עבור לתוכן

רשת אלחוטית בבית עם שתי קומות

Featured Replies

פורסם

בקצרה:

בקומה ראשונה יש שני מחשבים, מודם ADSL וכן נתב רשת אלחוטי של DLINK. בקומה ראשונה הכל עובד אחלה.

בקומה השניה יש מחשב חדש, אבל ברוב הקומה אין קליטה לרשת האלחוטית.

חשבתי לקנות Access Point, אפילו יש כבל רשת שעובר בין הקומות, אבל הוא ישן וגם עובר מחוץ לבית, ובנוסף מגיע לחדר הלא נכון שבו המחשב לא נמצא.

השאלה שלי היא כזאת:

1) האם יש משהו כמו Repeater שיכול לעזור כאן?

2) יש סיכוי עם אנטנה אחרת? מדובר בבית גדול יחסית. הנתב הוא Dlink 624 REV C כלומר עם אנטנה אחת.

3) אם כבר access point, האם יש המלצות? אני מחפש משהו לא יקר במיוחד, ואני כנראה לא צריך feature-ים מיוחדים, כי יש לי כבר נתב מחובר.

הצעות, המלצות, קישורים למוצרים? הכל מתקבל בברכה.

פורסם

תבדוק אם הנתב שלך תומך ב WDS. אם כן, אתה יכול לקנות עוד נתב זהה שיעבוד בתור REPEATER.

פורסם
  • מחבר

לא נראה שהוא תומך בזה. טוב זה זבל די ישן :)

קניתי אנטנה ועכשיו יש קליטה אבל מאוד מאוד חלשה והרשת איטית.

אין מנוס אלא לקנות ACCESS POINT.

יש למישהו נסיון עם Edimax 7206-APg?

פורסם

עזוב אותך מהנתב של Edimax.

לך על Wrt54G. תוכל לשים לו גירסאת Firmware אחרת שבעזרתה תוכל לעלות את המתח לאנטנה וכך לקבל רדיוס קליטה יותר גדול.

לא עוזר? תוציא את האנטנות ושים אנטנה חזקה יותר.

ככה תוכל לכסות את כל שטח הבית.

פורסם

^Jet Li , מדובר על הדגם WRT54GL ולא על G רחמנא ליצלן :) לG אין מה להתקרב לדעתי.

הGL הוא באמת משהו מיוחד.

פורסם
  • מחבר

Wrt54GL עולה כמעט 500 שקל. בשביל access point זה נראה מוגזם. הרי כבר יש לי ראוטר אלחוטי.

פורסם

ניתן לשנות לG את הגירסא.

לגירסאת המיני של DDWRT

פורסם

NOTE: שינוי גרסה 5 של G מערבת פתיחת הנתב (פיזית) חיבור כבל ועבודה עם פרוטוקול TFTP - פרוצדורה מסובכת, מסירת אחריות ולא מומלצת.

פותח הת'ראד - ההפרש בין ראוטר אלחוטי לAP הוא לא משמעותי. שים לב לזה.

* שים לב למה שכתוב פה -

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=182999.0

פורסם

תפסיקו לזיין לו את השכל.

אם אין קליטה אז קונים עוד נתב? כמה כסף יש לכם שבזבוז כזה הוא סביר?

כשאין קליטה, מביאים אנטנה גדולה יותר.

אתה יכול לקנות אנטנות חד כיווניות חזקות מאוד, או לבנות אחד בעצמך (לקחת דלי מתכת מאיקאה שעולה 20 שקל, ולשים ליד האנטנה - מדברים על שיפור של מאות אחוזים עם זה).

אם יש לך מחסומים כמו קירות בטון עבים, או המון מתכת במקום מסוים, תנסה למצוא נתיב אחר בשביל הקרינה.

פורסם
  • מחבר

פותח הת'ראד - ההפרש בין ראוטר אלחוטי לAP הוא לא משמעותי. שים לב לזה.

נקודה מעניינת. האם כל ראוטר אלחוטי יכול לשמש כ-AP? גם אם הוא לא מאותו סוג של ה-AP המקורי?

בכלל, AP צריך להיות פשוט יותר מנתב, לא? אין צורך ב-NAT, DHCP, ניתובים, ופרוטוקולי רמה 3 ומעלה.

RAV: אני קניתי אנטנה וזה לא עזר. אין לי חשק להוציא כסף נוסף על עוד אנטנה ולגלות שזה לא עוזר. לצערי אכן יש הרבה בטון בין הראוטר למחשב (הפרש של קומה וגם אורך של הבית).

ראיתי AP של TP-LINK או משהו כזה בפנדה ב-290 שקל. שווה להשקיע עוד 100 שקל בשביל linksys/edimax או שה-TPlink מספיק טוב?

פורסם

נקודה מעניינת. האם כל ראוטר אלחוטי יכול לשמש כ-AP? גם אם הוא לא מאותו סוג של ה-AP המקורי?

בכלל, AP צריך להיות פשוט יותר מנתב, לא? אין צורך ב-NAT, DHCP, ניתובים, ופרוטוקולי רמה 3 ומעלה.

1. כן. מבטלים כמה פונקציות והוא AP .... (נתב בלי NAT ועוד כמה שינויים קטנים)

2. AP הוא כמו סוויץ'. - סוויץ' אלחוטי.

תפסיקו לזיין לו את השכל.

אם אין קליטה אז קונים עוד נתב? כמה כסף יש לכם שבזבוז כזה הוא סביר?

כשאין קליטה, מביאים אנטנה גדולה יותר.

אתה יכול לקנות אנטנות חד כיווניות חזקות מאוד, או לבנות אחד בעצמך (לקחת דלי מתכת מאיקאה שעולה 20 שקל, ולשים ליד האנטנה - מדברים על שיפור של מאות אחוזים עם זה).

אם יש לך מחסומים כמו קירות בטון עבים, או המון מתכת במקום מסוים, תנסה למצוא נתיב אחר בשביל הקרינה.

מדובר על הפרש קומות ולא על מרחק! רוב הסיכויים שגם אנטנה כיוונית לא תעבוד, אלא אם כן יש לו כבל ארוך והוא יכול לשחק עם האנטנות שם....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים