עבור לתוכן

כרטיסי קול ...עם כל איכות הסאונד במוסיקה היא 16BIT על 48KHZ למה אני צריך יותר

Featured Replies

פורסם

יש לי שלושה כרטיסי קול .

1) פנימי של RALTEK

2) כרטיס LIVE של CREATIVE

3) ו DJCONCOLE של HERCULES

אני לא מבין למה זה משנה שהכרטיס יכול להוציא יותר מ 16 BIT ו 48KHZ הרי זלא שהכרטיסים מנצלים את כל התחום הדינמי שיש להם

כי כיום (כולל XIFI בקושי) לא ממש יכולים לשחזר את המוזיקה (הרמוניות שחסרו מהפס קול מקורי) אז למה לי יותר .

איזה יתרון אני מקבל מי זה כאשר אני שמוע דיסק באיכות הגבוהה ביותר או ITUNES במצב ללא דחיסה .

איזה ערך מוסף אני מקבל מזה ? הרי את הארמוניות אין לשחזר .מה כן אפשר לעשות ?

אני יודע קוראי CD יקרים מכפילים את גל הנושא ל תדר )96MHZ כדי להמירו ל DTOA ביותר מדיוק אבל גם שם לא ממרים את זה ל24 BIT ו 128KHZ ..יש משהו שפיספסתי .

פורסם

יש בהחלט משהו שפספסת.

א: יש כיום קבצים של 24ביט ב-192/96קילו כמו DVD-A ונוספים.

ב: ככל שהכרטיס יהיה איכותי יותר תהייה לו רצפת רעש נמוכה יותר מה שאומר צליל נקי יותר עם פחות רעשי רקע.

ג: ככל שהכרטיס מסוגל לעבוד ברזולוציות גבוהות יותר הוא יציג ביצועים טובים יותר ברזולוציות נמוכות יותר גם כן (כרטיס איכותי כמובן ולא משהו זבל שסתם רשום על 20ביט למשל). לדוגמא, כרטיס 16ביט איכותי ככל שיהיה לא מסוגל לעבור תחום דינאמי של 91db בערך במעשי. לעומת זאת, כרטיסי 24ביט (כמו האודיופיל, או הג'ולייט או כל כרטיס אחר) מסוגלים לעבוד ב-96db תחום דינאמי ב-16ביט הודות לממירים עם רזולוציה גבוהה שמסוגלים לעבד ברזולוציה גבוהה ואז לצמצם לכמות הנדרשת.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

אם כבר פגישתי את הגורו .(קראתה עליך)

שאלתי היא .

1)אני אישית לא מרגיש את רצפת הרעש מתחת ל 100DB השאלה איזה יתרון זה נתן לקנות ב. 106DB

2) ותחום הדינמי רחב יותר האומנם אבל עדיין יש לך 16BIT שלבים בתחום הזה וזה לא גודל ל 24BIT שלבים לכן אתה לא מנצל את זה ממש

3) ברור שרצוי השמגבר הראשוני היה הכי איכותי(כרטיס קול זה אין ספק) אבל התחום שלו תמיד היה מקוזז עם כל מכשיר אנלוגי כמו מגבר לאוזניות\מגבר רגיל\רמקולים

תודה על התשובות 

אגב מה אתה אומר על כרטיס קול של HERCULES DJ CONSOLE

http://www.hercules.com/showpage.php?swcty=UK&p=100&b=1&f=1

ישמח לדעה שלך ..

פורסם

א: רצפת רעש של 100דציבל היא בסדר גמור, אבל אל תשכח שה-100דציבל זה פי 10 יותר חזק מ-90דציבל. לכן במידה ורצפת הרעש שלנו היא בתחום המינוס יהיה לנו פי 10 פחות רעש ב-100דיבי.

ב: 16ביט קיימים, אבל ברגע שתעבוד בממירים שהיכולת שלהם גבוהה יותר הם גם יוכלו להתקרב יותר לשיא של חומר המקור.

ג: למרות שתמיד יש מגברים וכו' שיגבילו אתך (למרות שיש מכשירים מאוד איכותיים) עדיין המקור בסופו של דבר קובע את הרף של המערכת. ואיכות המקור נמדדת ביותר מרק תחום דינאמי, אם כי זהו אספקט חשוב מאוד.

ד: בנוגע לכרטיס הקול שלך. על הנייר הוא נראה לא רע בכלל. השאלה היא מה האיכות שלו באמת. במידה ואתה מעוניין אתה מוזמן להביא אותו אליי ונבחן במערכת סטריאו בהאזנה, ובמדידות ב-RMAA על גבי המחשב שלי.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים