עבור לתוכן

על איזה תוכנות אבטחה אתם ממליצים ללינוקס?

Featured Replies

פורסם

פיירוול , אנטיוירוס ואנטיספייוור ... כמובן כל זה קיים בלינוקס...

פורסם

firewall יש מובנה בקרנל -> iptables

כל השאר לא צריך כי אין

ואם אתה רוצה ממשק גראפי ל iptables אז יש לך את firestarter

פורסם
  • מחבר

בטוח שאין וירוסים ?

יש לי אובונטו , איפה הפיירוול ?

פורסם

בטוח שאין וירוסים ?

יש לי אובונטו , איפה הפיירוול ?

אני לא חושב ש firestarter (יותר נכון iptables, פייר הוא רק ממשק) מותקן באובנטו

תתקין אותו כמו שאתה מתקין כל דבר (apt-get install firestarter)

הוירוסים שקיימים ללינוקס נוצרו לפני שנים, ולא מאיימים על המשתמש הביתי, האנטיוירוסים היחידים שקיימים ללינוקס משמשים לשרתי דואר בשביל לבדוק קבצים של וינדוס. וספיואר בכלל לא משפיע על מערכות לינוקס (אולי כי אין IE :smile1:)

פורסם
  • מחבר

אבל לדעתי יהיו וירוסים בעתיד

פורסם

דעתך לא קובעת :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

דעתך לא קובעת :xyxthumbs:

... למה זה לא נכון ?

פורסם

כל עוד לינוקס תמשיך להיות בררנית לגבי החברים שלה אז לא.

פורסם

קרפד: מאיפה אתה מוציא את השטויות אללו?

כן, יהיו וירוסים, אבל ביום שיהיו וירוסים כבר, במהירות הברק, יהיה כבר הגנה מפניהם...

פורסם

יקח עוד הרבה זמן עד שיהיה וירוס שיאיים בצורה רצינית על המחשב וזה מהסיבה הפשוטה, פה, בשביל לעשות הרבה דברים שעלולים לפגוע במחשב, צריך גישת רוט שלא כמו בוינדוס ששם כל המשתמשים (אלא אם קובעים) הם רוט (וזה ככה ב 90% מהמחשבים)

הנזק הכי רציני שהוירוס יעשה בלי גישת רוט זה למחוק את הקבצים שיש לך ב /home וכל עוד אתה לא תיהיה טיפש ותריץ כל מה שיגידו לך, אתה תיהיה בטוח לעוד הרבה זמן

iptables מותקן עם אובנטו.

iptables זאת תוכנה מאד מאד חזקה, שלא כמו בוינדוס ששם זה פשוט תוכנה בפני עצמה שאפשר לסגור, iptables מובנה בתוך הקרנל וכדי לכבות אותו צריך להתאמץ (להשיג גישת רוט ואז למחוק את כל הטבלות [לא ממש כיף])

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

בקשר לתוכנות הגנה (למרות שלא צריך)

יש את AVG (בחינם) ו KASPESKY (לא ראיתי אפשרות לקנות בארץ אבל אפשר דרך האתר שלהם)

יכול להיות שיש חברות נוספות

פורסם

בקשר לתוכנות הגנה (למרות שלא צריך)

יש את AVG (בחינם) ו KASPESKY (לא ראיתי אפשרות לקנות בארץ אבל אפשר דרך האתר שלהם)

יכול להיות שיש חברות נוספות

כמו שכבר רשמתי, זה מיועד לשרתי MAIL שבודקים קבצים שאמורים לעבור למשתמשי וינדוס.

למשתמש ביתי אין שום סיבה להתקין אנטיוירוס בלינוקס

פורסם
  • מחבר

iptables מותקן עם אובנטו.

iptables זאת תוכנה מאד מאד חזקה, שלא כמו בוינדוס ששם זה פשוט תוכנה בפני עצמה שאפשר לסגור, iptables מובנה בתוך הקרנל וכדי לכבות אותו צריך להתאמץ (להשיג גישת רוט ואז למחוק את כל הטבלות [לא ממש כיף])

אז הפיירוול עובד בלי להפריע ? הוא רק חוסם את כל הפורטים ומאפשר לכל תוכנה להכנס לאינטרנט?

פורסם

ללינוקס אין וירוסים מאיימים?

אני אישית מכיר בנאדם שהריץ שרת של רדהאט שנדבקה בו תולעת כל כך עצבנית שהוא הציע לשלם 100$ לאיזה גורו של לינוקס שיוריד אותה מהשרת שלו, וגם הבנאדם הזה לא הצליח. בסוף פירמטו מחוסר ברירה.

פורסם

את ה מדבר שטויות, תוכיח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים