עבור לתוכן

כמה מהירות הזכרון תשפיע במחשב נייד?

Featured Replies

פורסם

אהלן

יש לי מחשב נייד של IBM, מעבד 1400MHZ עם 256MB זכרון 266MHZ.

המחשב איטי לדעתי, גם ללא עומס מיוחד מבחינת תכניות פתוחות, בדקתי שאין תהליכים מיותרים שרצים (יש הרבה תהליכים אבל חלק נכבד של IBM ואינטל...)

ואני שוקל לקנות עוד 256 זכרון.

השאלה שלי היא האם לדעתכם מהירות העבודה בחלונות תגדל בעקבות השינוי בזכרון אפילו אם זה עדיין יהייה 266MHZ, כמה מהירותו משפיעה על מהירות העבודה?

תודה !

טל

פורסם

במקרה ואתה מנצל את ה-256MB אז תוספת תתן לך יותר ביצועים מהסיבה הפשוטה

שאפילו זכרון במהירות 266MHz יותר מהיר מהדיסק הקשיח (השלב הבא כאשר הזכרון מלא)

פורסם
  • מחבר

אז זהו, שקשה לי להעריך.

הרי אם אני הולך לתצוגת התהליכים (ctrl+alt+delet) אני לא רואה ממש את תפוסת הזכרון שכן הוא מראה שם נתון מנופח שנקרא Commit Charge (ואיני מבין מה משמעו).

איך אני יכול לדעת תוך כדי עבודה אם אני מנצל את זכרון ה-RAM במלואו?

בנוסף, אמר לי מישהו, שאם יש למחשב יותר זיכרון אז הוא מנצל אותו שונה גם אם לא הגיע לתפוסה מלאה, כלומר התוכנות לוקחות יותר כי יש בפוטנציאל ולכן יכולות לפעול מהר יותר, האם זה נכון?

פורסם

זה נכון

ואתה רואה לפי השימוש ב-Page File

פורסם

Page File = ה Commit Charge שלך...

פורסם

שדרוג זיכרון - זה תמיד מבורך, במיוחד בהגדלה מ 256 ל 512, שגם היום לא תמיד מספיקים.

פורסם

תסתכל בCommit Charge אם ה "סה"כ " יותר גבוהה מהסה"כ זיכרון הפיזי אז אתה צריך להוסיף .

יש עוד דרך וזה לבדוק אם הPF עובר את ה70 במחוון של WIN ב "כלי ניהול " .

פורסם

Taco,

מנסיון אישי ההבדל בין 256M ל 512M הוא ממש מורגש בעיקר בניידים שהמעבד חלש יחסית והדיסק איטי. XP לא ממש עובד טוב עם 256M.

מרגישים לפעמים שהמחשב ממש תקוע ולא מגיב משך שניות ארוכות והדיסק "טוחן" ללא כל סיבה ניראית לעין.

קנה עוד 256M ותרגיש בהבדל.

פורסם

windows אוהב זיכרון וככול שיש יותר המחשב יעבוד יותר מהר (עד נקודה מסוימת). במחשבים ניידים יש לך אינטרס שיהיה לך כמה שיותר RAM כדי שהמחשב לא יתעסק עם הדיסק הקשיח יותר מידי. כשקניתי לאפטופ עם centrino 1.4Ghz לפני איזה שנתיים -3 היה לו גם 256MB והכל ממש זחל. הוספתי לו עוד 512MB והוא עכשיו עובד מאוד מהר. אין לו בעיה להריץ כל דבר הדבר היחיד גרוע בו הוא כרטיס המסך היחסית מיושן שבגללו משחק חדש כמו DDO לא עובד עליו כמו שצריך.

המהירות של הזיכרון זה לא כלכך חשוב העיקר שיהיה הרבה. בכל מקרה הcache של המעבד מוריד את מספר הפניות לזיכרון ובכך מוריד את הדרישה למהירות זכרון גבוהה. הזיכרון שלך הוא בערך פי 5 יותר איטי מהמעבד אני לא בטוח על תזמונים אבל במקרה הגרוע פי 10 יותר איטי (הערכה גסה) . דיסק קשיח אולי איטי פי 20 (הערכה גסה) וחוץ מזה גם צריך לחכות לו בערך 20 מילי שניות עד שהוא ימצא את המידע . ב20 מילי שניות האילו המעבד של הנייד שלך יכול לקרוא את כל הזכרון שיש לו ואז הוא יצתרך למצוא משהו לעשות בזמן שדיסק הקשיח מעביר את המידע לזיכרון .

בקיצור בכל מחשב אתה רוצה כמות זיכרון מספיקה שwindows יוכל להריץ כל תוכנית בלי להשתמש בדיסק הקשיח לזיכרון (page file ) . כיום 256MB פשוט לא מספיק. יש עוד כמה סיבות שאתה לא רוצה להשתמש הרבה הדיסק הקשיח בנייד חוץ מהאיטיות: הדיסק צורך יותר סוללה וככל שמשתמשים בדיסק יותר הוא מתקלקל יותר מהר(אלקטרו מכני).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה חבר'ה, עזרתם לי להבין את הרעיון

לגבי הבדיקות:

איפה ה'כלי ניהול' הזה? תן שם באנגלית יהייה יותר קל...

טל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים