עבור לתוכן

CRT ומסכים בכלל, יש למה לחכות?

Featured Replies

פורסם

תודה על הפרוט

אני משמש כרגע(5 שנים כבר) ב view sonic pf775 שזה לדעתי מסך מדהים מבחינת חדות עומק צבע רוויה וכו'

בקרוב היום שלו יגיע הוא מתחיל לגמגם פה ושם

על מסך אני ממש לא רוצה להתפשר, ואני מתבאס לקנות crt חדש

בגלל הניסיון אני כנראה אלך על viewsonic

אבל

מישהו יודע עם ל 930 יש את הפאנלים האיכותיים יותר כמו שנכתב פה צmva/pva ?

עריכה: מצאתי-הוא mva

מה העומק צבע שלו?16.???

עריכה: מצאתי 16.7

הפרטים האלו לא מופעים ב'ספק' שלו

בכל מקרה אני אשלח להם מייל עם שאלות אבל אם מישהו יודע אשמח לתשובה

השימושים הם לגרפיקה 2d/3d

משחקים וסרטים

זה יהיה מסך מעולה לצרכים שלך - LG L2000C ( יש לו פאנל מתקדם יותר מה - VIEWSONIC VP930B ויש לו רזולוציה מקסימלית גדולה יותר - 1200:1600 לעומת 1280:1024 של ה - VP930B ).

לינק - http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=13907

אבל אם אתה יותר בכיוון של משחקים מאשר גרפיקה אז תקח את ה - VIEWSONIC VP930B בגלל זמן התגובה היותר מהיר שלו.

• תגובות 67
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

overload שאלה -

אני לא משחק כמעט במשחקים, אבל כן רואה הרבה סרטים על הLCD שלי, ותהרוג אותי - לא הצלחתי לראות ירידה באיכות בגלל שזה LCD וזה לא ברזולוציה הרגילה שלו.

מה שלא יהיה, בהשוואה לCRT הקודם שלי, שאני כבר לא זוכר מה הוא היה - הכל נראה בהרבה יותר טוב.

זה באמת מפריע כל כך? לשחק ברזולוציה יותר נמוכה? או שבגלל שאתם (גיימרי הפורום) חוץ מגיימרים גם מקצועני מחשבים ויודעים שצריכה להיות ירידה באיכות אז אתם מחפשים איפה יש בעיות?

אז כנראה שאתה לא מצליח להרגיש בזה.

אי אפשר להתווכח עם עובדות :bash:

פורסם

אוקיי ועכשיו תשובה לשאלה המקורית.

לא, אין כרגע שום דבר שכדאי לחכות לו.

ישנם טכנולוגיות מבטיחות באופק

כשאני אומר אופק אני מתכוון לסוף 2007

תוכל ללמוד על חלק מהטכנולגיות האלה כאן

בקשר לצבעים, אין מסך LCD שמוסוגל לשחזר צבעים כמו מסך CRT

ישנם מסכים שמתקרבים אבל המחיר שלהם גבוה בהשוואה ל CRT באותו הגודל.

אין קשר בין תחום הצבעים ל"חום הלבן" (6500K).

בתחום הצבעים רוב המסכים הנורמלים מכסים את ה sRGB

כאשר היותר טובים מציגים יותר צבעים או משחזרים את הצבעים באמינות גדולה יותר.

פורסם

אז כנראה שאתה לא מצליח להרגיש בזה.

אי אפשר להתווכח עם עובדות :bash:

כמות השטויות שאתה מחרטט אדירה.

במשחקים לא תהיה ירידה באיכות בין רזולוציה טבעית לאחת מתחתיה, אולי אם תתקרב לרבע ס"מ מהמסך. ההבדל הגדול הוא בטקסטים.

2- כמה מסכים שלא ראית, עוד לא ראית מסך עם פאנל MVA או PVA, ראית רק TNF, שזה מה שיש לכולם בבית. פאנלי VA ממש לא נפוצים, ורווית הצבעים שלהם לעתים טובה משל CRT, אז די כבר לפלוט מילים בלי גב.

ואין ש-ו-ם משחק שמוגבל ל 1024X768

פורסם

מה עם המסכים כמו ששמים במצלמות הדיגיטליות?זה רק אני או שהם באמת הרבה יותר טובים מLCD רגילים של מחשב?ואם כן אז למה לא עושים כאלה למחשב?

פורסם

כמות השטויות שאתה מחרטט אדירה.

במשחקים לא תהיה ירידה באיכות בין רזולוציה טבעית לאחת מתחתיה, אולי אם תתקרב לרבע ס"מ מהמסך. ההבדל הגדול הוא בטקסטים.

2- כמה מסכים שלא ראית, עוד לא ראית מסך עם פאנל MVA או PVA, ראית רק TNF, שזה מה שיש לכולם בבית. פאנלי VA ממש לא נפוצים, ורווית הצבעים שלהם לעתים טובה משל CRT, אז די כבר לפלוט מילים בלי גב.

ואין ש-ו-ם משחק שמוגבל ל 1024X768

אני כבר לא יודע מה להגיד לך כנראה שיש לך בעיה בעיניים..

או שאתה לא מצליח פשוט להבחין בזה..

מתחתל-1280 זה ידוע כבר שזה BLUR

אני רואה את זה כולם רואים אז די להגיד אחרת,אם אתה לא רואה הבדל זה בעיה שלך לא יודע באמת מה להגיד לך.

פורסם

במשחקים האפקט מינימלי. בסרטים יותר משפיע, בטקסטים הכי משפיע.

אתה יודע בכלל למה האפקט הזה נוצר? אני רוצה לשמוע ממך הסבר, אם לא תדע, אני אסביר לך. יש סיבה אחת ויחידה, והיא לא מגבלה טכנולוגית של LCD.

פורסם

לא יודע בדיוק אני חושב שיש איזושהי מתיחה..

נוו תסביר..

אבל אתה מודע לזה שזה משפיע גם על משחקים??

פורסם

^^

אין בארץ מסכי LCD 17 עם פאנל PVA או MVA

לדעתי, לעבודות גרפיות (אם לא מוכנים לקנות CRT) אז רק LCD 19 כמו VP930

מי אמר שאין?! יש את הסמסונג 970P בארץ.

תקרא את זה שוב בבקשה, ושים לב להדגשה לפני שאתה מתחיל לשלוף דגמים של 19 כשדיברתי על 17

הוויכוח הזה חסר טעם, ההבדלים בין מסכי CRT לLCD הם בדיוק כמו ההבדלים בין רמקולים - חלק לא שמים לב, חלק לא אוהבים את התוצאה וחלק מרוצים עד הגג.

אני קניתי לפני כמה שבועות (לאחר תחקיר מעמיק) מסך CRT מקצועני של VS בדיוק בגלל שאין מסך LCD שמתאים 100% גם לגרפיקה וגם למשחקים.

המסך הכי קרוב שיש בארץ (נכון ללפני כמה שבועות) זה הVP930 שלצערי הרב עובד עם גודל נקודה של 0.29 שזה ענק ולא מקובל עליי.

אולי לאחרים לא תהיה בעיה עם זה - אני לא רוצה תצוגה מגורענת. (בעיקר ברזולוציות נמוכות יותר מ1280X1024)

היו כבר כל כך הרבה דיונים על זה, אין לי כוונה להיכנס שוב פעם להסברים כמו למה הצבעים בCRT שונים מLCD, או מה מספר הצבעים האמיתי שמסכי LCD מוציאים.

אני יכול לסכם ולהגיד ש:

אני לא מוכן להשקיע 3K במסך שלא יתאים ב100% גם למשחקים וגם לגרפיקה. (תקראו על הפאנלים היקרים לעומק ותבינו למה)

אני לא מוכן להשקיע 3K במסך שהטכנולוגיה שלו לא אמינה והוא יכול לקבל פיקסלים מתים אפילו חודש אחרי הקניה.

אני לא מוכן להשקיע 3K במסך שיתן לי תצוגה מגורענת.

אבל זה רק אני, אולי אחרים חושבים אחרת.

פורסם

הסיבה-

מסך רגיל, CRT- יחס 4:3, שמתאים לרזולוציה 1024X768 (שים לב ש 768 זה שלושה רבעים מ 1024)

מסך LCD- יחס 5:4, שמתאים בול ל 1280X1024. אותו סיפור. לכן 1024X768 לא נראה כל כך טוב על LCD, המסך "מותח" את התמונה שתהיה שלמה

אם היו עוד רזולוציות ביחסים של 5:4, זה היה נראה מעולה.

פורסם

לא נראה לי שזה הסיבה..

וב LCD לא רק ב-1024 לא רואים טוב אפילו ב-800*600 זה יותר גרוע

לא יודע למה בדיוק אבל ככל שיורידים יותר ה-BLUR יותר בולט..

התמונה מאבדת חדות אפשר להגיד..

פורסם

Pika007, למי אכפת מהסיבה?

מה שחשוב זה שהתצוגה מגורענת ברזולוציה לא טבעית ולכן המסכים האלה לא מתאימים לעיצוב גרפי. (לדעתי)

מה גם ש0.29 נותן מראה מגורען לדעתי גם ברזולוציה הטבעית.

פורסם

ציטוט - "אני קניתי לפני כמה שבועות (לאחר תחקיר מעמיק) מסך CRT מקצועני של VS בדיוק בגלל שאין מסך LCD שמתאים 100% גם לגרפיקה וגם למשחקים.

המסך הכי קרוב שיש בארץ (נכון ללפני כמה שבועות) זה הVP930 שלצערי הרב עובד עם גודל נקודה של 0.29 שזה ענק ולא מקובל עליי.

אולי לאחרים לא תהיה בעיה עם זה - אני לא רוצה תצוגה מגורענת. (בעיקר ברזולוציות נמוכות יותר מ1280X1024)

היו כבר כל כך הרבה דיונים על זה, אין לי כוונה להיכנס שוב פעם להסברים כמו למה הצבעים בCRT שונים מLCD, או מה מספר הצבעים האמיתי שמסכי LCD מוציאים.

אני יכול לסכם ולהגיד ש:

אני לא מוכן להשקיע 3K במסך שלא יתאים ב100% גם למשחקים וגם לגרפיקה. (תקראו על הפאנלים היקרים לעומק ותבינו למה)

אני לא מוכן להשקיע 3K במסך שהטכנולוגיה שלו לא אמינה והוא יכול לקבל פיקסלים מתים אפילו חודש אחרי הקניה.

אבל זה רק אני, אולי אחרים חושבים אחרת."

פורסם

^^

הדגשתי כמה מילות מפתח שכנראה פספסת :kopfpatsch:

הוויכוח הזה חסר טעם, ההבדלים בין מסכי CRT לLCD הם בדיוק כמו ההבדלים בין רמקולים - חלק לא שמים לב, חלק לא אוהבים את התוצאה וחלק מרוצים עד הגג.

אני קניתי לפני כמה שבועות (לאחר תחקיר מעמיק) מסך CRT מקצועני של VS בדיוק בגלל שאין מסך LCD שמתאים 100% גם לגרפיקה וגם למשחקים.

אני יכול לסכם ולהגיד ש:

אבל זה רק אני, אולי אחרים חושבים אחרת.

למה להיות :s07: בכוח?

פורסם

במסכי CRT גם גודל הנקודה יותר קטן בדרך כלל..

יש לי מסך 17 LCD בבית וב רזולוציה 1280*1024 רואים את הפיקסלים יותר ברור מאשר ה-17 CRT שלי ברזולוציה 1024*768

אפשר להגיד גם שבמסכי CRT התמונה נראת יותר חלקה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים