עבור לתוכן

קיבלתי את הIPOD שלי, אחרי קצת בעיות - הדבר מדהים: קשה להאמין...

Featured Replies

פורסם

עדכון: העסק פועל לי עכשיו - פשוט מדהים - ראו פוסט למטה..

שבוע שעבר נסעתי לקחת את ה איי פוד פי סי 10 גיגה שלי וקניתי בשבילו AUDIGY בשביל הFIREWIRE (כנראה טעות, בכל מקרה אני לא יכול להחזיר את הכרטיס או להחליפו). המוצר הוא ממש מדליק, פשוט מדהים - קטן, בעל מסך ענק ותפריט ממש חכם , עם גלגלת מגע ממש נוחה, תאורה לבנה מדהימה, וזה גם מושך כל בן אדם שנמצא בסביבה ורואה את זה בלי קשר לגיל דת גזע מין ועדה - וכל זה עוד לפני שיש בו בכלל שירים :) .

אבל הגעתי הביתה, חיברתי את הכרטיס (לא בקלות - אני מקווה שבסוף יש לי את הדריברים האחרונים), ואת ה IPOD אבל לא הצלחתי להעתיק קבצים. הקיצר לאחר כל מיני דברים שלא אפרט כאן השתמשתי בתוכנה שנקראת RESTORE כדי לפרמט את הIPOD ולהחזיר לו את התוכנה המקורית) אבל זה לא עבד, גם לא הצלחתי לפרמט ועוד כל מיני שטויות (אתם מוזמנים לקרוא כאן: http://www.xsorbit1.com/users/dennx/index.cgi?board=techsupport&action=display&num=1033340145&start=0 )

בכל מיקרה כנראה הבעיה בFIREWIRE כי הוא לא מצליח לכתוב לדיסק של הIPOD.

לכן למי שיש כרטיס FIREWIRE ומוכן לעזור לי אשמח מאוד, אני פשוט לא מתכוון לקנות המון כרטיסים רק כדי לראות איזה מתאים ואם זאת הבעיה (למרות שסביר להניח), גם ככה האיי פוד עלה לי המון - וחבל, אני בטוח שיש מי שירצה לראות את הדבר המדליק הזה ועוד עובד ומוכן לעזור על המערכת שלי - או על המערכת שלו.

אם יש מי שמוכן אני גר בחולון בקריית בן גוריון. אשמח אם יש מישהו בעל כרטיס FIREWIRE שיכול להציע את עזרותו.

(אני עובד עם WINXP).

אני עוד מקווה לרשום חוויות חיוביות מהמכשיר הזה :)

פורסם

אני לא בטוח אם זו אשמת האודיגי.. קראתי על כאלה שלא הצליחו איתו, אבל יש כאלו שכן..

הבאת את המכשיר מידע בארץ?

אתה מזהה את הכונן של האייפוד בווינדוס?

יש לי גם אודיגי וגם כרטיס של Pinnacle לעריכת וידיאו אם בא לך לקפוץ לנסות כאן (רמה"ש).. :)

לדעתי תנסה בעוד פורומים בחו"ל, יש להם כבר ניסיון בזה..

ipoding.com

ipodhacks.com

פורסם
  • מחבר

כן הבאתי אותו מידע בארץ :)

גם אני קראתי בכל האתרים הגדולים, ודווקא לאודיגי יש המון בעיות , אבל בגלל שיש גם כאלה שהצליחו החלטתי לקנות אותו.

פתחתי תרד באתר הכי גדול של איי פוד - נקווה שיעזור (נתתי לינק).

תודה על ההצעה - זה כבר מעודד, אני אמנם בצבא וצריך למצוא זמן, אבל אולי אקפוץ אם יש תחבורה נוחה עד אליך (איזה CHIPSET הכרטיס שלך? )

אני כמובן מחכה לעוד הצעות, בעיקר מהאזור :)

פורסם

ה-Pinnacle?

לא בטוח...

הוא דיי ישן כבר..

מה אתה אומר יש כבר לידע.. אני אתקשר מחר.. ;D

יש לי כבר case בשבילו שהזמנתי מחו"ל בשביל ספורט.. :)

פורסם
  • מחבר

טוב, התקנתי את הכרטיס על המחשב השני ותיקנתי את האיי פוד, ואני המום כמו שלא היתי המום בחיים שלי - הנגן שתמיד חיפשתי, פשוט מדהים.. זה דור חדש ב"שימושיות" של שמיעת מוזיקה, עולה על כל מינידיסק שאפשר לדמיין (אני נפרד בכיף משלי..)

למרות נסיון רע בהתקנה, הדבר הזה הוא הרבה יותר ממה שחשבתי, אני פשוט המום מהמצוינות, הדבר הזה הוא הכי נוח בעולם לשימוש, הממשק פשוט מעולה (בעיקר בזכות הגלגלת מגע), בדיוק כמו להשתמש בWINAMP במחשב - אפילו אפשר לגשת לכל קטע בשיר כמו עם העכבר (תראו לי עוד נגן שבו אפשר להגיע תוך 5 שניות מהפעלה לדקה הרביעית בשיר 546 ), תוך שתי לחיצות מצליחים לנגן את השיר שרוצים, העסק עובד בדיוק כמו מחשב - כולל הכמות של השירים - פשוט מושלם, צג ענק ברזולוציה גבוהה, תאורה מדהימה וחזקה , איכות הסאונד מעולה, הווליום זה הדבר הכי חזק וגבוהה שקיים - הרבה יותר מהמינידיסקים או הדיסקמנים בעלי העצמה הכי גבוהה (האיי פוד כרגע מחוץ לחוק בצרפת בגלל הווליום הגבוה) והיוקרתיות והאיכות פשוט נוזלים בין הידיים כשמשתמשים בו, ובפה מלא אני אומר :

הנגן הזה הוא כמה רמות מעל כל נגן אחר הקיים בשוק - בוודאות !!

גן עדן לכל האוהבים שמיעת מוזיקה ,

אם ימשיך לעבוד כמו שצריך - שווה כל שקל מההמון שהושקעו בו !!

פורסם

מאיפה קנית ?

שלח לי PM

פורסם

אני בינתיים אחכה לגירסא שלי שהזמנתי היום ותגיע בשבועות הקרובים, בתקווה רבה !

ד"א, ice2k - מאיפה אתה בארץ?

פורסם

אם בא לך לקפוץ לנסות כאן (רמה"ש).. :)

כדאי לך! הוא עשיר! ;D

פורסם
  • מחבר

טוב אני לא צריך עזרה יותר - תודה, העסק עובד אצלי בשני המחשבים, וזאת נראה לי אחת הקניות הכי טובות שהיו לי אני ממש מרוצה (טפו טפו טפו) רק עכשיו אני צריך לעשות סדר באמ פי שלושים שלי, לא קל לארגן כמה אלפי שירים על המחשב. וזה ממש תענוג להסתובב עם אלפי שירים בכיס - פלייליסט לכל מצב רוח ושעה של היום. למעשה מאז שקנתי אני שומע כמה שעות מוזיקה בכל יום והאיכות מצוינת והווליום גבוהה - זה מה שממש מדהים. תמיד אפשר לשמוע ולמצוא בקלות את השיר שמתאים לאותו רגע - לא להיות מוגבל באיזה דיסק של אותו זמר, אותו סוג, או סתם מעט שירים,

ובעזרת הממשק הגאוני והצג הענק של הIPOD אפשר למצוא מה שרוצים ממש מהר..

פורסם

טוב אני לא צריך עזרה יותר - תודה, העסק עובד אצלי בשני המחשבים, וזאת נראה לי אחת הקניות הכי טובות שהיו לי אני ממש מרוצה (טפו טפו טפו) רק עכשיו אני צריך לעשות סדר באמ פי שלושים שלי, לא קל לארגן כמה אלפי שירים על המחשב. וזה ממש תענוג להסתובב עם אלפי שירים בכיס - פלייליסט לכל מצב רוח ושעה של היום. למעשה מאז שקנתי אני שומע כמה שעות מוזיקה בכל יום והאיכות מצוינת והווליום גבוהה - זה מה שממש מדהים. תמיד אפשר לשמוע ולמצוא בקלות את השיר שמתאים לאותו רגע - לא להיות מוגבל באיזה דיסק של אותו זמר, אותו סוג, או סתם מעט שירים,

ובעזרת הממשק הגאוני והצג הענק של הIPOD אפשר למצוא מה שרוצים ממש מהר..

אולי תכתוב עליו ביקורת (אם יש לך בכלל משהו רע להגיד עליו....)?

פורסם
  • מחבר

היתי שמח אבל באמת אין לי זמן לכתוב עליו סקירה אני אכתוב משהו חלקי ובסיסי וכנראה אוסיף כל פעם, אני אישית מאוד מרוצה ממנו הוא כבר יותר משבוע אצלי ואפילו לא חלפה לי ההתלהבות הראשונית מהמכשיר (אולי היא תמידית :) ) . היום גם התחלתי קצת לסדר את אוסף ה MP3 שלי - שימוש (ונכון) בתאגים מאפשר לIPOD לעשות פלאים ולדפדף ברשימת השירים גם לפי אמנים אלבומים סוג וכד' . אחרי קצת התנסות ולמידה של התוכנות והאפשרויות מצאתי את הדרך הכי נוחה לי להעברה ויצירת מאגר השירים על הIPOD : אני פשוט יוצר פלייליסטים בווינאמפ - בד"כ לפי המחיצות שלי ועוד כל מיני נושאים ותוספות ופשוט מעביר את אותם פלייליסטים בעזרת EPHPOD שכמובן חוץ מליצור את הפלייליסטים כמובן מעבירה את השירים הרלבנטים. זה פשוט מאוד וכמובן מאוד מהיר, אני מעביר עד 7-8 מגה לשנייה, תוך רבע שעה ואפילו פחות אני מעביר 5000 מגה - איזה 1400 שירים כמות שלא הקלטתי כל החיים שלי למינידיסקים. הממשק עם הגלגלת מגע הוא מעולה - אם מחפשים לפי שירים (ז"א שיש רשימה של כל השירים על הצג) זה נראה כאילו צריך לגלגל (ווירטואלית :) ) שעה, אבל לא - הממשק רגיש למהירות ותוך 2 - 3 שניות אפשר להגיע לסוף הרשימה ולמצוא בקלות ובמהירות את שיר 1027 או מה שלא יהיה, אבל בכל מקרה כמעט תמיד אני משתמש בפלייליסט, אלא אם כן אני מחפש שיר מסויים. ד"א החלונות ניראים בדיוק כמו החלון שאתם גולשים בו עכשיו עם סקרולר בצד וסרגל מידע עליון והצג הוא גדול וברזולוציה גבוהה. עוד דבר שאני אוהב - בזמן ששומעים שיר הגלגלת משמשת לווליום, ואם לוחצים על הכפתור האמצעי אז היא משמשת להגעה מידית לכל נקודה בשיר כמו בווינאמפ - שימושי מאוד.

עוד דבר נחמד - אני העליתי את הREADME של הEPHPOD לIPOD ואני יכול לקרוא אותו על המכשיר גם כשאני לא בבית בזמן שאני מאזין למוזיקה.

לאנשים שמחפשים איכות אני יכול להגיד שאיכות הסאונד של המכשיר היא מאוד גבוהה והכי גבוהה ששמעתי מכל מכשיר נייד כלשהו, למרות שבד"כ אני שונא אקולייזר הוא מגיע עם 21 מצבים ומצאתי מצב שמשפר ומוסיף טרבל שזה בדיוק מה שאני צריך לאזניות שלי שיש להם באסים אדירים שקצת בולעים את הצלילים הגבוהים (עכשיו אני שם לב שהIPOD עונה לעשרות דברים וצרכים שהיתי צריך וחיפשתי בכל הקשור למוזיקה, זה נדיר לקבל כל מה שצריך בקנייה אחת) גם הווליום הוא בדיוק מה שחיפשתי - עוד לפני שמגיעים למקסימום של הווליום כבר אי אפשר לסבול את הגובה שלו (מבחינת עוצמה - לא מבחינת צרימה) באזניים לא כמו במכשירים אחרים שבדיוק יש קטע שמכניס אותך להתלהבות ואתה מעלה את הווליום אבל זה בקושי מספק אותך כי בכל השאר משתמשים במגבר חלש שחוסך בבטריה, הנתונים על העוצמה הם אדירים: למינידיסק של סוני מגבר 5MW לערוץ, לשארפ שלי שנחשב מאוד חזק יחסית לסוני יש 10MW לערוץ, ל IPOD יש מגבר של 30MW לערוץ - זה מסביר את העוצמה האדירה והמספקת.

טוב עד כאן לבינתיים. לגבי דברים רעים, היו לי כמה - אבל מסתבר שזה היה בעיות תוכנה שנפתרו (באמת צריך לשבת כמה ימים כדי להשטלת על הכל), אני יכול להגיד שמאוד חסרה לי אופציה של פלייליסט בתוך פלייליסט שיכולה לסדר מאוד את רשימת הפלייליסטים (אני מקווה שיהיה עדכון תוכנה לזה), גם למכשיר יש אור בצבע לבן יפה אך חזק מאוד - לפעמים זה קצת מסנוור בלילה - ממש חזק כמו פנס ככה שזה גם קצת חסרון בשבילי - אבל לא נורא באמת.

אני נורא ממליץ על הנגן למי שיש הרבה מוזיקה בMP3 ואוהב את דרך שמיעת השירים המתקדמת במחשב (נגמרו הימים של הקדימה ואחורה בשירים מאז שעברתי לMP3 דרך המחשב) . אזהרה - הוא מאוד יקר וצורך חיבור FIREWIRE שבד"כ אין.

זה לבינתיים, תאמת רק רציתי לכתוב שמצאתי את הבעיה שמנעה ממני להעביר שירים ולהשתמש איתו בהתחלה (למי שזוכר את הפוסט הראשון) זה היה הדריבר (DLL) של תוכנת הקירור ל AMD שלי שנקראת VCOOL - אולי זה יוכל לפתור בעיות לאנשים שיתקלו בבעית כתיבה על הדיסק של ה איי פוד.

ד"א אני היחידי שיש לו אותו ?? האם אני הראשון שרכש ?? ,אני מרגיש חלוצי :) , מזל שנסעתי עד לידע בחג לקחת אותו - אחרת עוד היתי צריך לחכות מה שכולם מחכים עכשיו.......

פורסם

נראה אולי אני אעשה ביקורת עליו כשאני אקבל אותו.. :)

אני מניח שאתה לא הראשון עם iPod בארץ.. זה בכל זאת מוצר דיי מוכר ולא חסר מטורפים שלא מסתובבים בקהילה שלנו.. ;D

בזמנו רציתי לקנות את ה-ipod של המאק ולהשתמש בתוכנות צד שלישי כדי להריץ אותו על פיסי.

אפילו קניתי לו כבר Case ספורטיבי כזה מאיזה אתר בחו"ל.

אבל בדיוק אז התחילו השמועות של iPod לפיסי אז אמרתי נחכה רק עוד חודש לתערוכה של אפל..

ואז הייתה התערוכה (שראיתי אותה בשידור חיי ברשת מתוך ציפייה והתרגשות), ובאמת סטיב הכריז על האייפוד לפיסי..

רק שהכריזו שהוא יצא רק בסוף אוגוסט... אז אמרתי מה אני לא אחכה עוד קצת ואקבל אייפוד משופר?

נחכה...

ואז הוא התעכב קצת.. ועד שידע הביאו.. בסוף כבר לא שמתי לב שהוא הגיע.. ;)

פורסם

מה זה ה-IPOD הזה??? של איזה חברה הוא בכלל??? איפה אני יכול לראות תמונות שלו???? ואיפה אם בכלל אפשר לרכוש אותו בארץ???

פורסם

זה של Apple ואפשר להשיג אותו בארץ מ"ידע"

פורסם

זה של Apple ואפשר להשיג אותו בארץ מ"ידע"

בתור "Mac lover" אתה צריך לדעת שהכתובת של Apple היא www.apple.*com ולא www.apple.*co.il

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים