עבור לתוכן

מהו השיקול בבחירת לוח אם כאשר מתוכנן אוברקלוק

Featured Replies

פורסם

מהי המלצתכם לגבי בחירת לוח אם שבתכוניות העתידיות מתוכנן לבצע אוברקלוק הבנתי שקיימת הגבלה מבחינת התדר מעבד שניתן להגיע אליו אני רוצה שהאופציה תהיה פתוחה במידה ואתכנן אוברקלוק בשלב מאוחר יותר.

פורסם

מה?

תיהיה יותר מפורט אתה מחפש לוח?

עם כן איזה מעבד יש לך מה המערכת וכו'.

פורסם

מכפלה פתוחה תלויה במעבד ולא בלוח האם. נכון להיום מכפלות פתוחות יש רק למעבדי ה-FX של AMD ואני חושב(לא בטוח) שלאינטל אין - לפחות למעבדים של היום.

בקשר ללוח האם, כמעט כל לוח אם מתאים לאוברקלוק. בד"כ המגבלה היא של הרכיבים האחרים(שוב, לא בטוח במאה אחוז). יש מספר לוחות, אם לשפוט לפי הלוח שברשותי, שאי-אפשר להעלות בהם מתח וזוהי אחת הנקודות שחשוב לשים לב עליה. עוד תכונה חשובה היא אפשרות לשינוי יחס הזיכרונות מול המעבד.

פורסם

הרבה פעמים הלוח הוא העוצר

ואת זה אפשר לראות בקלות בביקורות באתר

על איזה מעבד מדובר? מה התקציב?

פורסם
  • מחבר

מדובר על D930 כנראה ולוח של GIGABYTE 945P

פורסם

מה התקציב ללוח? כי יכול להיות שה-AW8 יהיה עדיף.

פורסם
  • מחבר

השאלה היא מהי המגבלה הסופית של תדר המעבד אין לי בעיה לחפש אני רק צריך לדעת מה לחפש

פורסם

טכנית, אפשר להעלות את התדר ל-400MHz, אבל כמובן שכאן כבר נכנסת המגבלה הפיסיקלית -.-' האוברקלוק(העלאת ה-MHz אם תרצה) תלוי באיכות המעבד והרכיבים. רכיבים טובים, "מגבלה" גבוה יותר. אי-אפשר לעשות אוברקלוק רק למעבד ללא העלאת מכפלות(שגם אי-אפשר מסיבות שפרטתי למעלה) כך שהכל תלוי בעיקר בלוח כי את הזיכרון אפשר להאט(בניגוד למה שפרטתי למעלה - טעות שלי).

בכל מקרה, אם אתה רוצה לוח ל-Overclock, ולוח טוב ככלל, קח DFI. על Gigabyte אני פחות ממליץ כי עם הלוחות שאני שיחקתי(אצמי וחבר) היו לא מעט בעיות. בעיקר אי תאימיות ושעות לפתור אותן.

פורסם

הכי חשוב זה שיהיה עליו ביקורת טובה ושם טוב.

כי אם זה קיים אז ז"א שמישהו כבר בדק אותו והוא באמת טוב:)

פורסם

באוברקלוק 955X יהיה עדיף בהרבה על כל 945P שתשים מולו

פורסם
  • מחבר

קיימת מיגבלה למהירות המעבד שאני יכול למקם בו לדוגמא שיצא 4.2 ומעלה ( כמובן בעתיד הרחוק)

פורסם

כל עוד אין שום דבר שיגביל אותך אתה יכול גם להגיע ל-8GHz

בפועל זה תלוי בהרבה משתנים

פורסם
  • מחבר

מעולה זאת התשובה שחיפשתי

פורסם

אני מניח שהלוח\זיכרונות\קירור יעצרו אותו מלהגיע ל8GHZ.

פורסם

יותר סביר להניח שהמעבד יעצור אותו, או החום, או הלוח

את הזכרונות אפשר לתקוע על יחס קטן שיתן תדר נמוך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים