עבור לתוכן

CRT ומסכים בכלל, יש למה לחכות?

Featured Replies

פורסם

התוכנה הזאת תעזור גם למסכי CRT??

ClearType מיועד רק למסכי LCD. במסכי CRT אתה סתם תראה את הטקסט לא בפוקוס וקצת יותר צבעוני.

במסכי CRT פיקסל הוא נקודת צבע אחת (שלוש קרניים בצבעים שונים שנפגשות במקום אחד) במסכי LCD מסיבות טכניות שונות אי אפשר לשים את הצבעים אחד על השני, ולכן כל פיקסל בנוי משלושה פיקסלים קטנים בצבעי RGB שנמצאים אחד ליד השני, ClearType במקור הומצאה ע"י בחור אחד לפני כמה שנים להחלקת טקסטים במסכים של מחשבים ניידים, מיקרוסופט קנו את הפטנט או את האיש שהמציא את הטכנולוגיה (או אולי סתם השתלטו על העולם ועוד לא סיפרו לנו) והטמיעו אותה במערכת ההפעלה.

בקשר ל ClearType תהרוג אותי אבל אני לא מבין למה אנשים אוהבים להוציא את הטקסט שלהם מפוקוס (בהגזמה כמובן).

אחרי שכיוונתי את ClearType עם התוכנה של מיקרוסופט הטקסט אצלי בפוקוס מושלם.

Bagheera-איזה מסכי LCD נחשבים לטובים מספיק בשביל להשוות אותם עם מסכי CRT??

והאם יהיה להם בדיוק את אותה כמות צבעים שיש למסכי CRT?

תקרא קצת אחורה, רשמנו שם שמות של חברות ודגמי מסכים שהם ברי השוואה ו(לדעתי) אפילו טובים יותר ממסכי CRT מקבילים. (מסכים של EIZO, הדגמים היקרים יותר של ViewSonic ו-Samsung וכו')

יש שם גם לינק לסקירת דגמי 2006 של מסכי 19" LCD באתר tomshardware.

• תגובות 67
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם אני לא טועה CRT הפיקסלים שלו זה צבע כחול אדום ויורוק צמודים אחד לשני וזה יוצא את הצבע..

במסכי LCD הפיקסל יכול להיות כל צבע

אבל זה לא משנה ..

ןהמסכי LCD האלה טובים מ-CRT בכל תחום ניגודיות,גוונים,עומק צבע,חדות,רזולוציה,גודל נקודה.

אם הם טובים בכל זה יותר מ-CRT אני קונה עכשיו אחד!!!!!!

פורסם

הסיבה-

מסך רגיל, CRT- יחס 4:3, שמתאים לרזולוציה 1024X768 (שים לב ש 768 זה שלושה רבעים מ 1024)

מסך LCD- יחס 5:4, שמתאים בול ל 1280X1024. אותו סיפור. לכן 1024X768 לא נראה כל כך טוב על LCD, המסך "מותח" את התמונה שתהיה שלמה

אם היו עוד רזולוציות ביחסים של 5:4, זה היה נראה מעולה.

זה לא הדבר היחיד שגורם ל-LCD להראות פחות טוב ברזולוציה שאינה טבעית.

קח למשל מסך ברזולוציה טבעית של 1600:1200, ונסה להציג עליו תמונה ברזולוציה 1024:768.

יש לך לאורך המסך 1600 פיקסלים, אולם התמונה מורכבת מ-1024 פיסקלים לאורך בלבד. כדי לקבל תוצאה מושלמת, כל פיקסל מתוך ה-1024 שמרכיבים שורה בתמונה צריך להמתח ל 1.5625 פיקסלים בתצוגה. כיוון שאין חצאי פיקסלים במסך LCD, ולא ניתן להקטין את גודל כל פיקסל, הבקר של המסך מבצע אינטרפולציה שהתוצאה שלה לעולם לא יכולה להיות מושלמת יחסית לתמונה המקורית.

היה גם מישהו ששאל אם מסכי LCD נצרבים - התשובה היא כן, אם תשאיר תמונה מסויימת על המסך לאורך מספר ימים, בסופו של דבר היא תצרב לאט לאט. אם תתן למסך לנוח זמן מה (מספר ימים) הצריבה תעלם לאט לאט, לא בטוח האם לחלוטין.

פורסם

OK, החלטתי לקרוא קצת כדי לוודא שאני לא אומר שטויות

http://en.wikipedia.org/wiki/Cleartype

לא צריך לדעת יפנית בשביל להבין את התמונות האלה:

http://www.atmarkit.co.jp/fpc/xp_feature/cleartype/cleartype.html

ובשביל הכיף, הFAQ של MS על ClearType:

http://www.microsoft.com/typography/ClearTypeInfo.mspx

אמרתי כמה שטויות, אבל עכשיו אני אתקן אותן:

כל מסך CRT או LCD מציג פיקסל אחד ע"י 3 נקודות צבע צמודות, לא חופפות, אבל בגלל שבCRT אלה קרני אור, הן מתפשטות טיפה ועולות אחת על השניה (זה כמו להדפיס צבע על נייר רגיל, כל נקודה מתפשטת לרדיוס קצת גדול יותר מהמקורי ולכן התמונה לא חדה כמו על נייר מיוחד) ולכן המסכים האלה פחות חדים מLCD.

מסכי LCD יכולים להעזר בClearType בשביל לשפר את ההחלקה של הפונט.

ב99% ממסכי הLCD סידור הצבעים (תת-פיקסלים) בכל פיסל הוא זהה מבחינת כיוון (אחד ליד השני) ומבחינת סדר הצבעים (אדום, ירוק, כחול).

במסכי CRT ובאחוז מאד קטן ממסכי הLCD יש מס' סידורים שונים של תת-הפיקסלים (מלמעלה למטה, כמו כוורת וכו') ומס' סידורי צבעים, יש מסכים עליהם זה יכול לשפר את המראה של הפונט, אבל לא כולם.

בדיוק בשביל זה יש התוכנה של מיקרוסופט - לכוון את ClearType שיעבוד על כמה שיותר סוגי מסכים

שימוש בClearType נותן חדות על חשבון דיוק כרומטי (כלומר - הטקסט לא 100% בצבע שהוא אמור להיות בגלל שההחלקה של האות נעשית עם פיקסלים צבעוניים)

פורסם
  • מחבר

:yelclap:

אחלה מידע

פורסם

אני מעריך ומוקיר את המידע שהביא - TomB לידיעת משתתפי הפורום. עם זאת רציתי לומר שאצלי במסך - Eizo FlexScan L778 הטקסט אצלי חד וברור מאוד. ללא שום תוכנה לשיפור הטקסט. ולמרות שהמסך עובד ברזולוציה אחת מתחת לרזולוציה הטבעית כרי - 1024X768 ותאמינו לי פשוט אצלי אין מה לשפר. נכון שמורידים רזולוציה התמונה נמתחת אולם אצלי לא מורגש. אולי זה מעיד על איכותו של המסך אולי.

פורסם

אני מעריך ומוקיר את המידע שהביא - TomB לידיעת משתתפי הפורום. עם זאת רציתי לומר שאצלי במסך - Eizo FlexScan L778 הטקסט אצלי חד וברור מאוד. ללא שום תוכנה לשיפור הטקסט. ולמרות שהמסך עובד ברזולוציה אחת מתחת לרזולוציה הטבעית כרי - 1024X768 ותאמינו לי פשוט אצלי אין מה לשפר. נכון שמורידים רזולוציה התמונה נמתחת אולם אצלי לא מורגש. אולי זה מעיד על איכותו של המסך אולי.

לא, זה פשוט מעיד שהיתרגלת למסך שלך ולעבודה ברזולוציה לא אופטימלית.

לפי העיניים שלי ClearType נראה כמו ניסיון רע לבצע AA על טקסט מה שמוציא אותו מפוקוס ועושה אותו צבעוני.

ישנם שתי שיטות הצגה של הצבעים ב CRT והם Apture Grill בו הצבעים מסודרים כמו ב LCD בשלושה מלבנים קטנים לכל פיקסל

ושיטת Shadow Mask שבה כל פיקסל מורכב משלוש נקודות עגולות שמציגות את צבעי היסוד.

כל מסכי ה LCD פועלים בשיטה שנראית דומה ל Apture Grill.

פורסם

זה בעיקר בגלל שיש לך את אחד מהמסכים הכי טובים בשוק... ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים