עבור לתוכן

עזרה בבניית מפרט איכותי בתקציב של 3700-3800

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לחברי הפורום ! :yelclap:

אני מעוניין לקנות מחשב חדש (כמחשב שני ) וצריך עזרה בבניית מפרט לשימושים כמו גלישה באינטרנט , הורדות באימיול וצפייה בסרטים (פה ושם איזה קידוד סרט ושירים) .לא נראה לי שצריך כרטיס מסך איכותי כי אני בכלל לא משחק .

אני מעדיף מעבד של AMD וניס כי קראתי עליו ביקורות טובות באתרים בחו"ל או אפילו איזה סמפרון חזק או סלרון.

רק בבקשה לא כפולי ליבה למינהם (אני לא מבין דבר וחצי דבר באוברקלוק וגם לא רוצה להשקיע יותר מדי במארז+ספק עוצמתי וקירור בשביל זה)

אני צריך משהו פשוט שיספק את הצרכים שציינתי . גם יספיק לי לעבוד על XP (אפילו שהתרגלתי כבר ל-2000 על המחשב הישן שלי) כך שאין צורך לתאימות ל VISTA . ראיתי במפרטים המומלצים , מפרט ב-3000 לא כולל מסך , אבל המעבד ליבה כפולה שהבנתי שהוא חלש יחסית בלי אוברקלוק אז אם אפשר משהו אחר .

אגב , לא צריך צורב DVD ורמקולים (יש לי אותם חדשים) .כמו כן , אם אפשר אז שיהיה חיבור לטלוויזיה ופיירוויר (אני מתכוון לקנות מצלמת וידאו דיגיטלית)...אפילו בחריגה קטנה בתקציב.

תודה לעוזרים .

פורסם

תבלה.

AMD Athlon™64 3200+ (S-939) VENICE CORE 1

920

ASUS A8N-E s939, PCI-E, GBE, nForce4 Ultra 1

660

1Gb 400MHz A-DATA 1

540

eVGA 7300GS 256MB TV, DVI, PCI-E 1

490

Maxtor 300GB (16MB) DiamondMax 10 1

790

HEC Compucase CI-69U6 400W 1

460

סה"כ

3860

פורסם

הוא אומר קידוד סרטים ואתה שם לו חד ליבה של AMD?

מאיזה מערה יצאת? גם אם אלו הדרישות שלו, יש להבהיר לו למה הוא טועה, לא לתת לו לקנות את החומרה הנחותה שהוא מבקש.

כמות. מוצרים סה"כ

1 Intel Pentium D 805 Dual Core 2.66Ghz LGA 775 Box 855 ש"ח

1 Gigabyte GA-8I945PG Intel 945P Chipset LGA 775 599 ש"ח

1 Gainward GeForce 6600 256MB PCI-e 575 ש"ח

1 Compucase 6A19-2F Midi Tower 400Watt 24 pin BLACK 490 ש"ח

1 LG GSA-4167B DVDRW Bulk Black 235 ש"ח

1 Hitachi Deskstar 160GB 7.2K 8Mb Buffer SATA II 395 ש"ח

2 Samsung 512MB DDR2 667 Original 710 ש"ח

סה"כ 3,859 ש"ח

כרטיס מסך מינימלי להרצת ווינדוס ויסטה. מערכת טובה לכל היישומים שציינת.

יש לציין שמאוד מומלץ להוסיף 150 שקלים לקירור איכותי:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=&products_id=12140

תקשיב, עצם זה שאתה לא מבין/לא רוצה/ מעדיף לא אומר שזה הדבר הנכון לקנות.

המעבד הזה (805) הוא חייה רעה לכל היישומים שציינת גם בלי אוברקלוק. באופן כללי מעבדי אינטל טובים מאוד לקידודי וידאו ובאופן מסורתי הובילו על AMD בקטגוריה הזאת. והאמת היא שאני מדבר בעיקר על קידודים כי את כל שאר הפעולות שציינת אפשר לבצע על סמפרון עלוב. זה הדבר היחיד שמאמץ מעבד.

כפולי ליבה הם העתיד בין אם תרצה או לא. וגם אם התרגלת למעאכות הפעלה ישנות, תאימות תוכנה לעתיד מכתיבה שדרוג מערכת הפעלה, גם אם לא תרצה לעבור לויסטה. ככה זה בחיים.

פורסם

היות ואינך צריך צורב DVD, אבל צריך FIREWIRE כללתי לוח עם יציאות FIREWIRE פנימיות, כאשר באריזה אמור לבוא בראקט עם יצאות אחוריות, ומארז הכולל יציאת FIREWIRE מקדימה, מעבד מסדרה 930 (הרבה יותר חזק בסטוק מה 805) וכרטיס מסך מינימלי עם יציאת HDTV :

המוצר במלאי? מחיר, ש``ח כמות סכום, ש``ח הסר פריטים

מארז CHENBRO PC61169 MIDI ATX 310W SIRTEC PS WHITE 1Y

מק''ט: 506813 לא 348 ($65.95) 348 הסר פריט

דיסק Maxtor 160GB SATA2 DiamondMax 10 RoHS 7200RPM 8MB Buffer 3Y

מק''ט: 502116 כן 459 ($86.98) 459 הסר פריט

כ.מסך LEADTEK WINFAST PX6500-TD128DDR2 GF FX6500 PCI-E 128MB DDR 64BIT 3Y

מק''ט: 30817 לא 318 ($60.26) 318 הסר פריט

מעבד INTEL P-D LGA775 3.0GHZ 930 800MHZ FSB 2*2Mb EM64T DUAL CORE 3Y

מק''ט: 110566 לא 1,418 ($268.71) 1,418 הסר פריט

לוח GIGABYTE GA-8I945P-PRO P-4/P-D LGA775 DUAL DDR2 PCI-E 3Y

מק''ט: 205005 לא 807 ($152.93) 807 הסר פריט

זיכרון MUSHKIN DDR2 1GB EM2-5300 667Mhz DUAL PACK 2x512MB

מק''ט: 54337 לא 578 ($109.53) 578 הסר פריט

סה``כ מוצרים 3,928

כמובן שקרור איכותי יהיה ממש חביב כתוספת.

www.lamir.co.il

עריכה:

כדאי לבקש שיוציאו את מאוורר ה 92\80 הכלול במארז שמאוד רועש ולבקש מאוורר 120 שקט (יש בשבילו מקום מאחורה).

פורסם

מה זה הספק הזה לכל הרוחות ???

פורסם
  • מחבר

חברים שלום ,

תודה על התגובות !

כמה דברים להבהרה :

1) אני צריך גם מסך (עדיף סמסונג CRT או LG) ....ובמפרטים שנתתם לא מופיע . אולי פשוט לא הובן ממה שציינתי .

2) המפרט במפרטים מומלצים של 3000 לעבודה משרדית ללא מסך . על בסיס זה חשבתי אולי להוסיף מסך +מקלדת ועכבר (במקום הצורב) .

רק שרציתי מעבד AMD אולי ואיזה לוח מתאים . אלא אם יש הצעות אחרות .

3) FIREWIRE אם לא יהיה על לוח איכותי , אז לא תהיה לי בעייה לקנות גם בנפרד .הבנתי שזה עולה איזה 150 ש"ח -+

4) אין לי בעייה להתפשר על כרטיס מסך פחות יקר . אני עבדתי כמה שנים על WIN2000 (עד היום) וכל התוכנות שאני עובד איתם לא עשו לי בעייה ..ככה שאין לי בעייה למשוך XP על המחשב כמה שנים טובות ואז לקנות מחשב חדש ..אני מאמין שתשאר תמיכה בתוכנות עבור XP .

5) העדפתי את הוניס 3200 על ה-805 כי הבנתי (אולי אני טועה) שהוא יותר טוב מה-805 (בלי אוברקלוק) .

6) אני לא מקודד כל יום סרט אלא פעם בכמה זמן , אז אם זה היתרון היחידי של ה-805 ,אז אולי אפשר משהו אחר.

שוב , תודה לכולם ויום נעים ! :xyxthumbs:

פורסם

אם תוסיף מסך CRT שעולה בסביבות ה700 ש"ח גם את המפרט של הונידס 3200 בקושי תצליח לקחת...

פורסם

חברים שלום ,

תודה על התגובות !

כמה דברים להבהרה :

1) אני צריך גם מסך (עדיף סמסונג CRT או LG) ....ובמפרטים שנתתם לא מופיע . אולי פשוט לא הובן ממה שציינתי .

3800 איכותי כולל מסך? חי בסרט.

2) המפרט במפרטים מומלצים של 3000 לעבודה משרדית ללא מסך . על בסיס זה חשבתי אולי להוסיף מסך +מקלדת ועכבר (במקום הצורב) .

רק שרציתי מעבד AMD אולי ואיזה לוח מתאים . אלא אם יש הצעות אחרות .

3) FIREWIRE אם לא יהיה על לוח איכותי , אז לא תהיה לי בעייה לקנות גם בנפרד .הבנתי שזה עולה איזה 150 ש"ח -+

הגיוני.

4) אין לי בעייה להתפשר על כרטיס מסך פחות יקר . אני עבדתי כמה שנים על WIN2000 (עד היום) וכל התוכנות שאני עובד איתם לא עשו לי בעייה ..ככה שאין לי בעייה למשוך XP על המחשב כמה שנים טובות ואז לקנות מחשב חדש ..אני מאמין שתשאר תמיכה בתוכנות עבורXP .

כמו שיש תוכנות חדשות שמתאימות ל98 שיוצאות כל יום ממש!

5) העדפתי את הוניס 3200 על ה-805 כי הבנתי (אולי אני טועה) שהוא יותר טוב מה-805 (בלי אוברקלוק) . הבנת לא נכון

6) אני לא מקודד כל יום סרט אלא פעם בכמה זמן , אז אם זה היתרון היחידי של ה-805 ,אז אולי אפשר משהו אחר. שוב הבנת לא נכון, כפולי ליבה הם העתיד, ובסופו של דבר כל התוכנות יותאמו לריבוי נימים ויהיו מהירות יותר על כפולי ליבה מאשר על חדי ליבה, ולדעתי זה עניין של פחות משנה.

שוב , תודה לכולם ויום נעים ! :xyxthumbs:

פורסם

מה זה הספק הזה לכל הרוחות ???

ספק של SIRTEC שמייצרת ספקים ללא מעט חברות. נותן 16 אמפר על ה 12 וולט. ברמה של ה HEC .

פורסם
  • מחבר

ד"ר ,אז יש משהו שלא ברור לי כל כך . בהנחה ואני לוקח מפרט מהמפרטים המומלצים של 3000 ש"ח (שכולל מעבד 805) מוסיף מסך של סמסונג שראיתי עכשיו שבקיי.אס.פי עולה 705 ש"ח וגם מוסיף מקלדת ועכבר איכותתים (במקום הצורב שבמפרט) , אז אני מגיע ל-3800 ש"ח +-

אולי פספסתי משהו ? גם המארז שם נראה לי טוב עם ספק של HEC .

איכותי , התכוונתי שיהיה אמין ויסחוב ולא יהיה עם חלקים מהטופ שבטופ.

לגבי ה FIREWIRE אני אוכל להוסיף קצת ממה שיישאר בתקציב , אם אין לוח שגם מכיל אחד כזה .

בנושא תוכנות ל-XP , אני לא יודע , אבל כשאני מוריד תוכנה וקורא את ה-README אני בדר"כ רואה שמופיע תאימות לחלונות XP\2000 וחלקם אפילו ל-98

וממה שאתה אומר , כל מי שקונה מחשב עכשיו כמו סמפרון או סלרון , לא יוכל להתקין תוכנות עוד שנה או יותר כי לא תהיה כבר תמיכה ב-XP לתוכנות , אלא רק לויסטה ?

עריכה : אינטגרל - המארז שנתת קישור אליו בלמיר ,הוא עם ספק 310 (מעוצב יפה) . האם ספק כזה יוכל להחזיק את המחשב גם אם אי פעם אני ארצה לבצע אוברקלוק קטן .

כל זאת בהנחה ואני לא אתקיןכרטיס מסך ברמה גבוהה שצורך חשמל ואולי אוסיף איזה מאוורר למעבד...אני מדבר על שלב מאוחר יותר .

אם אני מסיר את המאוור הקדמי (רועש) ושם רק אחורי , זה ייתן איוורור טוב יחסית (גם לשלב יותר מאוחר כפי שציינתי) ?

פורסם

הספק הזה יחזיק היות והצרכן העיקרי הוא המעבד. לגבי אוברקלוק, מתון אני מעריך שכן בהנחה שלא הוספת איזה כרטיס מסך חייתי ו"מושך" לסיפור, אבל בשביל אוברקלוק רציני הייתי מחליף ספק.

פורסם

ד"ר ,אז יש משהו שלא ברור לי כל כך . בהנחה ואני לוקח מפרט מהמפרטים המומלצים של 3000 ש"ח (שכולל מעבד 805) מוסיף מסך של סמסונג שראיתי עכשיו שבקיי.אס.פי עולה 705 ש"ח וגם מוסיף מקלדת ועכבר איכותתים (במקום הצורב שבמפרט) , אז אני מגיע ל-3800 ש"ח +-

אולי פספסתי משהו ? גם המארז שם נראה לי טוב עם ספק של HEC .

איכותי , התכוונתי שיהיה אמין ויסחוב ולא יהיה עם חלקים מהטופ שבטופ.

לגבי ה FIREWIRE אני אוכל להוסיף קצת ממה שיישאר בתקציב , אם אין לוח שגם מכיל אחד כזה .

בנושא תוכנות ל-XP , אני לא יודע , אבל כשאני מוריד תוכנה וקורא את ה-README אני בדר"כ רואה שמופיע תאימות לחלונות XP\2000 וחלקם אפילו ל-98

וממה שאתה אומר , כל מי שקונה מחשב עכשיו כמו סמפרון או סלרון , לא יוכל להתקין תוכנות עוד שנה או יותר כי לא תהיה כבר תמיכה ב-XP לתוכנות , אלא רק לויסטה ?

עריכה : אינטגרל - המארז שנתת קישור אליו בלמיר ,הוא עם ספק 310 (מעוצב יפה) . האם ספק כזה יוכל להחזיק את המחשב גם אם אי פעם אני ארצה לבצע אוברקלוק קטן .

כל זאת בהנחה ואני לא אתקין כרטיס מסך ברמה גבוהה שצורך חשמל ואולי אוסיף איזה מאוורר למעבד...אני מדבר על שלב מאוחר יותר .

אם אני מסיר את המאוור הקדמי (רועש) ושם רק אחורי , זה ייתן איוורור טוב יחסית (גם לשלב יותר מאוחר כפי שציינתי) ?

אני מבין שאתה מתכוון למפרט הזה:

פריט דגם מחיר בשקלים כולל מע"מ

מעבד Intel Pentium D 805 (S775) - 2.66Ghz Dual-Core , 1MB(x2) Cache - 533MHz FSB - BOX Fan - 3Y Warranty 850

לוח אם LGA775 Intel945G Gigabyte GA-8I945GMF Intel 945G Motherboard 650

זיכרון פנימי DDR-2 - 512mb PC4300 - Twinmos 533mhz - 3Y Warranty 285

זיכרון פנימי - מודול שני DDR-2 - 512mb PC4300 - Twinmos 533mhz - 3Y Warranty 285

דיסק קשיח 80GB - SATA-II - 7200RPM - 8MB - Hitachi - Deskstar 7K80 - 3Y Warranty 340

צורב DVDRW BLACK LG 4167B OEM DVD-RAM 260

כרטיס קול Onboard - מובנה על לוח האם 0

כרטיס רשת Onboard - מובנה על הלוח אם 0

מארז Compucase CI-6A19 BLACK - 0.8mm Steel + Heroichi 300AR-T + One 120mm Fan 340

ספק כח כלול במארז 0

סה"כ 3010¤

הוא מפרט מצויין.

רק שני דברים: הספק בו קצת חלש ויגביל באוברקלוק ובשדרוגים, והכרטיס מסך המובנה לא ירץ כלום, במיוחד לא את ווינדוס ויסטה.

מי שקונה היום סמפרונים ומחשבים פשוטים אחרים כנראה ולא יוכל להנות מווינדוס ויסטה כמו שצריך. לויסטה יש כמה רמות תצוגה, והגבוהה מבינהם היא כבדה כמו כל משחק מחשב של ימינו. הדרישה המינימלית להריץ את ויסטה עם כל הצ'ופרים זה כרטיס כמו ה6600.

לכן, אם תשים לב, אלו בדיוק שני הדברים שהוספתי במפרט שהרכבתי לך (וגם זכרונות קצת יותר מהירים ונפח דיסק יותר גדול, על הדרך).

בכל אופן, אם אתה רוצה לקנות את המפרט הזה, אין איתו שום בעיה - אתה תוכל לשדרג לכרטיס כמו ה6600 כשויסטה תצא, הרי יש סלוט PCIE16 על הלוח אם.

לגבי מסך - באמת? סמסונג CRT 17"? בשביל לראות סרטים? לא חבל? :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

הספק הזה יחזיק היות והצרכן העיקרי הוא המעבד. לגבי אוברקלוק, מתון אני מעריך שכן בהנחה שלא הוספת איזה כרטיס מסך חייתי ו"מושך" לסיפור, אבל בשביל אוברקלוק רציני הייתי מחליף ספק.

טוב , אז נראה לי שאני אקח את המפרט ממפרטים מומלצים עם ה-805 והלוח GB עם כרטיס מסך מובנה וזהו .

מה לגבי המארז ? כדאי לקחת את הקומפיוקייס או את ה- CHENBRO ? הקומיוקייס עם ספק 300 מול ה-310 של HEC .

אם אני לוקח את המפרט ומוסיף לו מסך סמסונג 793DF ומקלדת ועכבר אופטי ,אז יוצא לי 3800 פחות או יותר .

יש דעות ?

עריכה : ד"ר , עכשיו רק ראיתי את התגובה שלך ...

טוב, אני אקח בסוף את הלוח GB מדגם P-G ולא GMF (מה שיוזיל את עלות הלוח) כי ראיתי עכשיו שאין חיבור בלוח ליציאת טלוויזיה , אז אצטרך בכל מקרה לקחת כרטיס מסך בנפרד , אולי איזה X300 פשוט . ד"ר , הבנתי שצריך 6600 עבור דרישת הויסטה וקשה לי לתקצב דבר כזה עכשיו..אולי בעתיד (גם עד שתצא הויסטה..)

מה לגבי המארז ? זה הדבר האחרון שאני מתלבט ...קומפיוקייס או chenbro ? אני כבר סגור על המפרט שציינת (בשינוי הלוח לPG ומארז שמחכה לתשובה ממכם ) .

המון תודה !

פורסם

כן, שזה גוש צואה שעמד בשמש של מסך לראות בו סרטים.

פורסם
  • מחבר

ערכתי את ההודעה הקודמת ואני מקווה שזה לא הקפצה , כי אני מגיב כאן על תגובה . :nixweiss:

אגב ,ד"ר , אני מקווה שאני לא מעצבן...סה"כ אני צריך עזרה ממכם במפרט ושואל שאלות כי זה חשוב לי .מה לעשות שאני מוגבל בתקציב.

אם היה מתאפשר , הייתי לוקח משהו ברמה גבוהה יותר . ואם זה בעייה עם התקציב , אז אין לי גם בעייה לקחת איזה סמפרון או סלרון .

וכפי שציינתי , אני סה"כ משתמש בגלישה באינטרנט , פה ושם איזה קידוד , הורדות מאימיול ושאר ירקות . לא משחקים וגם לא מדבר אליי כל כך הויסטה וכל התלת מימד הזה (אם יתאפשר אז בכייף) ככה שאני יכול להסתדר עם ה-XP לאיזה שלוש שנים עד המחשב הבא . :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים