עבור לתוכן

איך קוראים לתהליך הזה כשקונים אוזניות חדשות ועושים שהם ישמיעו רעש של רדיו?

Featured Replies

פורסם

איך קוראים לתהליך הזה כשקונים אוזניות חדשות ועושים שהם ישמיעו רעש של רדיו? :nixweiss:

פורסם

אני רק יודע שקוראים לזה רעש לבן אבל לא יותר מזה

פורסם
  • מחבר

לא שאלתי איך קוראים לרעש של הרדיו

ורעש לבן זה בטלויזיה לא ברדיו

שאלתי איך קוראים להתליך שעושים עם האוזניות כדי שהם יהיו טובות יותר?

פורסם

אתה מדבר על break-in?

פורסם
  • מחבר

כן זה

תודה רבה

פורסם

אכן הוא מדבר על זה.

וד"א, לרעש של רדיו קוראים רעש לבן גם כן.

ועוד ד"א, בכלל לא חייב להשתמש ברעש לבן, פשוט חובה לעשות זאת בהדרגתיות. אני אפילו ממליץ לא לעשות עם רעש לבן, אלא לשמוע מוזיקה ולהנות מהאוזניות.

Anatoli.

פורסם

איך זה עובד בדיוק?

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת איך?

אתה מחבר אוזניות לרדיו ושם לא בתדר ששומעים בו שידור אלא בתדר שעושה את הרעש המציק כשאין שידור ומשאיר את זה לזמן מסוים

פורסם

איך זה עובד בדיוק?

זהו שזה לא.

זאת אומרת שזה לא משהו בדוק, ולא תמצא את זה בחוברת של היצרן, זאת בסך הכל שיטה לרכך את החומר של הדריבר (הגומי שמחזיק אותו במקום אם אהני לא טועה ) כדי שהצליל ישמע טוב יותר, כנראה בגלל שלממברנה יהיה יותר חופש לזוז.

זה מאוד תאורטי ולא בהכרך עוזר בכל אוזניה אצל כל בן אדם (הכל עניין של טעם גם).

פורסם

סבבה אז זה גם יכל להרוס?

זה בעצם כמו שאני ישמיע שיר המון זמן זה יעשה את אותו דבר לא?

פורסם

להרוס לא מאמין, רק על תשים בווליום גבוה מדי כי אתה צריך לנגן כמה שעות טובות (שמעתי שכמה עשרות שעות אפילו).

בכל מקרה זה יקרה גם אם לא תעשה את זה בעצמך לאורך הזמן שתשתמש באוזנייה.

אגב איזה אוזנייות?

פורסם

מממ קניתי (אם אתה מכיר) את ICAN של Ultrasone שמעתי עליהם הרבה דברים טובים

פורסם

אני לא מכיר את האוזניות, אבל אם הן לא איכותיות ומעלה (נגיד מעל ל250 ש"ח... וזה גם לא איכותי במיוחד..) אז לא תרגיש בהבדל גם אם יש לך שמיעה אבסולוטית...

אם זה אוזניות איכותיות, אז את הבראייק אין עושים במשך כמה שעות טובות (אפילו 30~), כאשר כל כמה דקות מעלים את הווליום בקצת. בהתחלה שמים על ווליום מינימאלי שאתה יכול לשמוע, ומשם מעלים עד 80%~ מהמקסימום. (לא רצוי להגיע למקסימום...)

עוד עצה, היא חיזק של מה שאנטולי כתב: רצוי להשמיע מוזיקה שאתה שומע בד"כ ולא רעש לבן... כמובן שאתה יכול להקשיב למוזיקה בזמן התהליך ;)

מה שקורה בתהליך הוא שהממברנה מתרככת, מקבלת צורה קצת שונה ומתחזקת קצת (ככה גם התהליך נעצר... היא מספיק חזקה כדי לעמוד בעומס של הקול בלי להתרחב...). באוזניות מסויימות, אם לא תעשה בראייק אין, אז תוכל לשמוע שינוי בצליל עם הזמן, בין התחלת שמיעה לחצי שעה אחרי (לדוגמא...). עם הזמן זה יסתדר, פשוט אם יש לך שמיעה טובה אז זה יכול לעצבן שהצליל משתנה בחצי טון כל כמה דקות :P

פורסם

הן עולות 700 ש"ח בארץ ובחו"ל הם עלו לי 500 הם ממש מגניבות הם עושות אפקט שכאילו אתה שומע מרמקולים

פורסם
באופן "מכני" הרמקולים הם (רמקולים דינאמיים בלבד, איני מציג שום סוג אחר) בעצם חומר גמיש שנע כתגובה לכח המגנטי שנוצר בין השדה האלקטרו-מגנטי (הסליל מאחורי הרמקול בו עובר הזרם של המגבר) והמגנט שנמצא באחורי כל אלמנט. בעת קבלתם מהמפעל הם אינם גמישים דייה ויש צורך "למתוח" אותם לאט לאט ובעדינות בכדי שלא ייקרעו/ייסדקו/ייפגמו.

בעת תהליך ה-Break-In אתה מבצע גם תהליך אחר של Burn-In בו התכונות החשמליות של המגבר, הרמקולים וכל שאר חלקי המערכת מתאימים עצמם למצב האידיאלי (ברוב המיקרים, כבר שמעתי מקרה או שניים בהם הסאונד רק נהרס, הפירוט גבר אך הצליל נשמע הרבה פחות דינמי וחיי). כפי שכבר ציינתי ישנם אנשים שטוענים כי התהליך כולו פסיכולוגי וההבדל הנשמע נובע מכך שאתה מחכה להבדל, ומכך שהאוזן מתרגלת לצליל. אני שמעתי מספר רמקולים לפני ואחרי הפתיחה והם נשמעו פשוט הרבה יותר טוב לאחר ההרצה שלהם שערכה (במקרה האחרון עם המורלים שלי כ-50 שעות לערך).

שים לב, גם רמקול שעמד המון זמן ללא כל תנועה יאבד את היכולת שלו לנוע כראוי והצליל יישמע עמום וחסר דינמיות, תהליך פתיחה טוב (מומלץ גם להגביר קצת את הבאס בדר"כ אבל ממש לא חובה) יגרום להם לחזור לגדולתם.

אם רק היית עושה חיפוש...

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים