עבור לתוכן

רשת-שתי קומות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני פשוט לא מבין כלום כלום ברשתות תקשורת

יש לי בבית שתי קומות ומחשב עם המודם למעלה והמחשב השני למטה

אני העברתי כבל רשת מהחלונות מבחוץ זה מכוער ומגעיל ולא נוח ושמעתי גם מסוכן אם יש ברק

אני לא יודע מה זה נתב רשת אלחוטית וכל כאלה משהו פה יכול להסביר לי ממש בקצרה איך זה עובד ומה אני צריך לקנות שזה יעבוד לי בלי חוטים?

*המחשב למטה הוא נייד של IBM ויש בו כרטיס רשת אלחוטי

פורסם

אתה יכול לעשות רשת אלחוטית.... הבעיה היא שאני בספק כמה היא תעבוד לך טוב לאור המרחק בין הקומות.

פורסם

אולי דרך הקיר?

פורסם

ישנן כמה אופציות בנוגע להפעלת רשת בייתית, נתחיל בהסבר על Wireless lan :

* ראשית צריך להתחשב בצורה שבא הבית שלך בנוי - כלומר האם יש הרבה קירות עבים בדרך

בין המחשב לבין הראוטר (נתב), במידה ולא, אתה יכול לקנות נתב שתומך בתקן 802.11B מה שנותן

תמיכה בהעברת נתונים בקצב של 40 MBPS (מגה לשניה) .

* במידה וכן יש מרחק בין הנתב למחשב - והוא עובר בין הרבה קירות ואפילו ממ"ד (חדר ביטחון) ניתן לרכוש

ראוטר שתומך בתקן 802.11G ותומך בקצב העברת נתונים עד 54 MBPS וכן פועל בתדר 2.4 GHZ .

בכל אופן תמיד אתה יכול להכניס באמצע מגבר - אשר יבצע פעולה של הגברת האות .

וכן תמיד ניתן להשתמש ברשת קווית, ממוסדת, ופרוסה בצורה מקצועית ולא דרך חלונות וכבלים חשופים (אני לא יודע לגבי הברקים :) אבל זה אכן לא ממולץ) .

לעוד שאלות ניתן לפנות אליי בכתובת הדוא"ל שלי,

בהצלחה,

חיים,

פורסם
  • מחבר

הבית בנוי ככה בערך

[attachment deleted by admin]

פורסם

ישנן כמה אופציות בנוגע להפעלת רשת בייתית, נתחיל בהסבר על Wireless lan :

* ראשית צריך להתחשב בצורה שבא הבית שלך בנוי - כלומר האם יש הרבה קירות עבים בדרך

בין המחשב לבין הראוטר (נתב), במידה ולא, אתה יכול לקנות נתב שתומך בתקן 802.11B מה שנותן

תמיכה בהעברת נתונים בקצב של 40 MBPS (מגה לשניה) .

* במידה וכן יש מרחק בין הנתב למחשב - והוא עובר בין הרבה קירות ואפילו ממ"ד (חדר ביטחון) ניתן לרכוש

ראוטר שתומך בתקן 802.11G ותומך בקצב העברת נתונים עד 54 MBPS וכן פועל בתדר 2.4 GHZ .

בכל אופן תמיד אתה יכול להכניס באמצע מגבר - אשר יבצע פעולה של הגברת האות .

וכן תמיד ניתן להשתמש ברשת קווית, ממוסדת, ופרוסה בצורה מקצועית ולא דרך חלונות וכבלים חשופים (אני לא יודע לגבי הברקים :) אבל זה אכן לא ממולץ) .

לעוד שאלות ניתן לפנות אליי בכתובת הדוא"ל שלי,

בהצלחה,

חיים,

זה בכלל לא נכון מה שכתבת, אדון חיים.

תקן 802.11b פועל במהירות מירבית (תיאורטית) של 11mbps (מגה - ביט) , וכמו תקן G גם הוא פועל בטווח תדרים 2.4גה"ץ.

תקן G אכן פועל במהירות של 54מסל"ש, אבל לא בדיוק הבנתי מה טוב בו יותר "נגד" קירות עבים....

פותח הת'ראד - המקרה שלך הוא דיי גבולי - כמובן שאני ממליץ להעביר כבלים במקום רשת אלחוטית במקרה הזה, אבל יכול להיות שהאלחוט דווקא כן יעבוד אצלך. אם יש לך אפשרות כדאי שתשאיל מכשיר אלחוטי (נתב או AP) , תמקם אותו בקומה למעלה ותבדוק את הקליטה בקומה השניה.

חוץ מזה - קח בחשבון את מיקומו של המכשיר - מיקום ליד חלון יכול לעזור, ומיקום בממ"ד למשל מפריע מאוד.

בהצלחה לך.

פורסם
  • מחבר

אולי זה שתי קומות אבל זה ממש קרוב אחד לשני ממש בכמה מטרים אולי 7 ללא קירות ו4 עם קירות

פורסם

עדיין אי אפשר להבטיח שזה יעבוד כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

כמה זה אמור לעלות הכל כולל הכל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים