עבור לתוכן

חשיבות הכרטיס קול בחיבור לרסיבר

Featured Replies

פורסם

שלום

רציתי לדעת על כמה האיכות של הערטיס קול חשובה כשמחברים אותו לרסיבר או למגבר והאם היא בכלל חשובה, כי למעשה הכל נעשה ברסיבר ומה שהוא עושה זה רק לקשר ולהעביר מידע...

ורציתי לדעת לאיזה כרטיסי on-board יש יציאה דיגיטלית ואיזה? (אופטית/ קסואלית או שניהם):

Creative CT5880

AC97

ALC650

עריכה: והאם יהיה הבדל משמעותי בין כרטיס אונ-בורד לפורטיסימו3?

off-topic

אם כבר נוגעים בנושא, אז האם כרטיסי קול יודעים לפעח Dolby-Digital, Dolby Pro-Logic וכדומה...

פורסם

יש לכרטיס חשיבות די גדולה בחיבור רסיבר או כל בר אחר..אחרי הכל הוא קובע את האיכות ה"ראשונית"

פורסם

האמת? באודיו לכל רכיב יש חשיבות.

אפילו לכבלים, אני משתמש בכרטיס קול על הלוח (די טוב, cmedia 5.1 ) עם כבל מעולה (respect!) ומאוד יקר שמחבר בים המחשב לרסיבר

ורמקולים גדולים ונחמדים.

האיכות? מעולה.

אם היה י כרטיס קול כמו פורטיסימו או GTXP או טראטק sixpack היה עוד יותר טוב בהרבה.

פורסם
  • מחבר

אז מה אתם אומרים?

כדי להשקיע עוד 250 שקל בפורטיסימו3?

והוא יודע לפענח DD/DLP...?

ולאוןבורד יש יציאה דיגיטלית? ;D

וכמה עלה לך הכבל?

זהו בינתיים 8)

פורסם

אני קניתי כבל קאוקסלי דיגיטלי של 5 מטר של Vivanco לפני כמה זמן, אבל אני לא זוכר את המחיר... נראה לי בסביבות ה-300 ש"ח.

אולי בעצם 150.. ממש לא זוכר..

היה שמה גם Monster Cable ממש יקרים..

אבל זה שטות..

יש לוחות עם יציאה דיגיטלית Onboard.. פשוט תסתכל במפרט של הלוח..

אם זה לא יספק אותך.. תמיד תוכל להוסיף כרטיס לאחר מכן..

פורסם

עלה 30 שקל (נשמע כלום מה?) אבל כבלים כאלה עולים 5............

זה כבל מצופה זהב בחיבורים עבה מאוד בערך 2 מטר אורך

פורסם
  • מחבר

באמת הרגשת הבדל עם הכבל שעלה 300 שקל?!?

ובמפרט של הלוח לא איזה יציאות יש לכרטיס

זה לוח אפוקס 8K5A2

או GA-7VRXP... עוד לא החלטתי

וכרטיס יכול לפענח DD או DLP?

פורסם

לא הכרטיס מפענח, זה המעבד שעושה כן. לכרטיס יש רק יציאות. ותו לא.

פורסם
  • מחבר

אבל אם אני לא טועה, המעבד לא עושה את זה ככה סתם, צריך לעשות את זה עם תוכנה או משהו לא??

זה אומר שנגיד במשחקים, הוא לא יכול לעשות את הסוואנד פרו לוגיק או משהו כזה... :-X

ואני מבין שאין יציאות דיגיטליות על הכרטיסי אונ-בורד שציינתי...

פורסם

מנסיוני בתחום, יש שני גורמים משמעותיים:

1. הרמקולים - המרכיב הכי הכי הכי חשוב. שווה להשקיע הרבה כסף כי זה מה שיקבע את האיכות האמיתית של הסאונד.

2. איכות ה- MP3. אם ה-MP3 מוקלט בפחות מ-192, ניתן לשמוע עיוותים בקול. WMA לפחות ב- 128.

כל השאר - מגבר (אלא אם כן בחרת חברה ממש לא מוכרת),כבלים, CD, כרטיס קול - כמעט ולא משמעותיים. אם אתה צריך למתוח כבל ארוך, תוודא שיש לו סיכוך טוב ושהוא לא עובר ליד חוטי חשמל. כל ה- monster למיניהם זה בזבוז כסף אחד גדול ברוב המקרים.

פורסם

האיכות של הרסיבר חשובה ביותר ויש הבדלים ברורים ומשמעותיים בין הצליל שתשמע מרסיברים שונים (בעיקר בין חברות שונות)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים