עבור לתוכן

אופציית ה SPREAD SPECTRUM בביוס מה זה???

Featured Replies

פורסם

מה זה אומר האופציה הזאת???

יש כמה מצבים

DOWN SPREAD

CENTER SPREAD

ועוד איזה כמה אני לא זוכר בדיוק זה נמצא חתח קטגוריות CPU , PCI, וזכרונות ניראה לי

מה זה ה SPREAD SPECTRUM הזה מישהו יכול לעזור לי בבקשה?!?

פורסם

Spread Spectrom

באופן כללי כל התקן המייצר פולסים בקצבים גבוהים משדר גם אות רדיו בעצמה מסוימת באותו התדר.

כלומר לוח אם מודרני משדר כמה אותות רדיו (בעצמות נמוכות) בתדר 200Mhz וגם תדרים נוספים (לדוגמה 1800Mhz ).

ה FCC שהוא גוף תקינה לתקשורת בארה"ב הוציא כמה תקנות בנוגע להתקנים המשדרים RF (כן כן המחשב שלכם)

כך שמידת ההפרעה שלהם להתקנים אחרים בסביבה תהיה מזערית.

http://www.buildorbuy.org/bios-ssc.html

האפשור של Spread Spectrum גורם לשעון להיות לא יציב בתדר. זה אולי לא נשמע טוב אבל למחשב לא ממש חשוב על איזה תדר שעון הוא עובד בדיוק כל עוד כל ההתקנים מסונכרנים על אותו שעון.

אם כן במצב של Spread Spectrum Enabled השעון ייצר במקום תדר קבוע של 200Mhz תדר משתנה (ברציפות) של נאמר 199-200MHZ

(התחום כאן הוא רק לדוגמא, אני לא ממש יודע באיזה טווח ינוע התדר זה תלוי בביוס אבל מדובר בד"כ ב 0.25-0.5% מהתדר )

מה שזה יוצר זה פיזור האנרגיה של פולס השעון על פני טווח תדרים וכך האנרגיה או עצמת השידור בכל תדר נמוכה מאוד ולא מפריעה לסביבה.

זה בד"כ משמש לחדרי מחשבים או כל מכלול אחר של מכשירים אלקטרוניים בהם מכשיר אחד יכול להפריע לאחרים ולכן נוצרו התקנות.

זה לא אמור לשפר את ביצועי המחשב בשום דרך ואם אין צורך בזה לא כדאי להשתמש בתכונה הזו.

כאשר מבצעים OC מומלץ לא להשתמש בזה כלל כי זה עלול לגרום לבעיות היות וכמה שהתדר מוכפל יותר כך גם השינויי מוכפלים ועלולים לגרום לבעיות בפעילות המעבד.

פורסם
  • מחבר

תודה אח שלי אז אני מבטל את כולם אין צורך בזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים