עבור לתוכן

ללכת על הS3 החדשה של CANON?

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לקחת לעצמי מצלמה דיגיטלית חדשה בגלל שהישנה שלי כבר עשתה את שלה

אז כדאי ללכת עליה או שכבר ללכת למשהו אחר? כי אני יודע שיש את הפנסוניק FZ30, ואת הפוג'י 9500 אבל השאלה היא מה עדיף אם בכלל? או שיש משהו אחר של חברה אחרת שמשתווה לCANON וברמה הזאת של הדגמים האחרים שנתתי?

תודה מראש

פורסם

מה התקציב?

בעיקרון הכי משתלמת היא A610 של קנון... היא עולה ליד 1200שח.

פורסם
  • מחבר

בסביבות המחיר של הפוג'י S9500... בוא נגיד 3000

פורסם

במחיר הזה הפיג'י הכי משתלמת.

אישית, בתקציב הזה הייתי שוקל לעבור ל DSLR... למשל D50..

פורסם
  • מחבר

את הפוג'י אני לא אוהב כי היא בומבסטית ואין לה מייצב תמונה... ולDSLR אני ממש לא מתכוון לעבור כי זה להשקיע את האלפי שקלים על עדשות בנוסף למחיר של המצלמה ואין סיכוי שאני עושה את זה כי אני לא צריך את זה

אז אם נוריד את הפוג'י ישאר הCANON או שיש משהו אחר?

פורסם

מייצב תמונה לא קריטי במקרה של הפוג'י, כי ה-ISO הגבוה שלה איכותי בשני סטופים מזה של המתחרים. זה עדיף על יתרון של שני סטופים באמצעות מייצב, כי ISO גבוה מאפשר להקפיא תנועה בנושא ולא רק את רעידות היד.

לגבי ה-S3, אני לא מבין מדוע לשלם סכום כזה עבור מצלמה ללא 28mm, ללא ISO גבוה נורמלי, ללא RAW, ללא תושבת לפלאש חיצוני וללא הברגת חצובה ממתכת (או ליתר דיוק, עם הברגת חצובה מפלסטיק). למה שמישהו ירצה לשלם אלפי שקלים על מצלמה כל כך בינונית?

אם אתה מחפש מצלמה רצינית שנותנת פייט ל-S9000, אז לך על ה-FZ30 של פנסוניק. הטענות על רעש נכונות, אבל בסה"כ זה לא ימנע ממך לקבל איתה תוצאות מצויינות. החיסרון המשמעותי יותר שלה מבחינתי זה הטווח של העדשה, שלא כולל 28mm. עם זאת, יש לה LCD משמעותית יותר טוב מזה של הפוג'י והיא הרבה יותר זריזה עם קבצי RAW. שתיהן בהחלט מצלמות מצויינות.

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף שיהיה לי מייצב תמונה מאשר לצלם באסא גבוהה, למה הכוונה "סטופים"? ש200 אסא בקנון יראה כמו 800 של פוג'י? כי אם כן בדקתי את זה וזה ממש לא ככה... הפוג'י יותר טובה בסטפ' אחד אם כבר וה1600 אסא שלה גרעיני כמו בפלאפון שלי

אני לא מקבל את המחיר שאתה או מישהו אחר יקבל בתור לקוח שבא ליקנות אותה... אני מקבל מחיר אחר לגמרי ככה שלא מפריע לי ממש...

ה28 מ"מ לא קריטי לי כל כך, בISO גבוהה אני לא ישתמש תמיד, פלאש חיצוני זה אולי כן קצת בעיה אבל לגבי RAW אני לא הולך לצלם בזה...

את הFZ30 אני ממש לא מתכוון לקחת, כל הקטע הוא שאני הולך לצלם לרוב בלילה וחשוב לי שיהיה מייצב תמונה ושהפוקוס יהיה מהיר בלילה מבלי לחכות יותר מידי כי זאת אחת הסיבות שבעצם אני עובר למצלמה אחרת

אולי יש איזה אתר שמשווה את הS3 של קנון למצלמה אחרת? מעניין אותי ליראות למה משווים אותה

תודה רבה על התשובות

פורסם

אני מעדיף שיהיה לי מייצב תמונה מאשר לצלם באסא גבוהה

למה? אתה מעדיף נושא מטושטש מתנועה?

למה הכוונה "סטופים"?

http://cliki.site.co.il/%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%A4

ש200 אסא בקנון יראה כמו 800 של פוג'י?

בהחלט כן. לאחר שתקטין את התמונה של הפוג'י לרזולוציה של הקאנון, תקבל תמונה שלא רק משתווה אלא אפילו טובה יותר.

http://www.imaging-resource.com/PRODS/S9000/FULLRES/S9KDBI0800.HTM

http://www.imaging-resource.com/PRODS/S2IS/FULLRES/S2ISDBI200.HTM

כי אם כן בדקתי את זה וזה ממש לא ככה...

בדקת את זה לא נכון. ההשוואה לא צריכה להיות בין 9MP ב-100% לבין 5MP ב-100%. אלא לאחר השוואה של כמות המגה-פיקסל של שתי המצלמות. השוואה מדוייקת עוד יותר תהיה בהדפסה. נסה להדפיס את התמונה הזו באותו גודל ותראה שב-ISO 800 של הפוג'י יש יותר פרטים ופחות רעש מאשר ב-ISO 200 של הקאנון.

הפוג'י יותר טובה בסטפ' אחד אם כבר וה1600 אסא שלה גרעיני כמובפלאפון שלי

ה-400 של הקאנון לא הרבה יותר טוב, והוא לא מסוגל לעצור תנועה בנושא כמו ה-1600 של הפוג'י. זה אומר שאפילו אם תשים את ה-S2 על חצובה (שיציבה יותר מכל מייצב) לא תוכל לקבל נושא כמו הופעה-חיה ללא מריחות תנועה משמעותיות, בניגוד לשימוש ב-ISO 1600 עם הפוג'י שכן יספק תוצאה יותר שמישה.

ה28 מ"מ לא קריטי לי כל כך, בISO גבוהה אני לא ישתמש תמיד, פלאש חיצוני זה אולי כן קצת בעיה אבל לגבי RAW אני לא הולך לצלם בזה...

אם כל הדברים האלה לא חשובים לך אז לך על הקאנון.

פורסם
  • מחבר

יש לי ניסיון רע עם פוג'י, המצלמות שלהם אף פעם לא סיפקו אותי במאה אחוז, אף פעם לא ראיתי תמונה שצולמה בפוג'י ואמרתי:"וואוו" ... אפילו אם תיקח את הS3 PRO שלהם לעומת 20D של קנון הקנון יקח או הדגם המתחרה של ניקו... כניראה שאני לא מת עליהם ולכן אני לא מעדיף לקחת את הפוג'י אבל אם כמו שאמרת התכונות של הפוג'י לא חשובות לי אז אני חושב שאני באמת ילך על הקנון...

תודה רבה על התשובות boren

פורסם

איך לעזאזל אפשר בכלל להשוות S3 ל- 20D

אי אפשר להשוות אותה בכלל ל350D\50D אז ל20D???

-----

יש לפוג'י כמה מצלמות מעולות, עם איזה צילמת אתה?

פורסם

^^^

הוא התכוון S3 PRO... איך אפשר להשוות 20D איתה רצית לאמר...

פורסם
  • מחבר

אוקיי בינתיים לקחתי את הפוג'י S9500 לבדיקה כי ה S3 תהיה זמינה בשבוע הבא...

מהבדיקות שעשיתי בינתיים הפוג'י דווקא סבבה אבל יש לתמונות גוון כחול קצת, כמו בניקון D100 שזה דבר שתמיד שנאתי אצלהם, ניראה מה יהיו התוצאות בלילה של יום העצמאות ונדווח לכם יותר מאוחר

חג שמח בינתיים! :givemebeer:

פורסם

אם לתמונות יש גוון כחול בצילום באור יום אז יכול להיות שה-WB לא מכוון נכון. אם אתה מקבל תוצאות כאלה עם WB במצב Auto או במצב אור יום, אז נסה את המצב של יום מעונן. זה יחמם את הצבעים.

פורסם

אני תמיד מייסם את יכולות הפריסט של ה WB בייחוד כשאני מסתובב בחוץ מאתר איזו בחורה עם חולצה לבנה אומר לה לחכות רגע דוגם את הלובן של החולצה ומשתמש בו כ WB התוצאות ב 99.8% מהמקרים מסביעות רצון.

פורסם

אפשר לדגום צבע במצלמה? כמו בפוטושופ? או שלא הבנתי אותך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים