עבור לתוכן

[שאלה] ראוטר אל-חוטי

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לדעת בבקשה את ההיתרונות של ראוטר אל-חוטי ואת החסרונות

שאלה: חסרון שלו זה שהוא מעביר קרינה?

מי שלא יודע = ראוטר אל חוטי זה בלי חוט

תודה רבה לעוזרים

פורסם

כמובן שההיתרון של התקשורת האל חוטית זה שאין חוטים. זה ההיתרון.

החיסרונות משתנים עם הרמה של הנתב שאתה קונה.

1.רדיוס עבודה ברשת האלחוטית. נתב מקצועי יתן לך רדיוס בהרבה יותר גדול מאשר נתב פשוט. נתב מקצועי יתן לך אפשרות להחליף אנטנות להגדלת הרדיוס.

2.אבטחה וישום אבטחה- יש 2 סוגי הצפנה של רשתות אלחוטיות Wep וWpa. לפני תקופה לקח לפרוץ לWep המון זמן. היית צריך לאסוף בסביבות 10 מיליון Packets כדי לנסות למצוא את הKey. היום זה נעשה במספר שעות.

אבל לפחות שאנשים היו עובדים עם זה. היום הרשתות האלחוטיות לפחות באיזור שאני גר בו. פשוט פרוצות חופשי. רק להתחבר. לא צריך שום KEY לא צריך כלום רק ללחוץ על להתחבר ואתה בפנים.

חובה לאבטח רשת אלחוטית. והדרך המומלצת היא עבודה עם WPA 2 וMac Filter זה יגרום לאבטחה הכי טובה למשתמשי בייתים.

3.העברת קבצים ברשת- היום יש נתבים שנותנים קצב העברה ברשת של 108Mbps. אבל בשביל לעבוד בצורה הזאת אתה צריך נתב וכרטיס רשת אלחוטי שבדרך כלל באים ביחד ועולים המון כסף. הנתבים הרגלים מפרסמים עליהם 54MBPS שזה אומר רשת אלחוטית G. זה רק בתאוריה כי אתה לא תתקרב למהירות הזאת אתה תגיע לממש פחות. אולי 30% ניצול של המהירות של 54Mbps. וככל שהמרחק שלך יהיה רחוק יותר מהנתב ככה המהירות תפחת עוד ועוד.

לא ציינת מה אתה הולך לעשות עם הרשת.

1.יש לך נייד שאתה רוצה להסתובב בכל הבית איתו ולגלוש?

2.אתה לא רוצה להעביר כבלים בתוך הבית?

3.אתה מתכוון להעביר קבצים גדולים ברשת?

פורסם
  • מחבר

כמובן שההיתרון של התקשורת האל חוטית זה שאין חוטים. זה ההיתרון.

החיסרונות משתנים עם הרמה של הנתב שאתה קונה.

1.רדיוס עבודה ברשת האלחוטית. נתב מקצועי יתן לך רדיוס בהרבה יותר גדול מאשר נתב פשוט. נתב מקצועי יתן לך אפשרות להחליף אנטנות להגדלת הרדיוס.

2.אבטחה וישום אבטחה- יש 2 סוגי הצפנה של רשתות אלחוטיות Wep וWpa. לפני תקופה לקח לפרוץ לWep המון זמן. היית צריך לאסוף בסביבות 10 מיליון Packets כדי לנסות למצוא את הKey. היום זה נעשה במספר שעות.

אבל לפחות שאנשים היו עובדים עם זה. היום הרשתות האלחוטיות לפחות באיזור שאני גר בו. פשוט פרוצות חופשי. רק להתחבר. לא צריך שום KEY לא צריך כלום רק ללחוץ על להתחבר ואתה בפנים.

חובה לאבטח רשת אלחוטית. והדרך המומלצת היא עבודה עם WPA 2 וMac Filter זה יגרום לאבטחה הכי טובה למשתמשי בייתים.

3.העברת קבצים ברשת- היום יש נתבים שנותנים קצב העברה ברשת של 108Mbps. אבל בשביל לעבוד בצורה הזאת אתה צריך נתב וכרטיס רשת אלחוטי שבדרך כלל באים ביחד ועולים המון כסף. הנתבים הרגלים מפרסמים עליהם 54MBPS שזה אומר רשת אלחוטית G. זה רק בתאוריה כי אתה לא תתקרב למהירות הזאת אתה תגיע לממש פחות. אולי 30% ניצול של המהירות של 54Mbps. וככל שהמרחק שלך יהיה רחוק יותר מהנתב ככה המהירות תפחת עוד ועוד.

לא ציינת מה אתה הולך לעשות עם הרשת.

1.יש לך נייד שאתה רוצה להסתובב בכל הבית איתו ולגלוש?

2.אתה לא רוצה להעביר כבלים בתוך הבית?

3.אתה מתכוון להעביר קבצים גדולים ברשת?

תודה,

נכון, שחכתי לציין

יש לי 3 מחשבים די קרובים.

יש חלוקי דעות בבית עם לשים חוט/אל חוט

2 מחשבים עבודה יומיומית = גלישה, הורדה, משחקים (אינטרנט).

ומחשב אחד תיכנות, גלישה, הורדה וכ'ו...

מה אתה ממליץ?

פורסם

אם יש אופציה לרשת קווית, עדיף תמיד ללכת עליה. האמינות שלה גבוהה בהמון מרשת אלחוטית, אתה לא צריך לדאוג לאבטח אותה מעבר לפייורוולים רגילים והיא עולה פחות.

פורסם

אם יש נייד. לחבר אותו ברשת אלחוטית פשוטה עם נתב פשוט.

מחשבים נייחים זה יהיה טימטום ברשת אלחוטית. יקר מאוד. וסתם ביזבוז כסף.

כרטיס רשת אלחוטי עולה 150 שקל.

שSwitch פשוט יעלה בסיביבות 150 שקל.

אמרת שהמחשבים קרובים אז כבלים יעלו גרושים (אני קונה אותם ב 1.7 למטר בעיר אני בטוח שתוכל למצוא עיסקה זהה)

ותחסוך המון כסף.

אבטחה- אין צורך לאבטח כי מי שרוצה להתחבר לרשת חייב לחבר פיזית כבל.

מהירות- 100MBPS יציב מאוד.

רק לניידים בגלל הניידות שלהם לעבוד עם אלחוטי בכיף לגלוש מכל פינה בבית. לנייחים זה פשוט יהיה ביזבוז כסף.

פורסם

בקשר לקרינה - רשת אלחוטית כן פולטת קרינה. כמו טלפון אלחוטי.

יש קבוצה שאומרת שכל קרינה אלקטרומגנטית - שיוצאת מכל מכשיר חשמלי מוציאה קרינה מסוכנת, אם אתה שייך לאלו אל תיקח נתב אלחוטי או כל מכשיר חשמלי אחר.

יש קבוצה שאומרת שרשת אלחוטית זה כמו קרינה סלולארית - והם צודקים. רק שהקרינה של האנטנה מכסה כמה מאות מטרים, והקרינה של הנתב מכסה רק כמה עשרות.

אל תיתן לזה להיות שיקול, אבל אם יש מצב לחוטי אז כדי שתבחר בה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים