עבור לתוכן

על איזה תוכנות אבטחה אתם ממליצים ללינוקס?

Featured Replies

פורסם

אם הבנאדם הזה לא יודע מה הוא עושה, והיה תחת ROOT כל הזמן, אז זה די יתכן,לא?

פורסם

זה לא וירוס זה הוא אידיוט ועל מה שהוא עשה בהחלט מגיע לו

אני נמצא פעם ביום במצב רוט וזה רק בשביל לעדכן את המערכת

פורסם

אם הבנאדם הזה לא יודע מה הוא עושה, והיה תחת ROOT כל הזמן, אז זה די יתכן,לא?

יודע מספיק טוב מה הוא עושה.

והתועלת נכנסה דרך באג אבטחה של האפאצ'י

פורסם

יקח עוד הרבה זמן עד שיהיה וירוס שיאיים בצורה רצינית על המחשב וזה מהסיבה הפשוטה, פה, בשביל לעשות הרבה דברים שעלולים לפגוע במחשב, צריך גישת רוט שלא כמו בוינדוס ששם כל המשתמשים (אלא אם קובעים) הם רוט (וזה ככה ב 90% מהמחשבים)

הנזק הכי רציני שהוירוס יעשה בלי גישת רוט זה למחוק את הקבצים שיש לך ב /home וכל עוד אתה לא תיהיה טיפש ותריץ כל מה שיגידו לך, אתה תיהיה בטוח לעוד הרבה זמן

iptables מותקן עם אובנטו.

iptables זאת תוכנה מאד מאד חזקה, שלא כמו בוינדוס ששם זה פשוט תוכנה בפני עצמה שאפשר לסגור, iptables מובנה בתוך הקרנל וכדי לכבות אותו צריך להתאמץ (להשיג גישת רוט ואז למחוק את כל הטבלות [לא ממש כיף])

מה שאתה אומר לא כל כך מדויק, גם כיום יש Worms ללינוקס המנצלות פרצות אבטחה ידועות.

ובשביל לסגור את iptables צריך אמנם גישת רוט, אבל לא צריך למחוק את כל הטבלאות, פשוט צריך לסגור את הסרביס.

ואגב, תתפלא לראות כמה משתמשים ביתיים מריצים הכל תחת חשבון הרוט.

פורסם

לא אשמתי שהם טיפשים (זה כולל כאלו שמשתמשים בצעצועים [מנדיבה וכל החרא הזה])

בכל אופן, כל המערכות בדר"כ מוציאות עידכוני אבטחה דיי מהר ככה שזה נשמע דיי מוזר אבל אני לא אתווכח

בקשר לבחור מעלי, אין סרביס ל IPTABLES (או שיש?) זה מודל בקרנל, מהרגע שהוא מופעל, הוא מופעל ואי אפשר לכבות עד שעושים ריסט (בשביל שהמודל לא יטען) ככה שזה דיי בעיתי (אבל אני לא מומחה בזה, מספיק להיות זהיר, לשים סיסמא טובה על כל חשבון, לא לעבוד על רוט ולעדכן את המערכת בצורה נורמאלי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים