עבור לתוכן

CRT ומסכים בכלל, יש למה לחכות?

Featured Replies

פורסם

LazyBoy לא פיספסתי כלום. אתה הפכת את הנושא לעניין של טעם, והדבר לא כך. או שהתמונה מגורענת או שלא וגם אם יש לך ראייה ביונית. נכון שכל אחד מתרשם מכל מסך אחרת, אבל זה לא רלוונתי. כי הדבר תלוי בהרבה אספקטים או גורמים איך שתרצה, שלא אמנה אותם כרגע...

• תגובות 67
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

במסכי CRT גם גודל הנקודה יותר קטן בדרך כלל..

יש לי מסך 17 LCD בבית וב רזולוציה 1280*1024 רואים את הפיקסלים יותר ברור מאשר ה-17 CRT שלי ברזולוציה 1024*768

אפשר להגיד גם שבמסכי CRT התמונה נראת יותר חלקה..

תשים לב גם לטקסט, רואים אותו מפוקסל טיפה, אבל אפשר להסתדר..

פורסם

אני בדקתי לפי ה-TASKBAR

שם הכי קל לבדוק..אני מסתכל על הסרגל הכחול הזה..

ב-LCD הוא נראה ממש מופוקסל בהשוואה למסך CRT כמו 786FD של טרינטרון

פורסם
ואין שום גרעינים ולא בוטנים
:xyxthumbs:

למה תמיד דיונים כאלה הופכים לויכוחים והשוואות של מי משתין יותר רחוק? לא מבין אתכם.

כמו שאמרו, יותר נכון כמו שאמרתי אני ראשון - הכל עניין של התאמה למשימה ושל טעם אישי.

לי יש את ה ViewSonic VP191 ואני מרוצה כאילו מחר בוטל.

הצבעים נפלאים, התמונה חדה, אני מעצב גראפי, אני רואה טלויזיה ואני כותב מסמכים על המסך הזה ואף אחד לא יצליח לשכנע אותי שהייתי יכול לראות דברים יותר טוב על מסך CRT, ולו בגלל שמסך CRT באותו גודל היה צריך להיות 21 אינץ, היה עולה יותר והייתי צריך לקנות שולחן בעומק של 30 ס"מ יותר וגם אז לא היה מקום למקלדת.

אבל שוב, זה אני. יש לי חברים גרפיקאים שלא מסוגלים להבין איך אני לא רואה שזה לא בסדר... יופי להם.

מצד שני אני לא משחק משחקים, אז אני לא יכול להעיד אם דברים באמת מתעוותים ברזולוציות נמוכות.

לכותב הת'רד - יש לך עין חדה ואתה רוצה להיות בטוח שמה שאתה קונה יתאים למשימות שלך? לך לחנות רצינית שמוכרת מסכי high end (רמז: לא "אופיס דיפו") ותבקש שיראו לך מסכי CRT וLCD בתחום המחיר שקבעת לעצמך.

לא יודע אם יש כזו חנות דרך אגב, אבל אתה יכול גם לקפוץ ללשכות שירות או חברות עיצוב גראפי ולראות על איזה מסכים הם עובדים. הרבה מהם לפי מה שיצא לי לראות עובדים על מסכי 21 ו23 אינץ' של אפל שהם נפלאים בכל קנה מידה, אבל דורשים משכנתא קטנה.

והרבה יותר מהם עובדים על מסכים ישנים זולים בגודל 15 אינץ' של ProView ודומיהם, אז אולי זה לא אומר כלום.

דרך אגב, מישהו פה מוכן להסביר לי מה בדיוק הקשר בין גודל נקודה למסכי LCD? תקנו אותי אם אני טועה אבל גודל פיקסל במסך LCD הוא אבסולוטי - יש רזולוציה אחת וגודל הנקודה הוא גודל המסך חלקי מס' הפיקסלים בו. לי זה נשמע הגיוני לפחות.

פורסם

אני בדקתי לפי ה-TASKBAR

שם הכי קל לבדוק..אני מסתכל על הסרגל הכחול הזה..

ב-LCD הוא נראה ממש מופוקסל בהשוואה למסך CRT כמו 786FD של טרינטרון

אתה בטוח שהמסך ברזולוציה הטבעית שלו ו-ClearType מופעל? הTask bar שלי לא היה יכול להיות חלק יותר...

אל תשכח שמסכי LCD חדים יותר ודברים שנעלמים במסכי CRT מופיעים פתאום כשמסתכלים עליהם בLCD,

אני יכול לתת לך ניסוי - לך לחנות שמוכרת טלויזיות LCD וסתכל על שידור של משחק כדורגל בYES - במשחק כדורגל יש הרבה תנועה = דחיסת נתונים יותר גבוהה.

במסך פלזמה או CRT המשחק יראה חלק, על טלויזית LCD אתה תראה את כל הפאקים של הדחיסה, פיקסלים מרובעים בגודל 8X8 וגושי צבע.

זה בגלל שהחדות של הטלויזיה יותר טובה, לא בגלל שאיכות התמונה בטלויזיה הזו פחות טובה...

פורסם

TomB תקרא לזה גודל נקודה, פיקסל. אז תרשה לי להבהיר מדובר פה על...Pixel Pitch כך לפחות לדברי היצרנים. אז תפרש את זה איך שאתה רוצה לא רלוונתי. בכלל למה להיתפש להגדרות כולנו מדברים על אותו דבר. ולאבסולוטי אין קשר לכך.... :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

חברה תודה על המידע אתם מוזמנים להוסיף עוד ממנו למי שיש

duk4u עשה טובה, בלי התנצחויות, כמו שזה נראה עכשיו הת'רד הזה חף מ פאן בוייזס וילדים.אשכרה מידע מועיל.

פורסם

ובהקשר של כותרת הת'רד...

יש איזה תכנון ל-OLED בסדר גודל של מסך מחשב, או שזה מיועד רק למכשירים ניידים קטנים?

(עריכה)

עכשיו ראיתי בויקיפדיה שלפני שנה בערך היה אב טיפוס למסך OLED 40 אינץ'.

כמו כן, כתוב שם שיש ל-KODAK פטנט על זה, מה שאומר שכנראה שיש מצב שהטכנולוגיה לא תפרוץ עד אחרי תפוגת הפטנט...

פורסם

הפטנט לא יפוג.

מסכי OLED נמצאים בשימוש נרחב היום בעיקר בנגני mp3 (לדוגמה- Creative Zen Micro Photo)

כרגע אין תכנון למסכי OLED למחשב.

אני מחכה לדבר האמיתי הבא- QRLEPOI

Quick Response Light Emmiting Powder On Isolator

זמני תגובה של מליונית השניה, עומק צבע טוב הרבה יותר גם משל CRT, יתאים לכל הצרכים, דק ב 50% ממסכי LCD של היום

ללא תאורה אחורית (האבקה מפיצה בעצמה אור), והכי חשוב- זול זול זול! רק שיסיימו כבר את הפיתוח D:

Strength- אני אשמח לדעת איזה מסך יש לך (ה LCD)

הסאמסונג 730B חף מפיקסול אפילו על הטאסקבאר.

פורסם

הרבה חברות בתעשיה רואות את הOLRED בתור העתיד - חומרים זולים, אפשרות לעבוד עם משטחים גמישים, צבעים יותר טובים מLCD ועוד.

הבעיה שמונעת מהם להתחיל לחדור לשוק היא שקשה למצוא חומרים (בעיקר לאור כחול) שחהחיים שלהם מספיק ארוכים (10,000 שעות עבודה ויותר) בשביל מוצרים כמו טלויזיות.

אם אני לא טועה, אורך החיים הנוכחי של מסכי OLED הוא לא יותר מ5000 שעות, אולי זה נשמע הרבה אבל אורך החיים של מסכי פלזמה לדוגמה הוא 60,000 שעות כך שיקח זמן עד שמסכים כאלה יגיעו לרמה המתאימה לצריכה ביתית.

פורסם

טוב, תראה, זו הבעיה עם העובדה שהמסך שלך חי ;D

אני מעדיף מסך דומם לא אורגני, כמו כל בנאדם נורמלי :xyxthumbs:

פורסם

הפטנט לא יפוג.

מסכי OLED נמצאים בשימוש נרחב היום בעיקר בנגני mp3 (לדוגמה- Creative Zen Micro Photo)

כרגע אין תכנון למסכי OLED למחשב.

אני מחכה לדבר האמיתי הבא- QRLEPOI

Quick Response Light Emmiting Powder On Isolator

זמני תגובה של מליונית השניה, עומק צבע טוב הרבה יותר גם משל CRT, יתאים לכל הצרכים, דק ב 50% ממסכי LCD של היום

ללא תאורה אחורית (האבקה מפיצה בעצמה אור), והכי חשוב- זול זול זול! רק שיסיימו כבר את הפיתוח D:

Strength- אני אשמח לדעת איזה מסך יש לך (ה LCD)

הסאמסונג 730B חף מפיקסול אפילו על הטאסקבאר.

יש לי כמה מסכי LCD אחד VIEWSONIC VE500 משהו

עוד אחד סאמסונג אני חושב דגם 710T (אצל אבא שלי)

וגם SONY S73..

ובכלל בכל מסכי ה-LCD ראיתי את הטסק בר יחסית מופקסל לא יודע את הסיבה אולי זה באמת בגלל שהתמונה יותר חדה..לא יודע..

וTOMB-אתה יכול להסביר לי מה כזה טוב ב-CLEAR TYPE??

הכתב נראה כזה מגעיל עבה מדי בעע :s07:

פורסם

תוריד מהאתר של מיקרוסופט את התוכנה ClearTypeTune.exe, היא נותנת לך מספר אופציות לכוונון cleartype כדי שיראה טוב על המסך שלך.

אם אני מבין נכון יש כמה סידורי תת-פיקסלים והתוכנה הזו נותנת לך לבחור מה הנכון מבחינת המסך שלך.

(cleartype משתמש בעובדה שכל פיקסל על מסך LCD מורכב משלושה תת-פיקסלים בצבעים שונים שמונחים אחד ליד השני ומנצל את זה כדי להחליק טקסט יותר ממה שאפשר במסך CRT, תיאורטית ברמה טובה פי 3. סתם במקרה שמישהו רצה לדעת)

גם אצלי בהתחלה זה הפך את הפונטים לשמנים מכוערים והתוכנה הזו כיוונה את זה ועכשיו הטקסט אצלי רזה וחלקלק.

פורסם

יש לי כמה מסכי LCD אחד VIEWSONIC VE500 משהו

עוד אחד סאמסונג אני חושב דגם 710T (אצל אבא שלי)

וגם SONY S73..

ובכלל בכל מסכי ה-LCD ראיתי את הטסק בר יחסית מופקסל לא יודע את הסיבה אולי זה באמת בגלל שהתמונה יותר חדה..לא יודע..

וTOMB-אתה יכול להסביר לי מה כזה טוב ב-CLEAR TYPE??

הכתב נראה כזה מגעיל עבה מדי בעע :s07:

המסכים שלך נחשבים ישנים ובכל מקרה לא מדד ליכולת העכשווית של טכנולוגית ה LCD.

בקשר ל ClearType תהרוג אותי אבל אני לא מבין למה אנשים אוהבים להוציא את הטקסט שלהם מפוקוס (בהגזמה כמובן).

פורסם

תוריד מהאתר של מיקרוסופט את התוכנה ClearTypeTune.exe, היא נותנת לך מספר אופציות לכוונון cleartype כדי שיראה טוב על המסך שלך.

אם אני מבין נכון יש כמה סידורי תת-פיקסלים והתוכנה הזו נותנת לך לבחור מה הנכון מבחינת המסך שלך.

(cleartype משתמש בעובדה שכל פיקסל על מסך LCD מורכב משלושה תת-פיקסלים בצבעים שונים שמונחים אחד ליד השני ומנצל את זה כדי להחליק טקסט יותר ממה שאפשר במסך CRT, תיאורטית ברמה טובה פי 3. סתם במקרה שמישהו רצה לדעת)

גם אצלי בהתחלה זה הפך את הפונטים לשמנים מכוערים והתוכנה הזו כיוונה את זה ועכשיו הטקסט אצלי רזה וחלקלק.

התוכנה הזאת תעזור גם למסכי CRT??

Bagheera-איזה מסכי LCD נחשבים לטובים מספיק בשביל להשוות אותם עם מסכי CRT??

והאם יהיה להם בדיוק את אותה כמות צבעים שיש למסכי CRT?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים