עבור לתוכן

שאלה לגבי ביטול אופציה בביוס....

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי את הלוח שבחתימה בצד, וראיתי את המאמר הזה: http://www.pcarena.org/index.php?subject=viewArticle&sg=hardware&id=65&page=3 שעסק בלוח ג'יגבייט (בלי קשר שהוא של AMD ).

ראיתי שהוא אמר שם לבטל את בקר RAID.

על פי מה שאני יודע RAID זה אם יש לי 2 הרד דיסקים ביחד (אני צודק?).

שמתי לב שכל פעם שאני מדליק את המחשב עולה משהו של רייד שלוקח כמה שניות אבל הוא לא מוצא כלום..

האם גם אני יכול לבטל את זה?

אם כן איך אני עושה את זה?

תודה.

פורסם

אתה יכול לבטל את זה, תחפש בביוס את האופציה

RAID זה שימוש בשני דיסקים קשיחים או יותר על מנת לקבל שרידות גבוהה יותר של המידע, או מהירות גבוהה יותר, או שניהם יחד.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה הזריזה.

שאלתי את השאלה כי לא ממש מצאתי את הפונקציה שם.

יש לי ביוס של AWARD אם זה משנה..

ד"א - יש לי עוד שאלה.

בלוח שיש לי לא הצלחתי לנטר את הטמפ' של הספק ושל הצ'יפסט דרך אף תוכנה וגם לא בביוס.

גם אחרים נתקלו בבעיות כאלה בלוחות דומים, למה?

וגם - מישהו יודע איך מנטרים טמפ' כלליות בסנדרה 2007?

פורסם

בספק סביר להניח שאין לך חיישן

ואולי גם בצ'יפסט אין לך, זה כבר דורש בדיקה מול Gigabyte.

לגבי האופציה בביוס, זה בד"כ בביוסים אחרים נמצא תחת Integrated Peripherals או אפשרויות בסגנון

פורסם
  • מחבר

תודה שוב.

לגבי החיישן, שלחתי מייל לגיגבייט - נראה מה הם יגידו.

לגבי האופציה, היום הפעלתי מחדש את המחשב וראיתי את האופציה שדיברת עליה - Integrated Peripheral.

שם יש שתי אופציות - אחת, OnBoard H/W GigaRaid והאופציות - Enabled/Disabled.

האופציה הזו מבטלת איתה גם את האופציה הזו - GigaRaid Function שהאופציות שלה: Raid/ATA.

את אופציה אחת מבטלים רק יחד עם אופציה 2, אבל אפשר לשנות את אופציה 2 לבד, ללא קשר ל-1 (מקווה שיצא ברור ::) )..

אני מאמין שהאופציה היא 1, רק רציתי להיות בטוח..

פורסם

תכבה את הראשונה והשניה הופכת ל"לא פעילה" ואתה לא יכול לגעת בה

פורסם

אתה יכול לבטל את זה, תחפש בביוס את האופציה

RAID זה שימוש בשני דיסקים קשיחים או יותר על מנת לקבל שרידות גבוהה יותר של המידע, או מהירות גבוהה יותר, או שניהם יחד.

ליאור , אם אתה יכול לתת איזה קישור שיסביר איך עובדים הRAID ים הנפוצים ( 0 , 1 , 3 , 5 ) . והאם אני יכול להשתמש בהם בXP .

פורסם

יש:

0 - שימוש בשני דיסקים קשיחים או יותר לכתיבה במקביל, חלק מהמידע ייכתב לדיסק קשיח 1, חלק לדיסק קשיח 2 וכו'. אין שרידות מידע, דיסק אחד הולך כל המידע לא שווה כלום. מוסיף מהירות

1 - שימוש בשני דיסקים קשיחים או יותר לשרידות מידע, כל המידע נכתב בכל הדיסקים במקביל. אם דיסק הולך יש את המידע בשאר

0+1 - שילוב של 0, ו-1, ע"י 4 דיסקים קשיחים או יותר

5 - גירסה מתקדמת של 0+1 שעושה שימוש רק ב-3 דיסקים קשיחים

10 - גירסה מתקדמת של 5, גם כן 3 דיסקים קשיחים

JBOD - משתמשת בחלקים מהדיסקים הקשיחים ל-RAID

ואתה יכול להפעיל אותם על כל מ"ה, אין לזה קשר, התמיכה היא חומרתית ובפני התוכנה היא נראית אותו דבר, מאחורי הקלעים זה שונה.

פורסם

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים