עבור לתוכן

האם יש אמולטור ל-PC בשביל MacOS X?

Featured Replies

פורסם

שמעתי על הדבר הזה, ושמעתי גם שהפרוייקט הזה צעיר מאד מאד והוא איטי ביותר. אני מניח שאם כל המטרה זה לתת למשתמשי פיסי להתנסות קצת בOSX אז זה כנראה מספיק בהחלט.

אגב, רק לפני כמה זמן גילית שה- X ב- OS X לא מציין רק 10 אלא גם את ה X שב UNIX, לא היה לי מושג עד לא מזמן שהOSX מושתת על הקנרל של יוניקס, ושזו מערכת חדשה לחלוטין מ-Mac OS 9. מעניין. כמובן שזה בטח ידוע כמעט לכל משתמש מאק בעולם, אבל אני לא אחד מהם :P

פורסם

כל מה שדרוש הוא מציאת קוד מקור של MacOs X ברשת (אני בטוח שיש כאלה שפירסומו אותו), ולקמפל אותו ב- Visual C++ או Visual C#.

ואז לכל אחד יהיה מערכת הפעלה טבעית של MacOs X בפלטפורמת intel/AMD.

בהצלחה.

(מי שלא הבין זה בדיחה עצובה).

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עם יש אמולטור כזה (אין!!!) אני מוכן ליקנות 7.

ומי שיביא לי כזה יקבל ממני גם מחשב פנטיום 4 מתנה

:s07:

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

זה אימולטור קוד פתוח למיטב זכרוני... תוריד אותו בחינם מהאינטרנט

מה שכן זה הרבה יותר איטי ממה שתקבל אם תריץ את זה על מערכת G4\G5

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אתה מודע לכך שהקפצת ת'רד בן כמעט חצי שנה??

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

עדכון קטן לגבי המצב הקיים:

אפל הכריזה לאחרונה שהיא מעבירה את OS X ואת מחשבי המק תוך שנתיים למעבדי x86 של אינטל. המקים הראשונים עם המעבד הזה אמורים לצאת לשוק תוך שנה, אבל כבר בשבועות הקרובים אמורים מספר מפתחי תוכנה לקבל מקים כאלה (או בעצם מאין אב-טיפוס שלהם). המחשבים עדיין יהיו מחשבי מק, אבל החומרה שלהם תהיה מאוד דומה ל-PC. אפל הודיעה שהיא תמנע ממשתמשים להריץ את המערכת על PC רגיל, אבל אני לא אתפלא אם ההגנה הזו תפרץ בשלב זה או אחר.

למי שלא יכול להתאפק, עולם האמולציה מספק כבר עכשיו פתרונות. הוותיק שבהם הוא Basilisk II שהזכרתי כאן בעבר. מדובר באמולטור של מעבדי 68K הישנים, שמאפשר להריץ גרסאות של MacOS עד 8.1. אחריו אפשר למצוא את SheepShaver, אמולטור של מעבדי PPC שמאפשר להריץ גרסאות תואמות של MacOS, עד גרסה 9.04. האמולטור החדש ביותר הוא PearPC, שמאפשר אמולציה של מעבדי PPC תחת x86 ושמאפשר להריץ (לאט!) את OS X. עד לא מזמן הייתה לאמולטור הזה גרסה מסחרית בשם CherryOS שהיתה בעצם PearPC עם ממשק קל יותר להתקנה ועוד כמה שפצורים זניחים. ה"פיתוח" שלה הופסק לאחרונה, לאחר שפרוייקט PearPC איים בתביעה (מוצדקת) נגד CherryOS, תוכנה מפוקפקת שמרבית הקוד שלה נגנב ישירות מ-PearPC. בכל מקרה, הפיתוח של פרוייקט הקוד הפתוח PearPC נמשך במלוא המרץ. אם יש לכם מחשב חזק, שווה להוריד.

Prog.

פורסם

יה יכול להיות נחמד אם יהיה בוט סקין:

1)WINDOWS

2) מאק OS

;D ;D ;D

איתן

• 3 שבועות מאוחר יותר...
  • 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

הצלחתי להתקין!!!

לכל מי שיש ורוצה זה סוס!!

נסו את התוכנה שמריצה את גירסא 9.1 זה סוס!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים