עבור לתוכן

מפרט למחשב שקט, והכי COST-EFFECTIVE

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות מחשב חדש, למשחקים בעיקר...

דרישה בסיסית היא שיהיה שקט. לא אכפת לי להשקיע בקירור מים ושלא יהיו מאווררים, אם זה באמת שקט לחלוטין (ואת עניין הרעש של הספק, אולי גם יש דרך לפתור?) ובאמת שזה לא קשור לחלק של ה-COST-EFFECTIVENESS. בעניין זה, אם אני אקנה מחשב חדש בעתיד, אני אוכל להעביר אליו את קירור המים, נכון?

לגבי המחשב עצמו - כמו שכתוב בכותרת, אני רוצה משהו ששווה לקנות. למשל, אם אני יכול להשקיע עוד 20% מהכסף ולקבל משהו פי 2 יותר טוב, ברור שזה שווה. אבל אם אני משקיע פי 2 כסף ומקבל עוד 20% לביצועים, היעילות של זה מפוקפקת, כי המחשב במחיר הרגיל יחזיק לי מצויין לתקופה מספיק גדולה, כך שאת ההפרש במחיר אני אוכל לשים בבנק ולקנות מחשב פי 2 יותר טוב, בסיום התקופה... אני מקווה שהמשפט הזה ברור, כי הוא נראה לי טיפה מסורבל... :)

באותו הקשר, אני לא ממהר... שווה לחכות חודש וחצי שהקונרו יצא, מבחינת קבלת מחירים טובים יותר על אותה מערכת, או מערכת משמעותית טובה יותר במחיר דומה?

לגבי מסך - אני רוצה מסך 19 אינץ' טוב. במסך לא אכפת לי להשקיע, כי זה לא משהו שמתיישן יותר מדי (תקנו אותי אם אני טועה... צפויים חידושים בתחום?)

מקלדת ועכבר - עוד משהו שמחזיק מעמד להרבה זמן, אז לא אכפת לי להשקיע (אם זה מוצדק!) ...

ו... הממ... אני חושב שאני אצטרך גם רמקולים וגם אוזניות. ברמקולים אני כנראה לא אשמע בווליום ממש גבוה, בעיקר מוסיקה (או סרטים). אז לא קריטי שהם "יסחבו בעוצמה". אוזניות, אני זוכר שפעם ראיתי מסקנה כאן שה-MEDUSA הן אחלה אוזניות למשחקים... יש חדש תחת השמש?

תודה רבה מראש :xyxthumbs:

פורסם

עם כל הדיבורים הללו על יעילות התקציב לא אמרת באיזה סכום אתה מחפש בדיוק להשקיע.

לא חייבים ללכת לכיוון של קירור מים כדי לקבל מערכת כמעט שקטה לחלטין, מספיק להתבסס על מאווררים שקטים (כמו Glacialtech 120mm לדוגמא..)

גם בספקי כח יש פתרונות שקטים שאינם יקרים להחריד.

במסך - אתה מתכוון למסך LCD?

בכל מקרה - מה התקציב פחות או יותר, חייבים מדד מסויים להתחיל ממנו.

פורסם
  • מחבר

התקציב באמת לא ממש מוגבל. לא אכפת לי להשקיע... אבל ת'כלס, מחשב ב-15K הוא בפירוש לא COST-EFFECTIVE כי ברור שב-10K אפשר להשיג מחשב לא הרבה פחות טוב...

מסך LCD, כן...

ולגבי מערכת עם מאווררים שקטים, אני באמת לא אשמע אותם? ומה עם ספקי כוח? אפשר דוגמה?

(אגב, COST-EFFECTIVE הכוונה רק למחשב עצמו, למקרה שזה לא מובן. המסך, רמקולים, מקלדת ועכבר בנפרד).

פורסם

בקיצור אתה רוצה תמורה הכי טובה לכסף בלי לבזבז יותר מדי..

בעיקרון הייתי מציע לך לחכות שיגיעו מעבדי AMD בתושבת החדשה, או לחלופין לחכות למעבד החדש של אינטל - הקונרו.. כי חבל להשקיע סכום נכבד במה שקיים כרגע בשוק, השאלה אם אתה יכול לחכות חודשיים או לא.

אפשר להגיע למצב שתהיה עם מחשב מבוסס על מאווררים ולא תשמע אותו, אני בעצמי כבר יצרתי קונפיגרציות שכאלה, למרות שבד"כ זה דורש השקעה מסויימת מן הסתם.

בעיקרון כדאי להתבסס על מארז עם שני מאווררי 120 מ"מ כמו שציינתי (אפשר להתבסס על ה-Compucase 6A19 הפשוט), לדאוג ללוח אם עם קירור פסיבי (ולא מבוסס nForce לדעתי, כי הם בד"כ חמימים למדי), לקירור שקט לכרטיס מסך (כמו ה-Zalman VF-900-Cu), וכמו כן לספק כח שקט (כמו סידרת ה-Enermax Noisetaker II או סידרת ה-Liberty, ואפשר גם באמת להשקיע כמוני בספק של חברת Seasonic).

מעבר לכך רצוי לבחור בכוננים קשיחים של חברת Samsung שידועים כהכי שקטים בשוק, ובמקרים קיצוניים צריך לדאוג להם לקופסא שתשתיק אותם.

רצוי גם שיהיה איזה פאנל שליטה על מאווררים למקרה הצורך.

כרגע אני חייב לרוץ, אולי אמשיך לאחר מכן.

פורסם

שקט וCOST EFFECTIVE זה לא שני דברים שהולכים ביחד, במיוחד לא למשחקים.

אני לא מצליח לחשוב על מערכת שתעלה פחות מ8.5K ותענה על כל הדרישות שלך.

מפנדה:

כמות. מוצרים סה"כ

1 Gainward Bliss GeForce 7900GT 256MB PCI-e 1,750 ש"ח

1 Zalman Vga Cooler VF900-Cu 235 ש"ח

1 ASUS P5LD2 Intel 945P chipset 864 ש"ח

1 Thermaltake BigTyphoon Cpu Cooler CL-P0114 260 ש"ח

1 Enermax Liberty 400W Active PFC 535 ש"ח

1 CoolerMaster Centurion 5 CAC-T05 410 ש"ח

1 LG GSA-4167B DVDRW Bulk Black 220 ש"ח

1 Maxtor MaXLine III 250GB SATA 16MB 7200RPM 7B250F0 630 ש"ח

1 Intel Pentium D 805 Dual Core 2.66Ghz LGA 775 Box 855 ש"ח

1 Crucial 1GB kit PC2-5300 3-3-3-12 DDR2-667 Ballistix BL2KIT6464AA663 770 ש"ח

סה"כ 6,529 ש"ח

לוח אם עם קירור פאסיבי. הביג טייפון כקירור למעבד - הוא אמור להיות יחסית שקט כמו שהוא, אך יש כאלה שהוא עדיין היה רועש מדי עבורם ולכן החליפו לו את המאוורר לGLACIALTECH. המארז מגיע עם מאווררים שקטים יחסית, והוא מארז מצויין ומניסיוני, אוטם רעש בצורה טובה.

כולל את הספק שהומלץ לך עליו. כולל כרטיס מסך ומעבד שהם בעלי יחס ביצועים/מחיר מצויינים. כולל קירור לכרטיס מסך שהוא קל להרכבה ושקט במיוחד. הדיסק הקשיח הוא אומנם לא של סמסונג, אך בביקורת שהתפרסמה באתר גרף פרסים, וגם אם הוא לא הכי שקט, הוא הגיע (אם זכור לי נכון) למקום שני בקטגוריה הזאת, והוא מאוד משתלם.

כולל זכרונות מעולים לOC עם תזמונים מאוד נמוכים לDDR2.

לצורך השוואה, למשחקים שהיא חסכנית במיוחד לא הייתה עוברת את ה3700 ללא מסך, והייתה רועשת כמו טרקטור.

ועכשיו למסך:

http://zap.co.il/model.asp?model_id=409822

(אין את הדגם בפנדה).

לגבי רמקולים - ללא ויכוח הATP3 של אלטק לנסינג. 400 שקלים ברוב המקומות.

אוזניות - לא מבין בזה, לא מתכוון להמליץ. היה דגם של אוזניות סראונד שהתפרסמה עליו ביקורת טובה באתר - MEDUSA שמו. גם בסביבות 400 שקלים.

עכבר - חד משמעית MX518 של לוג'יטק - 220 שקלים.

מקלדת - כל זבל יתאים. אין טעם להשקיע במקלדת מעל 45 שקל.

אני לא יודע עד כמה הקונרו יהיה COST EFFECTIVE, אני רק יכול להגיד לך שלמערכת עם 6400 אתה תשלם 1000 שקל יותר מהמחיר שאני נקבתי, שהוא כבר בשמים.

פורסם

א. כדאי להזהיר שהלוח אם הזה לא יתמוך במעבדי הקונרו במקרה והוא יחשוב לשדרג בעתיד. יש לחכות ללוחות מבוסס צ'יפסט 965 שאמורים להתחיל לבצבץ עוד חודש בערך..

ב. אם בכל זאת לקנות עכשיו ומחפשים באמת ערך לכסף אני חושב שה-Gigabyte 945P-G שניתן למצוא מתחת ל-600 ש"ח הוא לוח יותר משתלם. החיסרון היחידי שלו לעומת האסוס עד כמה שידוע לי זה חוסר התמיכה ב-RAID SATA אם זה משנה למישהו.. למעשה יש לי את שני הלוחות הללו כרגע בהתקנות במקביל.

ג. בכל מקרה אם הוא חושב על משחקים כבדים אולי כדאי לחשוב על מעבד D930 ואוברקלוק, אבל שוב, אם הוא יכול לחכות הייתי ממתין לקונרו הזול ביותר שיצא עוד חודשיים.

ד. להשקיע בזיכרון עם תזמונים נמוכים במיוחד זה אף פעם לא ממש משתלם.. אפשר למצוא 1GB ב-550 ש"ח, והייתי שוקל אפילו להשקיע ב-2GB.

ה. עם כל הכבוד לאתר שלנו, בבדיקות על רעש אני סומך רק על SilentPCReview - שם נמצאים המטורפים האמיתיים לשקט, יכול להיות שהמקסטור בסדר.. אני כבר נדפקתי פעם אחת עם כונן של סיגייט שהיו ידועים בתור שקטים במיוחד עם סידרת הברקודה 4 והחליטו לשנות את זה בכוננים החדשים יותר. אבל סמסונג באמת שמים שקט בתור ערך במוצר שלהם.

וסתם offtopic - מעניין אם החנות שהבאת את המפרט ממנה יכולה להשיג ספק אנרמקס בזמן סביר... ;)

מסכים בקשר ל-ATP3.. בקשר לאוזניות ממולץ לשאול בפורום אודיו שלנו.

כמו כן אל תשלם על 7900GT מעל 1800 ש"ח כמו שהוא ברוב החנויות - המחיר בדיוק ירד לא מזמן.

פורסם

א. נכון, לקחתי את זה כמובן מאליו, לא חשבתי שזה מהווה שיקול.

ב. 945PG-RH לא תומך גם בNCQ. והוא לוח מעצבן באופן כללי. אני משתדל להמנע ממנו.

ג. דיברנו על שיקול של ביצועים/מחיר? 805 יותר COST EFFECTIVE מ930.

ד. יחסית לשאר מבחר הזכרונות בפנדה, ההפרש בין הזכרון הזה לזכרונות יותר זולים הוא כ50 שקלים. וקרושיאל מייצרים זכרונות מאוד טובים בדרך כלל, למרות שלא ראיתי ביקורת ספציפית על הדגם הזה.

ה. מנסיוני האישי, לא ניתן לשמוע את המקסליין בכלל כשהוא בתוך מארז איכותי. אבל אני גם לא מדד לשקט.

פורסם

רק למה 940B?

הייתי הולך על אחד ממסכי ה-High End של ה-19 אינץ', כגון ה-VP930/970P/S1910

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים