עבור לתוכן

שאלה לגבי מעבדים כפולי ליבה..

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני לא מבין מה זה בדיוק כפול ליבה?

חשבתי, ואני עדיין חושב שלמשל עם המעבד D805 זה 2 ליבות שרצות בתדר 2.6 ג'יגה הרץ, אז זה אומר 2.6GHZ*2=5.2GHZ?

האם אני צודק?

אם לא אז מישהו יכול להסביר לי?

ולא מצאתי בנושאים הנעוצים..

תודה לעונים. :)

פורסם

זה שני מעבדים על אותה תושבת

בסידרה של הפנטיום D זה פשוט שני מעבדים שמחלקים בנייהם את המשימות כלומר אם אתה מקודד משהו ורואה סרט כל משימה מנותבת למעבד אחר

בקונרו שאמור לצאת בקרוב המחשב כבר יודע לנתב תהליכים לא משימות שלמות לכל אחד מהליבות ככה שזה יותר יעיל

בכל מקרה החישוב הוא לא המהירות כפול 2

את ההבדל תרגיש בתוכנות שמיועדות לריבוי ליבות או בווינדוס ויסטה שתצא שהיא מתוכננת לריבוי ליבות

במשחקים כרגע לא תרגיש שום הבדל ובדרך כלל הכפול ליבה יהיה חלש קצת ממעבד יחיד כי המהירות שעון בכפולים היא נמוכה יותר

פורסם
  • מחבר

:o

אם אני נגיד מוריד משהו מהביטורנט, ובאותו זמן משחק במחשב זה יאט לי את המחשב למרות זאת?

תודה רבה על התגובה :)

פורסם

אמממממ לא

כל עוד התוכנה עצמה מחולקת לת'רדים אז הקונרו מתנהג כמו ה-Pentium D, ה-Pentium D גם יודע לעבוד עם ת'רדים שונים של אותה התוכנה כל עוד התוכנה תוכנתה כך.

החישוב הוא לא כפול 2. יש לך כפול ליבה בתדר 2.6GHz, זה לא 5.2GHz ולא 5GHz ולא שום דבר קרוב לזה. אי אפשר להשוות בתדרים בין כפול לחד ליבה

לא תהיה לך האטה מהרצה של כמה דברים במקביל

פורסם

בביצוע של תוכנית בודדת בדרך כלל לא תרגיש שום הבדל במהירות. אם זו תוכנית שנכתבה במיוחד להרצת כמה תהליכים במקביל אז היא תרוץ יותר מהר.

ההבדל העיקרי שתרגיש זה שהמחשב שלך יעמוד הרבה יותר טוב בעומסים כבדים.

למשל, במחשב בעל ליבה אחת, בזמן שאתה פותח קובץ ZIP ענקי או דוחס MP3, אתה בקושי יכול לבצע משימות אחרות (להריץ משחק, למשל) ולא משנה כמה הליבה הזאת מהירה.

במחשב בעל שתי ליבות זה ירוץ לך בלי הרבה בעיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים