עבור לתוכן

חבר'ה - כמה עולה hub, ואיזה כדאי לרכוש?

Featured Replies

פורסם

שלום!

יש לי את המודם / נתב - eci B-FOCuS Router +312 ושני מחשבים בבית.

כעת, הם מחוברים ברשת, אך ע"י כך שיש בתוך המחשב שלי (הראשי) שני כרטיסי רשת - המחשב השני מתחבר אל המחשב שלי - וכך הוא תלוי אם הוא דלוק או כבוי.

רציתי בבקשה לקבל מכם המלצה ל-hub איכותי, ולא נורא יקר.

תודה ושבת שלום.

פורסם

לא קונים האב, קונים סוויץ'. זה פשוט האב קצת יותר חכם ויעיל.

אני ממליץ על Edimax ES3108P 8-port 10/100 Switch.

הוא נפוץ, בין הזולים. והוא עושה את העבודה טוב.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובה!

ועוד 2 דברים שברצוני לשאול:

1. כמה בערך כזה דבר אמור לעלות (אין סוויטץ' פחות 'רחב' של נגיד 4 פורטים, כי 8 לדעתי ממש מיותר)?

2. מה בדיוק ההבדל בין סוויטץ' להאב? לא צריך להגדיר אותו, או משהו כזה?

שוב, תודה רבה.

פורסם

1. לדעתי ההבדלים זניחים. תעשה חיפוש בזאפ ובחנויות מחשבים (ראיתי חנות אחת שההבדל הוא 10 ש"ח).

2. לא צריך להגדיר.

ההבדל הוא כזה - האב הוא מרכזיה טיפשה. הוא מקבל פאקטה (חבילת מידע) בפורט אחד, ומעביר את זה לכל שאר הפורטים. מן הסתם כאשר המידע מיועד רק למחשב מסוים המחובר לפורט מסוים של ההאב, זה עלול ליצור עומס על שאר הרשת.

סוויץ' קצת יותר חכם. הוא "מסתכל" על הפאקטות, ולומד את כתובות ה-MAC של המחשבים ששלחו אותן. כך הוא יודע באיזה פורט יושב כל מחשב. כאשר מחשב אחד שולח למחשב השני מידע, הסוויץ' מעביר את זה רק לפורט הספציפי שאליו מחובר מחשב היעד. כמובן שאם הוא לא מכיר את הכתובת הוא פשוט שולח לכולם, אבל רוב הזמן הוא יודע לאן הפאקטה צריכה ללכת.

במקרה שלך עם רשת ביתית פשוטה זה לא ממש משנה (האב או סוויץ') אבל לרוב קונים פשוט סוויץ' (למען האמת אני אפילו לא בטוח אם מוכרים האבים עוד).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך, צביקה! :xyxthumbs:

פורסם

האב זה צירוף של כמה repeater ים, בעצם, הוא לא הרבה יותר מכבל שכל המחשבים מחוברים אליו. עם האב כל המכשירים מחוברים לכולם כל הזמן. סוויטץ' הוא חכם בגלל שהוא כל הזמן מחבר רק שני מחשבים אחד לשני. הוא לומד באיזה פורט נמצא כל מחשב ומכין לעצמו טבלה.

מנגנון גילוי השגיאות שכבה I של את'רנט, CSMA/CD יכול לגרום לניצול של 40% מרוחב הפס כשהתווך מחובר בו"ז לכמה מכשירים.

פורסם

בקיצור אני לפני שבוע החלפתי בבזק את המודם usb שלי למודם זהה לשלך.

עוד באותו יום קפצתי לאופיס (לא היה להם סויטץ) אז קפצתי לבאג באותו קניון

קניתי את הסויטץ של ES3108P Edimax

עלה 99 שקל (כן אני יודע יותר זול באינטרנט אבל ההבדל זניח 12 שקל בערך)

ככה אפשר גם להחזיר ולא צריך לחקות למשלוח.

בכל מקרה הוא פועל 10 המודם/ראוטר פועל 10.

בקיצור אם אתה צריך עזרה להגדיר את המודם יש את המדריך בכתובת הזאת

http://www.inoviatele.com/dnlod_161_58_152_42/BFOCuS/B-FOCuS_312_Heb29704.pdf

תאמין לי שזה לא בעייה אם יש בעיות פנה אלי בפרטי

פורסם
  • מחבר

urich תודה רבה, אבל להגדיר אני כבר יודע. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים