עבור לתוכן

שאלות על תוכנות

Featured Replies

פורסם

יש לי כמה שאלות על תוכנות

פיירוול-מה זה בדיוק? תוכנה כלשהי בעלת פורטים שמגנה על המחשב? מוירוסים? ואיזה גרסאות יש לה? צריך להתקין אותה?

איך משתמשים בה?

ופרמוט מחשב צריך תוכנה?נגיד אני מפרמט אבל רוצה לשמור כמה תוכנות שלא יימחקו איך אני עושה את זה?

תודה

וגם תוכנה שנקראת WinDVR מהי בדיוק?

פורסם

פירוול: כשאתה מחובר לאינטרנט יש לך איפי מסוים, ודרכו פתוחים כניסות למחשב שלך. הכניסות האלה נקראים פורטים, ותוכנות משתמשות בהם להעביר מידע. לדוגמא כשאתה גולש באינטרנט, אז המידע שהדפדפן מקבל עובד בפורט 80. הדפדפן יודע לאיזה פורט להאזין, ולפי זה הוא מקבל את המידע.

מצד שני, על אותו עקרון תוכנה מבחוץ שמופעלת על ידי האקר בצורה ישירה או עקיפה יכולה לעשות סריקת פורטים במחשב שלך, למצוא מי מהם פתוחים, ולבצע התקפה.

תפקידו של הפרוול היא לא רק לחסום את הפורטים, אלא להסתיר אותם לחלוטין. זה ההגנה החיצונית.

לפירוולים נורמלים יש גם הגנה מבפנים. על ידי מערכת הרשאות אתה נותן אישור או חוסם גישה לאינטרנט לתוכנה מסוימת. במידה והיא תוכנה לגיטימית צריך לאשר אותה, במידה וזה וירוס או טרויאני, יש לחסום אותו.

יש בדיוק ת'רד בעמוד הזה בפורום על פירוולים שונים,תקרא אותו.

כדי לפרמט צריך דיסק התקנה של וינדוס. אתה לא יכול לשמור תוכנות שאתה לא מעוניין שימחקו, אבל בחלק מהתוכנות ניתן לשמור הגדרות על מנת לשחזר את ההגדרות שהיו לפני הפירמוט.

פורסם
  • מחבר

אוקיי,יש לי גם שאלה על Registery Mechanic

הוא עושה סריקה על כל המחשב וקבצי Register,אבל שמתי לב שהוא מוצא כל מיני דברים שזה-

Custom Controls

Software Locations

Help and Resources

Shared DLL's

ועוד כמה....

מה זה בדיוק???צריך למחוק אותם?

פורסם

אלה הם איזורים ב-REGISTRY, שמכילים שגיאות. כדאי למחוק את מה שהוא מוצא.

מנסיון עם הרבה זמן עם התוכנה, אין איתה שום בעיות.

מאוד ממליץ גם ללחוץ על כפתור ה-OPTIMIZE. משפר את זמני הפעלת\כיבוי המחשב.

פורסם
  • מחבר

פיירול מותקן בראוטר זה מומלץ?

ובפיירול,איזה פורט צריך לחסום גישה בין שני מחשבים?

פורסם

לא ממש מבין בכל מה שקשור לרשתות..יש לזה פורום מיועד.

עד כמה שידוע לי, פירוול שיש בראוטר שומר רק על תקשורל נכנסת, אבל לא על תקשורת יוצאת. לכן כדאי גם שיהיה פירוול תוכנה שישמור על התקשורת היוצאת, ויתן אישורים/יחסום תוכנות.

בקשר ל-2 מחשבים: אילו מחשבים? מחשבים ברשת? או סתם מחשבים באינטרנט?

בעקרון אם לא הוגדרה גישה למחשב, אז לא תהיה גישה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים