתעקש על ג'יגהבייט.

ראיתי באתר של KSP את הלוח הזה : 8I845GVM-RZ מהקישור : http://tw2005.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_8I845GVM-RZ.htm

האם הלוח הזה יתאים לי למחשב ?? הלוח שנשרף לי עולה ברשת 330 ש"ח וב-KSP הלוח שציינתי עולה 340 ש"ח (ונראה לי יותר טוב) . יותר זמין עבורי גם לקנות מ-KSP . נראה לי שההבדל הוא רק במהירות הזיכרונות אבל צריך את ההעזרה שלכם בזה .

תודה מראש לכל מי שעוזר !

פורסם
  • מחבר

הלוח הזה הוא כבר מעבר לתקציב (300-350). הכי זול בזאפ עולה 400 ש"ח וגם זה מחנות אלמונית ובטח זמן אספקה יקח כמה ימים... אני קצת לחוץ לקנות.

אני מעדיף מחנות מוכרת ובכלל עדיף מ-KSP שקרובים אליי.

יש לי סטיק זיכרון אחד של 512 מגה וזה מספיק לי ככה שאני לא צריך דואל צ'נל . ויש לי כרטיס מסך AGP .

מישהו יודע אם הלוח הזה : 8I845GVM-RZ (כפי שציינתי בפתיחת הת'רד) , יוכל להיות תחליף ללוח שנהרס לי (8S661FXM-RZ ) ?

עריכה: יש לי אפשרות גם לקחת את הלוח הזה :Gigabyte GA-8VM800M מלוג'יק ברמת גן (זה מבחינתי הפתרון האחרון) .

תודה .

פורסם

קח את הלוח הזה :

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1863&ProductName=GA-8IPE1000-G

הוא בעל צ'יפ 865PE ותומך ב Dual channel כך שאם תוסיף זיכרון הוא יעבוד בתצורה הנ"ל .

לוח טוב מאוד, לי יש אותו, וזה הדבר היחידי שאני מרוצה מכל המחשב שלי (אולי גם מהכונן קשיח...).

בקיצור, לוח טוב מאוד!!!

פורסם

מלוג'יק הייתי מעדיף את ה-Albatron PX865PEC V2.0

ל-8I845GVM-RZ אין בכלל AGP

לא לדבר על זה שאם יש לך מעבד עם FSB 800 (באס 200) שהלוח הישן שלך תומך בו, הוא לא יעבוד בחדש על המהירות המלאה שלו

ה-8VM800M בסדר

אבל ה-Albatron עדיף ולא במעט

פורסם
  • מחבר

טעות שלי בקישור לדגם הלוח וברישום שלי ....סליחה .

התכוונתי להחליף ללוח הזה :

GIGABYTE GA-8S661FXMP-RZ זה אותו לוח כמו שנשרף לי , רק שכאן התוספת של P . לפי האתר של GB ההבדל זה תוספת SATA .

מכאן ההתלבטות היא בין הלוח הזה (מחנות SKY בראשון ) לבין הלוח של Gigabyte GA-8VM800M עם צ'יפסט VIA ותמיכה גם ב-SATA ו-RAID (מלוג'יק) .

המעבד שלי זה פנטיום 2.4 .

אלבטרון לא בא בחשבון (אפילו שהוא עדיף) . אין מצב שאחי ירצה לקחת לוח לא של GB .

אנא עזרתכם בבחירה . :nixweiss:

פורסם

זה צ'יפסט SIS. לא להתקרב, לטעמי.

פורסם
  • מחבר

מה רע בצ'יפסט של SIS ?? אפשר הסבר ? אז לקחת את הלוח השני עם צ'יפסט VIA ? התקציב הוא 300-350 ורק GB . לא יכול לחרוג..

פורסם

כי הצ'יפסט שלהם מעאפן... כבר עבר זמנם בוא נגיד

היה לי לוח של אסוס עם צ'יפסט שלהם וניסיתי לעשות איתו טיפה אובר קלוק ופשוט אי אפשר! מסכים כחולים מפה ועד הודעה חדשה

בקושי והוספתי למעבד שלי 180 MHZ והצ'יפסט כבר קורס... :nixweiss:

יש לי את הלוח של אלבטרון שליאור הציע למעלה ולעוד חבר שלי ואני ממש מנצל את הלוח אם בצורה מאוד מאוד יפה, הגעתי כבר למקס' אובר קלוק שלי איתו

אה, רק אם אתה מחליט לקחת אותו תשים לב שאתה מפעיל בביוס אופציה שניקראת ACPI בניהול צריכת חשמל כי אצלי היא הייתה מבוטלת בהתקנה של הווינדווס ומאז הווינדווס לא מתכבה אוטומטית... סידרתי את זה כרגע אבל זה דיי מציק שתעבור את כל התהליך הזה

פורסם
  • מחבר

טוב , נכנסתי לאתר של אלבטרון וזה מה שכתוב בפרטי הלוח הזה (בנוגע לזיכרון) :

Memory

4 * DDR Sockets:

DDR400/333/DDR266 NON-ECC DDR SDRAM up to 4GB

Note 1: If the FSB of your CPU is 400 MHz, the memory speed supports only DDR 266.

Note 2: If the FSB of your CPU is 533 MHz, the memory speed supports DDR 266/333

Note 3: If the FSB of your CPU is 800 MHz, the memory speed supports DDR 266/333/400

אני די חושש מכל המגבלות של ה-NOTE שמצויינים כאן .... לא כל כך מבין בזה .

אני לא יודע איזה FSB יש למעבד שלי...אני רק יודע שהוא 2.4GHZ ולא יודע איזה מהירות הזיכרונות ...האם זה יתאים לי ? באתר של GB לא הופיעו מגבלות כאלו .. :nixweiss:

אם כן , מסובך יהיה לעשות לו OC ??

פורסם

חושש? ממה יש לך לחשוש? הלוח הזה מציג ביצועים טובים יותר משל גיגהביט והוא מוגבל פחות מהלוח ההוא שלהם שציינת אם כבר...

פורסם

המגבלה קיימת בכל לוח ולוח

אלבטרון רק ראו לנכון לציין זאת

ה-FSB שלך הוא 533 (כתוב בתמונה ב-Everest ככה: 2400 (18x133), וה-FSB הוא 4 פעמים הבאס (שזה ה-133) מה שנותן לנו FSB 533)

מה שכן לא רק היצרנית של הלוח חשובה

אלא יותר חשוב זה הצ'יפסט

וה-865PE פשוט עדיף על ה-Sis 661 FX

פורסם
  • מחבר

המגבלה קיימת בכל לוח ולוח

אלבטרון רק ראו לנכון לציין זאת

ה-FSB שלך הוא 533 (כתוב בתמונה ב-Everest ככה: 2400 (18x133), וה-FSB הוא 4 פעמים הבאס (שזה ה-133) מה שנותן לנו FSB 533)

מה שכן לא רק היצרנית של הלוח חשובה

אלא יותר חשוב זה הצ'יפסט

וה-865PE פשוט עדיף על ה-Sis 661 FX

עכשיו זה מובן . אחלה . תודה רבה על ההסבר !!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים