פורסם 2006 ביוני 519 שנים מחבר תודה לכולם על התגובות....באמת היו כמה חלקים שלא קראתי במדריך כי הוא באמת מדריך ענק,נראה לי אני יחזור לקראו אותואבל האמת אם לד עולה 9 שקל אז כבר עדיף לקנות אולטרה וזהו
פורסם 2006 ביוני 519 שנים לד לא עולה 9 שקלים... אולי בחנויות קטנות ונידחות בתל-אביב ונתניה המחיר מתחיל מ 85 אגורות ללד עד 2 שקלים ( במידה ואתה קונה מעל 10 לדים, תלוי בצבע)הינה למשל טבלת מחירים של לדים. שד"א המחיר יורד בהתאם לכמות שאתה קונה.-אריהב-http://www.arihav.com/products/led/index.asp
פורסם 2006 ביוני 519 שנים מחבר אבל אני לא מבין משהוא...אולי בגלל שלא למדתי אלקטרוניקה בבית ספרבכל אופן אני מחפש הסבר על אמפר אני יודע שהוא נמדד על ידי העובי של הכבלים אבל מה הוא עושה בפועל? למה הוא נועד?ומזה אום? OHMואני לא מבין, כיצד לבצע חישובאם 5V (וולט) זה150-OHM אז 10V זה300-OHM אז איך 12V זה450-OHM?אגב לנוגדן יש גם + - (חיבורי פלוס מינוס) כמו ללד עצמו?
פורסם 2006 ביוני 519 שנים אמפר זו יחידת המידה של הזרם. זרם זה כמה מטען (או כמה אלקטרונים לשם פשטות...) עוברים בשחט חתך מסויים, בשמך זמן מסויים. אוהם זו יחידת המידה של ההתנגדות (לא מכיר הסבר פשוט לזה...) לכול חומר יש התנגדות מסויימת למעבר של אלקטרונים- שהם נושאים את האנרגיה שגורמת ללד לזהור. כדי שהאלקטרונים ינועו צריך למשוך אותם מצד אחד של הלד לצד השני, במעגל סגור כלשהו. השדה שמפעיל את הכוח שמושך את האלקטרונים הוא המתח. הקשר בין המתח לזרם ולהתנגדות מנוסח בחוק אוהם, שהוא V=IR (נראה לי ). אם אתה צריך זרם של 0.02 אמפר (בשביל לד), ויש לך מתח של 5V, אתה צריך 5/0.02= 250 אוהם. לשני לדים צריך 5/0.04= 125 אוהם... לנגד אין +-... פרו מודר, welcom back
פורסם 2006 ביוני 519 שנים מחבר שניה איך לבצע חישוב?5 שזה הוולט (V) לחלק למספר האמפר (A) שצריך הלד 0.02 אז יצא לי 25 איך 250?ואגב מזה MM לדוגמהSUPER LED RED 5MMמה זה מסמן?והנוסכה היא: V=I*Rהמתח = התנגדות x(כפול) הזרםמה ההתנגדות של לד?עוד שאלה: עכשיו נגיד אני רוצה לקנות לדים ואני רוצה לחבר אותם ל 12V לספק הכוח איך אני יכול לדעת איזה נגד מתאים לכל אחד מהלדים שאני קונה?אני לא מבין את האתר הזה:http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/ledcalc/index_engמזה?Supply Voltage הזרם מהספק הכוח?אז נגיד 12Voltage Drop Across LED הוולט של הלד?אז נגיד 3Desired LED Current מיליאמפר של הלד?אז נגיד 0.02ועדיין הוא לא מבצע לי חישוב של הנגד שאני צריך הוא מציג את השגיאה הבאה:Error:.: Desired led current is out of range (0.1 - 500 milliamps): 0.02
פורסם 2006 ביוני 519 שנים אמפר זו יחידת המידה של הזרם. זרם זה כמה מטען (או כמה אלקטרונים לשם פשטות...) עוברים בשחט חתך מסויים, בשמך זמן מסויים. אוהם זו יחידת המידה של ההתנגדות (לא מכיר הסבר פשוט לזה...) לכול חומר יש התנגדות מסויימת למעבר של אלקטרונים- שהם נושאים את האנרגיה שגורמת ללד לזהור. כדי שהאלקטרונים ינועו צריך למשוך אותם מצד אחד של הלד לצד השני, במעגל סגור כלשהו. השדה שמפעיל את הכוח שמושך את האלקטרונים הוא המתח. הקשר בין המתח לזרם ולהתנגדות מנוסח בחוק אוהם, שהוא V=IR (נראה לי ). אם אתה צריך זרם של 0.02 אמפר (בשביל לד), ויש לך מתח של 5V, אתה צריך 5/0.02= 250 אוהם. לשני לדים צריך 5/0.04= 125 אוהם... לנגד אין +-... פרו מודר, welcom back תודה רבה. אני מתכוון לחזור עם הפתעה ..(בקרוב)
פורסם 2006 ביוני 519 שנים מחבר אני ערכתי את ההודעה הזאת שלי:http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=184622.msg1606821#msg1606821ואני מצפה לתגובה בטח לא שמתם לבואגב איך הגעת ל 250?אפס נקודה אפס שתיים כפול חמש יצא לי אפס נקודה אחד0.02 * 5 = 0.1או שפאקינג שיט חישוב לא נכוןחמש לחלק לאפס נקודה אפס שתיים שווה 250אז וולט לחלק לאמפר שווה אוהםנחמד, עכשיו שיש לי את הידע הזה ואני רוצה לחבר כל לד בנפרד עם נוגדן אז אני צריךלדעת מה הפרטים של הלד
פורסם 2006 ביוני 519 שנים פעם הבאה תשלח הודעה חדשה... בד"כ לא קוראים כל פעם את כל הת'ראד מהתחלה...והסימן "/" זה חילוק.... לא כפל!בחישוב לפי מיליאמפרים צריך להכניס 20 ולא 0.02...
פורסם 2006 ביוני 519 שנים מחבר שניה יואא איזה מהירותאני לא מאמין אני עוד לא מסיים לשלוח את התגובה שלי וללחוץ על שלח וכבר יש תגובה לתגובה האחרונה שליזה הפרטים של הלד נכוןCIE2/2,000=8,000MCD 25DEG 2V 620-630nM 1.9-2Vמה שאני מבין מפה שהלד הוא 1.9 עד 2 וולאט וזהואמזה 620-630nMCIE2/2,000=8,000MCD 25DEGאת כל זה כבר לא הבנתיוכיצד לבצע חישובים באתר שנדע איזה נגד אני צריך בדיוקצריך תרגום עברי לשורות הנ"ל:Supply Voltage Voltage Drop Across LED Desired LED Current
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.