עבור לתוכן

ARCHLINUX מול GENTOO

Featured Replies

פורסם

אשמח לשמוע על ההבדלים.

פורסם

בג'נטו מקמפלים הכל בארצ לא

פורסם
  • מחבר

DUH... משהו מעבר ? איך המערכת של ARCH לעומת ה PORTAGE ? איך זמני העדכונים של חבילות שם, מה האופטימיצזיות שיש ?

פורסם

ארצ' משתמשת במנהל חבילות שנקרא PACMAN

מהניסיון שלי איתו הוא מאוד נוח

ההפצה עצמה מעודכנת מאוד

עריכה:

עוד הפצה מאוד נחמדה (שאני עובד איתה כרגע :)) שמשתמשת באותו מנהל החבילות היא FRUGALWARE

פורסם
  • מחבר

אני מחפש משהו להריץ פה על איזה LAPTOP של CELERON 500MHZ עם 128MB זכרון.. ניסיתי UBUNTU 5.10 אבל זה הורג אותו גם מבחינת בטרייה וגם ביצועים..

פורסם

אני חושב שארצ'/frugalware עם סביבת עבודה קלה כמו XFCE תהיה טובה בשבילך

פורסם
  • מחבר

אם מי היית מציעה להתחיל מהם ?

ד"א אני יכול גם לשים GENTOO ולעשות DISTCC עם כל המחשבים האחרים, אבל סתם נראה לי דבילי.

פורסם

הקטע הוא, שגם אם תתקין ARCH או כל דבר אחר, זה לא יתן לך כלום כל עוד תשתמש באותה סביבה גראפתי (אני מניח גנום)

הדבר היחידי שיתן בוסט רציני ובעצם יהווה את ההבדל היחידי הוא סביבה גראפית קלה, לדוגמא XFCE

לכן, תבחר איזו הפצה שבא לך אך סביבה גראפית קלה (ולא חסר, XFCE, WM, ICEWM, OPENBOX ...)

פורסם
  • מחבר

דווקא קימפול עם אופטימיזציות ספציפיות וקטלניות למערכת שלך אמור לעזור לסחוט קצת ביצועים (סטייל GENTOO), אך כן באמת אולי כדאי לעבור שם ל XFCE (שהשתמשתי בו באופן רגיל עד שיצא GNOME 2.6 שדווקא השתפר).

פורסם

,תאמין לי, מניסיון עם הרבה הפצות, אין שום הבדל

פורסם
  • מחבר

האם יש הפצה שתומכת ישירות בטכנולוגיה של INTEL היתה ב LAPTOP ב CELERON 700MHZ של שליטה במתח (אני בכלל לא יודע האמת אם יש משהו כזה).

פורסם

דווקא קימפול עם אופטימיזציות ספציפיות וקטלניות למערכת שלך אמור לעזור לסחוט קצת ביצועים (סטייל GENTOO), אך כן באמת אולי כדאי לעבור שם ל XFCE (שהשתמשתי בו באופן רגיל עד שיצא GNOME 2.6 שדווקא השתפר).

בעבר דגלי קומפיילר עזרו באופן מורגש, היום עם המהירויות הנוכחיות של מעבדים השינוי בביצועים יהיה מקסימום 2-3 אחוזים.

אגב, יש גם הרבה משתמשי גנטו שמפוצצים דגלי C \ CXX בלי להבין אפילו מה הם עושים ובכך מורידים ביצועים וגם גורמים לבעיות במערכת

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

בעבר דגלי קומפיילר עזרו באופן מורגש, היום עם המהירויות הנוכחיות של מעבדים השינוי בביצועים יהיה מקסימום 2-3 אחוזים.

אגב, יש גם הרבה משתמשי גנטו שמפוצצים דגלי C \ CXX בלי להבין אפילו מה הם עושים ובכך מורידים ביצועים וגם גורמים לבעיות במערכת

עם סלרון 500MH הבחור עדיין נמצא ב"עבר".

לדעתי בכלל הייתרון האמיתי של ג'נטו במערכת כזאת(ובכול מערכת בכלל) זאת היכולת לתפור סביבה מותאמת לצרכים(נגיד סביב XFCE) בלי כול השטויות מסביב.

פורסם

ולמשל ב ARCH אין לך סביבת XFCE בלי כל החרא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים